125 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 24.11.07
דיון

סיכום אימון טייסת 24.11.07

7 הודעות 64 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א וא"ק

נוכחים:

SchniX, Shnizel, guliver, Viper, Jasper, Maverik

מהלך האימון:

באימון זה ערכנו סוג של מבוא לקראת 2על2 בשימוש עם טקטיקת "התקפה כפולה" (Loose Deuce). ערכנו קרבות של 2 על 2 שבהם השתמשנו בכל החוקים והטקטיקות הבסיסיות שהשתמשנו בעבר בקרבות מן הסוג הזה בסביבה סטרילית.
הזוגות התחלפו מסיבוב לסיבוב.

מסקנות מן האימון :

1) יש לחזור על כל החומר שלמדנו עד היום. השאיפה שלנו להידמות לטייסות מחו"ל הינה בריאה וטובה אך את זה יש לעשות אך ורק אם אנחנו עושים את מה שאנחנו יודעים לעשות על הצד הטוב ביותר. כיוון שיש פה חבר'ה שלא מתאמנים באופן שוטף אז אנחנו צריכים כל כמה אימונים לעשות חזרות על חומר שנלמד פה בעבר וזה חבל!

2) נזכיר כי את הבידוד אנו יכולים לעשות אך ורק אם מתקיימים שני תנאים : הזוג שמולנו בא רחב יותר, הטייס שמולך התחיל איתך אגרסיבי. הרבה פעמים חבר'ה פה הלכו על פוטנציאל הבידוד אך ללא הצלחה כי לא היו להם את התנאים הדרושים כדי לקיים את זה.

שמתי לב שבתחקורים הרבה פעמים התבלבלו פה חבר'ה עם ה-D&B והבידוד. ניסו לשלב אותם בצורה לא מוצלחת וזה גרם כמה פעמים להפלות מהירות אצל החבר'ה.

3) יש לי הרגשה שחבר'ה הולכים יותר מדי By the Book ופחות מדי על "אינסטינקט".
לרוב זה טוב, אך אם אתם תעשו החלטות שגויות לפי הספר ולא תסתמכו על מה שנראה לכם נכון אתם תופלו. בין אם זה באחד על אחד ובין אם זה בקרבות מרובי משתתפים.

4) הרבה פעמים שמעתי מהחבר'ה בתחקורים: "הוא היה אמור לעשות/לדעת/לבצע את זה". בקרב אוויר אינכם יכולים להסתמך על מה שהווינגמן שלכם אמור לדעת או לעשות.
צריכה להיות חלוקה מאוד מובהקת של מוביל ומובל, והמוביל אומר בדיוק מה לעשות ולא מסתמך על האינטואיטיביות של הווינגמן שלו.

5) שי ורועי, הבנתי שלקחתם טראק, אשמח אם תעלו אותו פה כדי שכולנו נוכל להוריד אותו וללמוד ממנו.

6) לאחר ששאלתי את הטייסים הנוכחים באימון מה דעתם על אימונים משותפים עם טייסות מחו"ל קיבלתי תשובות חיוביות לגבי הנ"ל וכבר יצרתי קשרים עם טייסות מחו"ל שיבואו להשתתף איתנו.

זכרו! אם לא תבואו לאימונים ולא תשקיעו מזמנכם בשביל הטייסת (אפילו באופן מינימלי) וכל זה ייראה לכם כמעין "אני עושה טובה", אני לא אטרח ולא אביא שום טייסות או עזרה מחו"ל.

לסיכום, הגיעו חבר'ה לאימון אך הייתי רוצה לראות יותר אנשים באימון. בנוסף הייתי רוצה לראות שאתם מגיעים באופן קבוע לאימונים ולא פעם ב...

בברכה,

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
שמח לשמוע שהיה אימון ממצה.

באימונים הקרובים נמשיך לעבוד על חזרה וביסוס של כל מה שנלמד עד עכשיו (תקיפה מדורגת עד רמת 2 על 2 ותקיפה כפולה עד רמת 2 על 1), ולאחר מכן נתחיל להתעמק בתקיפה כפולה 2 על 2 ובלקחי ESL.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
היה אימון מעולה, ואני כבר שולח לך את הדרק :ס
היה כף במיוחד לי (יחס הפלות 4 ל1)

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.