138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מתגייסים בקשת קצין להצטרף לקורס טיס.
דיון

בקשת קצין להצטרף לקורס טיס.

19 הודעות 17,789 צפיות לפני 18 שנים
#2 · לפני 18 שנים
על אחד (עד גיל מסוים) זכאי לבקש להתקבל לקורס טיס בתנאי שיש לא את הנתונים המתאימים
אתה יכול לגשת בכל זמן לקצינת שלישות ולבקש (אם זכרוני אינו מטעה אותי טופס 55 להתנדבות לקורס טיס)
רק !! שאין הנחות גדולות לקצינים ותאלץ לבצע את רוב המסלול אם לא את כולו כולל החלקים הראשונים של החיילות.
כמדומני תקבל דרגה יותר מתקדמת בסיום המסלול. (סרן אם אני לא טועה)
------------
| משה מגל |
------------
#3 · לפני 18 שנים
קצינים בהחלט יכולים לבקש טופס 55 לקורס טיס.
הקצינים צריכים לעבור את כל המבדקים וירפ"ות למיניהם כמו כולם.
הפטור יחידי שיש לקצינים זה הפטור מהגיבוש לקורס הטיס. (ז"א שהם הם עברו את כל הבדיקות והמבחנים בצלחה הם בטוח בקורס ואין הגיבוש נוגע להם).

לגבי הדרגה זה בגלל הפז"מ.
הרי ידוע שבין סג"מ לסגן צריך שנה, ומסגן לסרן צריך שנתיים.
ובגלל שקורס הטיס הוא 3 שנים אז מי שמתחיל את הקורס עם דרגת הסגן יסיים עם סרן ומי שהתחיל עם סג"מ סיים עם סגן, [כשפז"מ לדרגה הבאה (סרן) הוא יותר קצר].

Windows 7 Ultimate 64bit
#4 · לפני 18 שנים
שי_אלעזר כתב/ה:הקצינים צריכים לעבור את כל המבדקים וירפ"ות למיניהם כמו כולם.

אני לא ממש בטוח.
דוד שלי סגן והוא אמר לי שאם הוא מבקש ללכת לקורס טיס הוא ישר קופץ לגיבוש.
אם אתה שואל למה,אני חושב שבגלל שמי שסיים קורס קצינים בכל זאת צריך שכל זה קורס קשה כמו כל קורס אחר ובגלל שהם קצינים הם יכולים ישר לגשת לגיבוש.
ככה אני הבנתי ממנו,שוב יכול להיות שאני טועה.
בברכה,
ירין.
#7 · לפני 18 שנים
קצינים לא עוברים איזה שהוא שלב, נראה לי שלב ראשון שזה השלב המכין.
הם ישר נכנסים , אם הם מתאימים כמובן, לשלב הבסיסי\ראשוני (שלב מספר 2 בסדר).
קצינים יכולים לקבל אישור רק אם יש להם קב"א של 56... זאת הדרישה גם ממתגייסים ...
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי
#8 · לפני 18 שנים
תיקון - לגבי המתגייסים ... קב"א של 54 מספיקה כדי להגיע לקורס לא יודע מה הולך בקצונה למרות שאני לא חושב שהקב"א המינימאלית צריכה להיות גבוהה יותר...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#9 · לפני 18 שנים
וכעת לעובדות:

קודם כל נסכם בזאת שכל קצין בצה"ל יכול להגיש טופס התנדבות לקורס טייס ללא שום קשר אם ברשותו נתוני הבסיס הדרושים שכן יש ועדות חריגים. בנוסף, לא רק קצינים יכולים להגיש טופס התנדבות לקורס הטייס אלא כל חייל בצה"ל. פה המגבלה היחידה היא הגיל, ניתן להיכנס לקורס הטייס עד גיל 23-24.

