59 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון [סרטון] פצצת הSpice בערוץ 10
דיון

[סרטון] פצצת הSpice בערוץ 10

29 הודעות 4,045 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
הנה סרטון המציג את פצצת הSpice החדשה של רפאל, והשימוש בה בתקיפת חיה"א בסוריה-

[video width=400 height=350]http://www.youtube.com/v/qTIuks6RCxc[/video]
t
tomdor
510 פוסטים · איפה שהוא באשדוד
#2 · לפני 18 שנים
יפה יפה לרפאל אחלה נשק!

טום דור..
דרכים ליצירת קשר
EMAIL: TOM610@GMAIL.COM
MSN: TOMDOR610@GMAIL.COM
#3 · לפני 18 שנים
איזה פצצה!!
הייתי מת שיכניסו אותה לפאלקון! 😄

אני לא רוצה לדבר יותר מידי אבל ***** את רפאל ועשו המון ניסויים וכמו כן אני מאמין שזאת הפצצה הזאת שעובדים עליה **** .

אז כל הכבוד לנו הישראלים 😂
בברכה,
ירין.
#6 · לפני 18 שנים
מעניין מאד.....

ד"א איך עובדת הפצצה שמפצחת בונקרים.....אני עדיין לא קולט איך חומר הנפץ הראשי שורד את הזעזוע של החדירה.
#7 · לפני 18 שנים
ממש יפה..

אבל למה לפרסם את זה...

אני לא יודע למה אבל שמתי לב שבשבוע האחרון ישראל מגלה כל מני דברים ומראה אותם בחדשות

מקווה שזה לטובה

יום טוב 😄
#8 · לפני 18 שנים
ilan-gu כתב/ה:מעניין מאד.....

ד"א איך עובדת הפצצה שמפצחת בונקרים.....אני עדיין לא קולט איך חומר הנפץ הראשי שורד את הזעזוע של החדירה.

החומר נפץ בפצצה זו אינו מופעל על ידי מגע.
הפצצה הזאת מונחת לייזר, אבל יש לה חיישן מיוחד- כאשר הפצצה פוגעת בבטון של הבונקר היא לא מופעלת, רק אחרי שהחיישן "רואה" שהפצצה נמצאת בתוך אויר (מה שאומר שהיא בתוך הבונקר) ראש הנפץ מופעל.
#9 · לפני 18 שנים
לפצצה יש השעיה ואז אחרי פגיעה היא מחכה 0.1 שניות ואז מתפוצצת אני חושב
#10 · לפני 18 שנים
adislash כתב/ה:לפצצה יש השעיה ואז אחרי פגיעה היא מחכה 0.1 שניות ואז מתפוצצת אני חושב

לא. אם יש לה השהייה, איך היא יודעת בדיוק כמה הזמן שיעבור עד שהיא תחדור את הבונקר? שכאשר היא תוקפת בונקר שונה?
אני יודע איך זה עובד, וישנו חיישן המזהה כאשר הפצצה עוברת באויר, ואז היא מתפוצצת.
#11 · לפני 18 שנים
ilan-gu, ראיתי כתבה בערוץ מדע ותעופה שפצצות חודרות בונקר בדרך כלל עשויות שכבת ברזל עבה שגורמת להם ממש לחדור לעמוק המטרה מבלי להפגע. ואז כמו שאפיק ועדי אמרו יש לה עין ומנגנון השעיה שיודע מתי להתפוצץ.
בקשר לפצצה הזאת היא לא כזאת חדשה. היא פותחה בשנת 2003 -2004 , אם אני לא טועה זאת פצצה עם הנחיה של GPS (כמו JDAMׂ) . עובדים ועבדו רבות על שיפורים לפצצה הזאת כגון שיפורים של מרחק שיגור ושיגור שהוא אינו רק ממטוס.
מה שבטוח הפצצה הזאת תשרת את מטוסי חיל האויר שלנו עוד שנים רבות.
#12 · לפני 18 שנים
פצצות חודרות בונקרים מורכבות מרש"ק חודר ממתכת קשה, שמכיל חומר נפץ מועט ביחס למעטה החודר (בניגוד לפצצות שימוש כללי שבהן רוב הפצצה הוא חומר הנפץ). המרעום הוא בד"כ מרעום השהיה. אפיק, מרעום השהיה ניתן לכוון בהתאם לצורך. נכון שקיימים גם מרעומים נוספים, מתוחכמים יותר.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#13 · לפני 18 שנים
YINON, הSPICE היא אינה פצצת GPS למיטב ידיעתי. יכול להיות שההנחיה הראשונית שלה היא GPS, אך היא מתבייתת על המטרה (כמו שאמרו בסרטון) בעזרת התצלומים של המטרה שמאוכסנים במחשב הפצצה, כאשר הפצצה מתבייתת על המטרה בעזרת התצלום.

בשיטה זאת משתמש גם טיל השיוט האמריקאי (שכרגע שכחתי את שמו) שהשתמשו בו במלחמת המפרץ, כאשר הטיל סורק את השטח שבו הוא נמצא, ובעזרת תצלומים שמאוכסנים אצלו הוא יודע בדיוק איפה הוא נמצא. בגלל שהשטח בעיראק הוא מדברי הייתה אפשרות שהטיל לא ידע איפה הוא נמצא, לכן במקום לטוס ישירות לעיראק, הוא עשה סיבוב דרך איראן ועוד כמה מדינות.

😉
#14 · לפני 18 שנים
afik_t_king, לזה התכוונתי בעיקרון רק שלא ידעתי לנסח כהלכה.
הטיל שאתה מתכוון הוא במקרה טומהוק?
#15 · לפני 18 שנים
YINON כתב/ה:afik_t_king, לזה התכוונתי בעיקרון רק שלא ידעתי לנסח כהלכה.
הטיל שאתה מתכוון הוא במקרה טומהוק?

בדיוק! 😉

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.