123 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון 4.0 בקשה ושאלה לגבי -MFD
דיון

בקשה ושאלה לגבי -MFD

9 הודעות 1,585 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
ראיתי שב-OF שכאשר פותחים עין של טיל או של פצצה מסוימת הMFD הוא אפור ולא ירוק כמו בפאלקון RV . השאלה והבקשה שלי היא האם מישהו יכול לעשות שזה יהיה ככה גם ב-RV?
אם למישהו אין זמן אז שיסביר לי איזה תכונות ומה נחוץ בכדי לעשות אתזה ואני יעשה.
תודה לכולם מראש
#2 · לפני 18 שנים
אתה לא יכול לשנות את הצבע... כרגע זה ירוק.

חוץ מזה שאנחנו עדיין בודקים לגבי זה, הצבע תלוי בסוג הפוד וביכולת של ה MFD להציג תמונה לא ירוקה... לא לכל המטוסים יש אפור... יש לי תמונה של F-15E עם מסך ירוק...

יכול להיות שבסוף הכי נכון זה לאפשר 2 צבעים שונים... לפי סוג המטוס והפוד, אבל בכל מקרה זה לא ישתנה בקרוב. כנראה שלא עד שהטריין של RV ירוץ על מנוע DX גם כן (כרגע הוא לא...)

Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200
#4 · לפני 18 שנים
YINON כתב/ה:במציאות הMFD של ה-F-16 הוא אפור נכון?

למיטב ידיעתי ירוק. רק לבלוק אחד של הF-16 (שכחתי כרגע איזה) יש תצוגה אפורה. תקנו אותי אם אני טועה.
#5 · לפני 18 שנים
בחיל האוויר האמריקאי , וגם בשאר חילות אוויר שעברו את השידרוג הזה , ה MFD הוא לא מונוכרומי (בעצם ניתן להגיד "תומך בצבעים"😉 ובגלל זה בפודים מסוימים תוכל לראות תצוגה אפורה ומצד שני גם ירוקה (שוב תלוי במה שבעצם נותן את התמונה ל MFD )
לחיל האוויר הישראלי למיטב ידיעתי יש MFD מונוכרומי ירוק ולכן , לא משנה מה הצבע של התמונה שה POD נותן , התצוגה ב MFD תהיה בצבע ירוק...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#6 · לפני 18 שנים
הכל מובן עכשיו...תודה.
בכל זאת חבל שאי אפשר אפור...נראלי יותר שווה
#7 · לפני 18 שנים
בהתייחסות ממקודת לשאלה הספציפית האם ה-MFD במציאות מציג תמונה באפור-לבן או תמונה ירוקה התשובה היא תמונה ירוקה, נכון לדגמים של ה-F16 הלא מתקדמים (לא כולל סופה). צריך לזכור שבמטוסים מדגם C של חיל האוויר האמריקאי אין הבדל בצבעים בכלל ב-MFD וזה אומר שהכל כתוב ומוצג בירוק בלבד כצבע יחיד.

יש לי כאן סירטון שמראה התנעה ממטוס, שים לב לקראת הסוף שה-MFD מקרין מסך ירוק לכמה שניות לפני האיפוס\כיול ולפי דעתי זה מעיד על דרך הפעלתו ועל הצבעים שלו.
http://youtube.com/watch?v=48EuGY-nyxc

והנה עוד קליפ על מטוס ה-F16 C ועל ההבדלים בינו לבין המטוס הקודם F16A. כאן תמצא קטעים מה-MFD שמראים שה-MFD הוא ירוק לגמרי, אין צבעים נוספים חוץ מירוק.
http://youtube.com/watch?v=HKJ8uUlKIEA

לגבי ה-TGP יכול להיות שהתמונה היא צבעונית במטוסים חדישים אבל בכל מצב כשמשדרים בערוץ 2 (לדוגמא) חיסול ממוקד של בית בעזה או מחבל מוסיים, שים לב שהתמונה תמיד בשחור-לבן-אפור וזאת בגלל שהתמונה נלקחה ממטוס מזל"ט שלא קשורה לתצוגת ה-MFD של המטוס התוקף.
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי
#8 · לפני 18 שנים
Fox5inbound, לא כל הסירטונים של ההפצצות נלקחות ממזל"ט יש גם הרבה סירטונים (שידרו דיי הרבה במלחמת לבנון ה-2) שמצלמים דרך הTGP ואז רואים ממש שכתוב AREA ואת הקווים ועוד..
#9 · לפני 18 שנים
adislash כתב/ה:Fox5inbound, לא כל הסירטונים של ההפצצות נלקחות ממזל"ט יש גם הרבה סירטונים (שידרו דיי הרבה במלחמת לבנון ה-2) שמצלמים דרך הTGP ואז רואים ממש שכתוב AREA ואת הקווים ועוד..

וזה באפור, נכון?

כי VCR (וידאו) של הF16/F15 שמצלמת את המסכים שבקוקפיט, לא מצלמת אותם בצבעוני (ירוק) אלא בשחור, לבן ואפור.
ככה זה גם בתחקירים בטייסות. (תחקירים לאחר טיסה וכו'😉.

Windows 7 Ultimate 64bit

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.