FreeLancer בוגרי קצונה ייעודית הם קצינים לכל דבר רק שהמסלול שלהם נקבע מראש עוד לפני גיוסם לצה"ל. לכן אין שום דבר המונע מבעדם להגיש טופס התנדבות לקורס טייס ומיותר לציין שלמרות שהם מתמחים במקצוע\תפקיד שלו יועדו מראש עדיין יכבדו את הבקשה ובמידה וימצא מתאים יצא לקורס. (יש לנו דוגמא כזו פה באתר 💡 ).

ברגע שקצין נמצא מתאים לקורס, עובר את אותם הבדיקות\מבחנים שמל"שבים (מועמד לשירות ביטחון)עוברים הכוללים: מיוני צוות אוויר, ירפא א', ירפא ב', פסיכולוג ובדיקות רפואיות הוא יתחיל באופן אוטומטי את קורס הטייס הקרוב ללא צורך לעבור גיבוש שכן לקצינים יש פטור מגיבוש.

pilotxf-16i הבנת הכל הפוך ממה שדוד שלך כנראה הסביר לך.

בהצלחה 😛
#10 · לפני 18 שנים
עברתי את התהליך הזה לפני כשנה וחצי (אני קצין בחיל הים). רועי מדייק.

הגשת טופס 55 מתבצעת דרך משרד ת"ש של הבסיס. צריך לצרף אליו מכתב אישי שמנמק למה אתה רוצה להתנדב לקורס והמלצה של המפקד הישיר שלך. נדרש בסוף אישור של מפקד היחידה (אין סיבה שלא יאשרו, לכל חייל \ קצין יש זכות להתנדב). כל הניירת נשלחת לחיל האוויר ואם הכל בסדר מבחינת פרופיל רפואי מקבלים זימון למיונים אחרי מספר שבועות. עוברים בדיוק את אותם המיונים שעוברים המלש"בים לפני הגיוס עד לירפ"א ב' כולל הבדיקות כמובן, ולמעשה קצין עושה את המיונים ביחד עם מלש"בים לפני הגיוס.

קצין שעבר את כל המיונים ממשיך ישירות לקורס ללא גיבוש, ובנוסף מי שעבר כחייל טירונות קרבית או עשה בבה"ד 1 קורס קצינים במגמת "מעוז" (תומכי לחימה) או "להב" (לוחמים) לא יעשה טירונות בקורס. במקרה שלי הייתי אמור להצטרף לקורס 159 חודשיים אחרי תאריך ההתחלה שלו.

בסופו של דבר יומיים לפני התאריך כניסה שלי לקורס הוחלט לפסול אותי על סיבה רפואית (זה היה הרבה אחרי שעברתי ירפ"א ב'...), אבל זה סיפור ארוך בפני עצמו.

אם יש למישהו עוד שאלות אני אענה בשמחה.
#11 · לפני 18 שנים
אם למשל אני התגייסתי סגן או סרן ואני מסיים את הקורס איזה דרגו תאני אקבל?
ואיזה יחס אקבל מחיילים מדרגות נמוכות ממני?
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#13 · לפני 18 שנים
Echo,
נפלתי בגיבוש טייס. אם בצבא אהיה קצין ואבקש להצטרף לקורס,
האם גם אז אני אקפוץ ישר לקורס ללא הגיבוש (בהנחה ואקבל את כל ההמלצות)?
#15 · לפני 18 שנים
אם זכרוני אינו מטעה אותי - רק קצין (או קצינה) שעבר את הקורס בבה"ד 1, רשאי לקבל פטור מהגיבוש.
קצין שעבר את הקורס בבה"ד 12, אינו מקבל פטור מהגיבוש.

עוד משהו - אל תלכו למסלול קצונה ייעודית אם אינכם רוצים לשרת כקצינים בתפקיד בו אתם מיועדים.
רוב הסיכויים שתשארו שם ולא תגיעו לקורס טיס.

ועוד משהו - כמו ששי אמר, בקורס עצמו אין דרגות - כולם קדטים (צוערים).
הסבירות להתחיל קורס טיס בדרגת סרן הוא נמוך ביותר עד בלתי אפשרי.
קצין בדרגת סגן שיתחיל את קורס הטיס יקבל דרגת סרן בסיום הקורס.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.