Fox5inbound כתב/ה:מישהו פה אולי חושב שהממשלה בראשות אולמרט מעדיפה כמה ראקטות קאסם ולהיות מוכנה למתקפה רצינית נגד מדינות ערב המארוגנות, ולא אלא להישאר חשופים בגבולות אבל לטפל בכמה קאסמים.
אישית אני מאמין שמי שחושב ככה הוא חסר-רגשות, אבל זאתי פוליטיקה. לא נכנסים לעזה כי זה לא שווה את המחיר של הפסקת הקאסמים - כי בצד האחר של כניסה לעזה אתה בעצם חושף את ישראל למוות כמעט ב-200% אם מדינות ערב יתקפו.
זה החישוב שלהם - אין פה קשר לכמה חיילים ימותו בכניסה.
מה שכן, צה"ל מנהל לאחרונה את שיטת העימו"ג האסטרטגית-צבאית בשטחי עזה, עם שימוש נאה ביותר של העצמת השפעות ההרתעה ושימוש בכמה שיותר כלים יעילים ע"מ לצמצם את מספר המשאביים האנשויים המושקעים כדי להשיג את אותה תוצאה סופית, שכרגע במסגרת הלחימה היא שימור ההרתעה והעצמתה.
אף אחד לא אמר שזאת החלטה קלה, המציאות גם מראה שאישיות כזו נדירה קוראים לה מנהיגות.
אולמרט בניגוד לרבים מקודמיו הוא פולטיקאי אך לא מנהיג.
הוא יודע להישאר בשלטון, אבל לא איך לטפל באוכלוסיה שתחתיו. זה קצת יותר דומה לשלטון של שליט יחיד מאשר של דמוקרטיה.. אבל זה ויכוח אחר.
מה שאתה אומר מהווה חשש גדול זמן רב וידיעה בעצם שכל הסכם שיש לנו עם מדינה או אירגון כזה או אחר הוא אינו שלום, הוא הפסקת אש ושום דבר מלבד זה.
החינוך שם הוא לשנאה ואנרכיה. חופש הביטוי הוא דבר פסול, ומי שנוגד את דעת המשטר במדינות ערב מות ימות.
נכון שלא סיפרתי משהו חדש אבל פשוט רציתי להגיד לך שנכון שאבדות גדולות מאוד צפויות אם תהיה מלחמה כוללת, אבל השמדה של המדינה תקרה
באמת אם אנחנו נחשוש להגן על עצמנו כי ההגנה תגרום להתקפה להחמיר. זה קצת מוזר אתה לא חושב?
צריך אומץ רב, ומעשים לענין.
שלום שזה דבר שכולנו היינו רוצים גם אם יחתם יהיה עוד הפסקת אש שתפרוץ מחדש.
צה"ל עושה מה שהממשלה מאשרת והממשלה מאשרת מה שארצות הברית מאשרת (תלוי על איזה צד קם ג'ורג' בוש בבוקר) .
אני לא יודע מה איתכם אבל אני אופטימי, ובאמת חושב שהשנאה שהם מטפחים תקבור אותם.
צה"ל פה בשביל שזה לא יקח אותנו יחד איתם.
"במקום בו אין אנשים השתדל להיות איש"