138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת- 05.01.08
דיון

סיכום אימון טייסת- 05.01.08

2 הודעות 26 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א בודדים-אוויות
א"א זוגות-תקיפה כפולה

נוכחים:

Twister, SchniX,Viper,Maverik

מהלך האימון:

1) קרבות אחד על אחד בשימוש עם מטוס ה-Bf109G-6 Late ביחד עם ה-R6- MG151/20 Cannons.

2) קרבות זוגות בשימוש במה שלמדנו על תקיפה כפולה.

מסקנות וסיכום האימון :

1) בחלק הראשון לא הייתי בכלל, עקב אירוע משפחתי שנאלצתי לאחר אליו. לא הייתי שותף לחלק הראשון ולכן, אינני יודע לתת פידבק על מה שהלך שם.

2)בחלק השני ערכנו קרבות זוגות בשימוש בתקיפה הכפולה. שני הזוגות ערכו תקיפה כפולה בשימוש במטוסי הספיטפייר. שם הועלתה השאלה לגבי המרכיב האגרסיבי בתקיפה הכפולה.
הבנו שבתקיפה כפולה יש שני מרכיבים- טייס אחד שלוקח אנרגטי ועושה מעין טיפוס ספירלי מעל הקרב ומנסה בשלב הראשוני של הקרב לגרור עבור המטוס האנרגטי.
המטוס האגרסיבי נכנס פנימי לקרב ויוצא החוצה על מנת להגיע כמה שיותר מהר לקרב.
למדנו שישנם שני סוגים של יתרונות בקרב אוויר- יתרון אנרגטי (כשאתה מעל המטוס האויב ומסוגל לנהל קרב אנרגטי מעליו) ויתרון זוויתי (כשאתה נמצא על השש של המטוס האויב, אפילו אם זה ממרחק רחוק). בקרב אוויר בתקיפה כפולה נשאף לשני היתרונות יחדיו אך גם אם אנחנו משיגים רק יתרון אחד זה מספיק.

לטייס האגרסיבי ישנם שתי אופציות- מחד גיסא, להיכנס אגרסיבי על המטוס שהוא חלף, לעלות לו על השש ולבוא לעזור לווינגמן שלו שנמצא ב"צרות" כאשר הוא סוחב אחריו מטוס אויב אך הוא נמצא ביתרון אנרגטי. מאידך גיסא, להיכנס אגרסיבי במיידי על המטוס האויב השני ולעשות סוג של קרוס אובר אליו (דומה מאוד לפולניה שאנו מכירים). האופציה האחרונה מאוד מזכירה את מה שעושים טייסת 102.

בשני המקרים אנו רואים סגירה לתוך הקרב של הטייס האגרסיבי אך הכל תלוי מתי הוא עושה את זה . הגישה הראשונה, שאני הרבה יותר "נמשך" אליה, משאירה יותר מקום לאייסים של אחד על אחד מרחב פעולה.

אני רוצה לצייר לכם סצינה מסויימת. אני ודן טסים מול אור ורועי, אני נכנס אגרסיבי מיידית על הטייס האגרסיבי שחלף את דן, ונכנס אליו אגרסיבי- אנחנו בעצם מנסים להשיג סוג מסויים של גרירה אך אנחנו לא שמים לב שאנחנו משאירים את הטייס האנרגטי שלהם זמן מסויים בקרבלבד בלי השגחה.

אני רואה את זה כטקטיקה מעט פגומה, כיוון שברגע שאני הטייס האגרסיבי שעולה על השש של היריב שלי, אפילו אם זה מרחוק, אני יכול תמיד לנצל את היתרון שלי ובמקום לנסות להשיג סוג מסויים של Deflection shot שיכול להיות די קשה לחלקנו.

אנו ניאלץ לדבר על כך באימונים הקרובים.

3) שני התפקידים בתקיפה כפולה (טייס אנרגטי וטייס אגרסיבי) הם תפקידים קשים לביצוע, אך הביצוע של הטייס האנרגטי צריך להתבצע קצת יותר בקפידה. אמנם, הטייס האגרסיבי מסכן קצת את עצמו כשמוותר על יתרון אנרגטי מובהק בשביל יתרון זוויתי, אך הטייס האנרגטי חייב לפעול חכם, מהיר ויעיל. ראיתי שבקרבות הרבה טייסים שגילמו את התפקיד של הטייס האנרגטי לא עשו את זה ביעילות ולא סגרו בזמן/ סגרו מוקדם מדי וכו' וכו'

אני מפציר בכם לראות שוב ושוב את הסרטוני הדרכה שאנו משחררים (בקרוב אני אפרסם את שלי ) כדי שתבינו איך לנהל קרב אנרגטי ותקיפה כפולה בצורה יעילה וטובה.

לאימון הבא אני מבקש מכולם לבוא מוכנים ולדעת את החומר היטב.

4) אימון זה נדחה לשעה מאוחרת קצת כיוון שטייסת 15/JG52 הייתה אמורה לבוא, אך בסוף הקרואטים אכזבו ולא הגיעו. ככל הנראה במהלך המעבר דירה שלי, לא הצלחתי לשמור איתם על קשר רציף והם שכחו מזה.

באחד האימונים הקרובים (ייתכן שב-19 לחודש) תגיע אלינו טייסת Preserving Fidelity Squad הידועה בכינויה טייסת PFS, בהרכב חסר. כרגע רק 4 טייסים מגיעים מהטייסת שלהם וביניהם - Brain32, BlackBird, Twitch, FooFighter, במהלך השבוע אנחנו נראה מה יקרה עם החבר'ה הנוספים שבפעם האחרונה שדיברתי איתם הביעו נכונות להצטרף לאימון ( Clipper, Bluelion ). האימון ייערך כנראה בשעה 19-20CET אז תהיו מוכנים- פרטים נוספים בהמשך. אני מצפה שרוב החבר'ה פה יהיו כדי שלא נעשה בושות 💡

מישהו לקח טראק ?

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
תודה על הסיכום גיא.

ייתכן שיש אצלי טראק, אני אבדוק.

העלת נקודות טובות מאוד. אני רוצה לחזק את הנושא של תפקידי הטייסים - חבר'ה, נא לראות את סרטון ההדרכה שפורסם לא מזמן - זה הבסיס לדיון שמתקיים כרגע בנושא. מבחינת הטייס האנרגטי מה שבעצם חשוב זה לפתוח רחב ולהתחיל לסגור פנימה מוקדם כדי ליצור פער זוויתי - כמתואר בסרטון. מבחינת הטייס האגרסיבי, גיא העלה את הסוגיה הנכונה - האם לסגור ישר פנימה או קודם לתת איזושהי התייחסות לטייס שחלפנו? הגישה שלי לעת עתה (עד שנוכל להכריע אחרת) היא שהעדיפות של הטייס היא לסגור פנימה, אבל (!) במידה ויש אפשרות סבירה לקחת שוט על הטייס שחולפים, יש לקחת אותה (כמובן שלא בכל מחיר). ההתיחסות לטייס שחולפים היא אופציונלית אבל חשובה מאוד (כפי שציין גיא), ולכן חשוב לנסות לבצע את החליפה כך שניתן יהיה לנצל את האפשרות הזאת. מיותר לציין שהנקודה הזאת תהיה פתוחה לדיון וניתוח במהלך האימונים הקרובים.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.