Somersault, אין פה שום רמאות.
אני אומר לך מנסיון, הפנייה שלי לפני שלושה חודשים, והפנייה שלי היום הן שונות לגמרי.
לאורך זמן, מי שיש לו יותר מהירות בקרב, הוא מי שיפנה את הפנייה החדה והצרה ביותר ויוכל לתמרן טוב יותר.
המצב שאתה מתאר הוא מצב שבו הפנייה שלך, הייתה כזאתי של בוודאי בין 8-9 ג'י. במצב כזה המטוס בפניה ממש חדה, וכדי למקם את עצמו הוא צריך להוציא הרבה יותר אנרגיה בגלל ה-GRAVETY FORCES המופעלים על כובד-המטוס.
מה שנראה לי עשה ידידך לקרב, היה להכנס לקרב במהירות הנכונה.
הרבה לפני שאתה שואל את עצמך ברגע שאתה לא מצליח להמשיך את הפנייה עם למעלה מ-300 קשר, אתה צריך לשאול את השאלה הבאה : באיזו מהירות נכנסת לקרב ? האם זה מעל ל-300, האם זה מתחת ל-500 ? מה המהירות כניסה שלך, זאת גם המהירות בקרב שלך, או יותר נכון הצורך שלך להשען על יציאה ישרה דרך חלון-יציאה מהקרב.
עכשיו, אם ניקח מבט על המהירות שחלפת את האוייב, זאת אומרת המהירות בעת החליפה, אתה תגלה שאתה או מהר מידי, או איטי מידי.
מה ההשלכות של מהירות איטית מידי ?
ההשלכות הן שאתה כבר בפנייה הראשונה תאבד את כל המהירות שלך, ואז תכנס למצב כמו שאתה מתאר, שבו אין לך מהירות בפנייה והיא פשוט GOES OUT OF ANNRGY וזה גורם חשוב מאוד במיקום שלך בקרב.
לעומת, אם תיכנס לקרב בנקודת החליפה עם יתר-מהירות, זאת אומרת מהירות גבוהה, הפנייה שלך לא תיהיה חדה וצרה כמו של האוייב (בתנאי שהאויב במהירות הנכונה).
לסיכום :
אם תבוא מהר מידי לקרב, בעת נקודת החליפה, וזה חשוב מאוד להבהיר שכאשר אתה מדבר על מהירות כניסה לקרב, אנחנו לא מדברים על המהירות שאתה 20 מייל מהמטרה, או שאתה בסיבובים עם המטרה. אנחנו מדברים על נקודת הזמן שהיא בידיוק החליפה בין המטוסים, כאשר יש צורך להתחיל לתמרן כדי להשיג את זנב מטוס האוייב.
אז אם נכנס לקרב במהירות גובהה, הראדיוס של הפנייה שלנו תיהיה כזאתי רחבה, שהאויב ישלים את הסיבוב הרבה יותר מהר ויוכל להשיג את היד-העליונה בקרב.
לעומת, אם נבוא במהירות נמוכה מידי, אנחנו נמצא את עצמנו מהר מאוד באחד מהמצבים הבאים:
- מהירות נמוכה, מה שלא יאפשר תימרון כראוי
- צלילה בקרב, על מנת לצבור מהירות, מה שהופך אותך למטרה קלה לאוייב בעוד אתה טס ישר.
- מהירות נמוכה, מבערים (מנועים) מלאים על 100%, דבר שיגרום לדלק שלכם להגמר מהר מאוד.
לאורך זמן - מי שיש לו יותר מהירות - הוא זה שידו תיהיה על העליונה, משום שהוא יוכל לבצע יותר תמרונים ולתמרן יותר מאשר במהירות נמוכה.
עדיף להכנס קרב עם מהירות גבוהה, מאשר נמוכה, משום שבמהירות נמוכה התוצאות וההשלכות הן הרבה יותר קריטיות ורבות .
פניות בקרבות אוויר הם הדבר הכי חשוב, אולי אבן היסוד של התמרונים באוויר.
איך פונים ומתי פונים, אלו שאלות טובות. לא את רובם אפשר להסביר בהודעה אחת, לכן אנסה לסכם בקצרה.
על מתי לפנות אני לא אדבר כרגע, אבל על איך פונים אני אעביר כמה מילים טובות שיסכמו את העיניין.
יש כאלה שבאים לקרב במהירות גבוהה ואז פונים אחרי חליפה, לעבר המטרה. עד כאן הכל נחמד.
שחכתם הרבה דברים באמצע. קודם כל, בפנייה לא חשובה המהירות כמו שחשובה סוג הפנייה.
יש פניות חדות. פנייה חדה בדר"כ תתבצע בזווית של 0 מעלות בערך.
כאשר מטוס נאלץ, בגלל אילוצים של ניסיון בלחסוך בדלק, או אילוצים של קירבה למטרה, להכנס לקרב עם מעט מאוד מהירות, הוא צריך להוריד את הקרב לריצפה, במילים אחרות לצלול, לכן צלילה הינה חסינות טובה וצבירת מהירות תוך כדי חיסכון בדלק.
עכשיו, חשוב לשים לב לעוד דבר. אם אתה פונה עכשיו , במהירות של 300 קשר, הראדיוס שלך יהיה קטן ביחס למהירות של 600 קשר. במילים אחרות - תשלים סיבוב מהר יותר ב-300 קשר.
השאלה היא האם אתה צריך לגמור את הפנייה מהר יותר כדי לנצח בקרב?
אומנם, יש כאלה הטוענים שכן. תפנה מהר יותר - ניצחת את הקרב .
אני טוען שזה לא ככה, וכך גם ה-FACT של חי"א האמריקאי.
האומנם, אם תפנה מהר יותר תשיג את האוייב בפנייה שלו. דבר שיציב אותך בייתרון.
אבל אם תפנה חד יותר במהירות של 300, אתה בסופה של הפנייה תגיע ל-150 קשר (במקרה הטוב), ואז תצטרך לטוס ישר והשלים את החוסרים במהירות בזמן חשוב אחר.
לכן חשובה המהירות כמו סוג הפנייה, אבל חשוב גם לדעת איזו פנייה תיצור איזה ראדיוס, ועם כמה מהירות תגמור את הפנייה.
עד כאן מילותיי, מקווה שזה מסכם את הנושא. (אם יש למישהו משהו להוסיף \ לתקן, עד רבה).
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי