138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון כתבה|הקסדה החדשה לטייסים ב JSF -F-35.
דיון

כתבה|הקסדה החדשה לטייסים ב JSF -F-35.

23 הודעות 4,079 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נכון, כבר אמרו שהF-35 והF-22 הם כנראה המטוסים המאויישים האחרון, וזה נכון.
אנחנו יכולים לפתח מטוסים שיגיעו עד ל-20 ג'י, וישאו המון חימוש, ויתמרנו בצורות יוצאות דופן. אבל החוליה החלשה של המטוס, זה הינו הטייס. זה מה שמגביל את הרמה של המטוס.
הרי לדוגמא בF-16, הטייס אינו מטיס ישירות את המטוס. כאשר הוא מזיז את הגו'יסטיק הוא בעצם מזין מידע למחשב, שהמחשב מחליט בעצמו איזה חלקים להזיז במטוס על מנת להפנות את המטוס לכיוון שהטייס רצה.
#2 · לפני 18 שנים
אפיק אני מסכים עם חלק מדבריך..
הרי מטוס תמיד יצטרך טייס ולא משנה מה טעויות של טכנולוגיה לדעתי גרועות יותר מטעויות של טייס כי יש מקרים שאפשר לתקן את זה.
ועוד פעם באמת תלוי עד כמה מהר הטכנולוגיה תתפתח.
בברכה,
ירין.
#3 · לפני 18 שנים
אני מעדיף תקסדות מפרי פיתוח של אלביט מערכות ! כחול-לבן זה הכי אחי.
נערך לאחרונה: לפני 18 שנים
#4 · לפני 18 שנים
רעיון גאוני... הבריטים גם פתחו לא מזמן טנק "שקוף". מצד אחד הם התקינו המון מלצמות זעירות ומצד שני המון מסכים קטנים. המצלמות מצלמות את הנוף מאחורי הטנק ומקרינות על המסכים וזה יוצר אשליה של טנק שקוף. הם התלהבו מהרעיון של המצלמות 😮. אבל אין מה להגיד- זה גאוני 😉
רז לוטן.
#5 · לפני 18 שנים
רז אם זה נכון אז זה באמת רעיון גאוני וזה חייב להיות לנו..
טהל עם מדברים על טנקים אז רפאל(אני לא יפרט הרבה) פיתחו זכוכיות מיוחדות עם חומר זנפץ שברגע שנעולים על הטנק ומשגרים עליו טיל אז יש טיל נגד כה עם זכוכיות משהו רצחני וזה בולם 😱
אבל בוא נחזור לנושא 😛
בברכה,
ירין.
#6 · לפני 18 שנים
ובכן מטוס יכול לטוס לבד בעצמו בלי טייס ותאמינו או לא מדוייק יותר מאדם ..
נכון שאדם יכול לתקן דברים וזה נכון ..
אבל רוב התאונות של מטוסי נוסעים הם בגלל טעות אדם ..
טייס אוטומטי הוא דבר מאוד מדוייק ולפעמים קורה שיש תקלה אבל אין מה לעשות מתקנים.
#7 · לפני 18 שנים
EzoniczZ כתב:
ובכן מטוס יכול לטוס לבד בעצמו בלי טייס ותאמינו או לא מדוייק יותר מאדם ..
נכון שאדם יכול לתקן דברים וזה נכון ..
אבל רוב התאונות של מטוסי נוסעים הם בגלל טעות אדם ..
טייס אוטומטי הוא דבר מאוד מדוייק ולפעמים קורה שיש תקלה אבל אין מה לעשות מתקנים.

אני לא בהכרח מסכים איתך.. אולי טייס אוטומטי הוא דבר מדויק אבל טעות שלו לרוב יותר גרועה מטעות של טייס ברגע שטייס אוטומטי עושה טעות זה לרוב מסתיים באסון.
ואם אתה רואה סרטונים ושומע סיפורים וכדומה אז תדע שלטעויות אנוש יש הרבה יותר סיכוי. 🤔
בברכה,
ירין.
#8 · לפני 18 שנים
חברים:
בנץ וברק לטייס האוטומטי אין גיבוי (אין יתירות ב-FBW).
אם הוא מתקלקל המטוס עלול לבצע תמרון לא רצוי. בברק 2 וסופה, הט"א יותר משוכלל בגלל הבקרת טיסה הדיגיטלית כך שתקלה בט"א לא תגרום כלום.
גם ב-F-16 הטייס מטיס את המטוס ולא המחשב. הטייס מזיז את הסטיק שממיר את הפקודה לאות חשמלי למחשב. המחשב בודק האם הפקודה לא חורגת ממעטפת הטיסה של המטוס ואז מבצע אותה. המצב היחיד שבו המחשב מטיס ישירות את המטוס זה בהזדקרות וגם זה לשניות בודדות בלבד.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.