138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 08.10.07
דיון

סיכום אימון טייסת 08.10.07

3 הודעות 43 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
תוכן האימון:

א"א- מודעות מצבית, ניקויי שש, פניות טקטיות, טיסה במנבה, D&B. +נגיעה קלה ב-Loose Deuce

ביצוע:

1) שוב חזרה על חלק מהדברים שנלמדו בעבר בעיקר בשביל ניר (Fibola) ואף תזכור על שלושת סוגי התו"לים.

2) קרבות זוגות אשר כללו יישום מלא של החפירה שלי 💡 ובנוסף תחקורים מקיפים שבהם הוצאנו להורג את כל הנאשמים

נוכחים באימון טייסת:

Maverik, SchniX, Shnizel, Fibola, Viper

מסקנות מהאימון טייסת:

1) קודם כל, משפחת טייסת 101 מברכת בברכות חמות ולבביות את החבר החדש שלה- Fibola- ניר. כולי תקווה שניר ישתלב בצורה טובה ומהירה בטייסת ואני סומך עליכם שתעזרו לו ללמוד ולהשתלב בשטויות שלנו.

2) לצערי לא לקחנו טראק מהאימון האחרון וזה חבל כי היו שם דברים חשובים אבל בפעם הבאה אנחנו ניקח טראק וננתח אותו על גבי הפורום.
בקרבות שלי עם ירדן עשינו אפילו בלי לשים לב כמה דברים שאותם רציתי ללמד. אם תשימו לב בקרבות של 102 תמיד יש שם אחד אנרגטי (בדר"כ בראג'ונוביץ'😉 והשני נכנס אגרסיבי.
האנרגטי גורר לאגרסיבי את זה שנכנס לו לשש בצורה חזקה וכך הם מצליחים לנטרל את האויב בצורה טובה.
הגרירה שלי לירדן תמיד עבדה והזוג השני "אכל" את זה כמו ממתק. וזהו תחילתו של מה שאני רוצה להנחיל בטייסת. אמנם אנחנו טייסי ספיטפיירים אבל אנחנו ננהג בכל מטוס בטקטיקה דומה- D&B קלאסי כפי שהתבצע באימון ולאחר מכן טיפוס ממושך ופאסים מהירים על האויבים- Loose Deuce בהתגלמותו!
תמיד אני עושה את זה עם חברי טייסת ואני אפילו לא שם לב- בטיסות שלי עם ניר אני עושה את זה ועכשיו באימון הזה עשיתי את זה עם ירדן- פעם הבאה אנחנו ניקח טראק ונוכל להראות לכם למה הכוונה.

3) המוביל הוא אלוהים בשבילנו!
אם המוביל לא אומר לעשות משהו לא עושים. תמיד אפשר לתקן את המוביל אך אי אפשר לקחת החלטות על דעת עצמנו. ואם מישהו בוחר להוביל אז השני חייב להקשיב להוראות שלו ולעשות כפי שהוא אמר ולא אחרת.
באחד הקרבות רועי קיבל שש מניר ונכנס למרות שהתכנית המקורית הייתה לעשות פולנייה סטדרטית וזה חלק מהגורמים שהרסו את הקרב.

4) זכרו את מה שאמרנו בעבר-
אם אחד מהטייסים במנבה דפנסיבי (יש לו מישהו על השש) והשני במצב תקיפה (אופנסיבי- יש לו מישהו על ה-12), הטייס ה"פנוי" חייב לעזוב הכל ולעזור לטייס שנמצא בסכנה אלא אם כן, יש לו כניסה מהירה על אחד ממטוסי האויב והוא יוצא מייד אחרי זה לעזור לווינגמן שלו.

5) פתיחה של פולנייה יתר על המידה אף פעם לא עוזרת. אמנם חשוב להגיע יותר רחב מהזוג השני אבל חשוב גם להבין שפתיחה של פולנייה יתר על המידה גורם לריחוק בין הטייסים ואף יכול לגרום אח"כ לבידוד מוצלח שינתק את הטייסים לגמרי מהקרב.

6) באימון הזה לא הייתה יותר מדי נוכחות, אך קראתי לזה אימון שחרור אחרי הטיסה בקמפיין שהייתה אתמול.
בשבוע הבא אני מצפה לראותכם בהרכב מלא כי אנחנו מתחילים לעבוד על Loose Deuce באופן ממשי.

שאלות מישהו?

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
קודם כל, ברכות לחברים החדשים ניר וחגי! ללא ספק רכש חשוב. אנחנו שמחים מאוד שהצטרפתם ומצפים להתחיל לעבוד איתכם במלוא המרץ. אני בטוח שתהיה תקופת נסיון טובה.

בנוסף, אני חושב שיש מקום להעלות כמה דברים שכולם צריכים להפנים כדי שנוכל להתקדם הלאה.

בתקיפה מדורגת ישנה הפרדה מוחלטת בין המרכיב התקפי בזוג למרכיב הגנתי בזוג. כלומר, הטייס שבפנים הוא המרכיב ההתקפי, והדבר היחיד שהוא רואה מול העיניים זה הפלה מהירה (במגבלות מסוימות כמובן - לא להכניס את עצמו למצב חסרון), כאשר הטייס שבחוץ שומר עליו בתור המרכיב ההגנתי של הזוג. ההפרדה הזאת כל כך מהותית לצורת הלחימה, שהיא מתבטאת בנדב"ר שלנו - אנחנו מאוד רגילים לסיטואציות של "כנס, אתה נקי, אני מחפה מלמעלה" - לכל טייס יש תפקיד שמוגדר בצורה מלאה, ואילו בתקיפה כפולה הגבולות האלה משתנים ומתגמשים. לכן, זוגות שלנו שנתקלו בפעם הראשונה בזוגות שמאוד מתורגלים בתקיפה כפולה, אכלו כאפות. נוצר רושם כאילו אנחנו חושבים לאט יותר, בגלל שחלוקת העבודה הקוטבית מובילה לחילופי תפקידים שלא מתוזמנים היטב. התקיפה המדורגת שלנו הייתה לא אופטימלית מול התקיפה הכפולה שלהם.

כאן המקום להסתייגות קטנה. כשדיברנו על תקיפה מדורגת, אמרנו שאחד הייתרונות הגדולים שלה הוא הבטיחות שהטייס שבחוץ מספק לזוג כמרכיב הגנתי. אין פה סתירה עם איך שנכנסתי בתקיפה המדורגת בפסקה הקודמת. מה שאמרנו בעבר על תקיפה מדורגת בא מנקודת ההנחה שהזוג שאנחנו מפעילים לא נלחם בסביבה סטרילית - ניתחנו את קרב הזוגות כקרב 2 על 1, עם סיכון גבוהה מאוד מצד אויבים נוספים, ופעלנו בהתאם. כלומר, לאויב יכול להיות בן זוג אחד או שלושה, עקרונית זה לא משנה עבור התקיפה המדורגת, היא מיועדת לצמצם סיכונים בסביבה רווית איומים. תקיפה מדורגת זה לא פאסה, אלא אופטימלי לסביבה רווית איומים, בעוד שבסביבה דלת איומים או סטרילית התקיפה הכפולה היא האופטימלית.

פה הזמן להתחיל לדבר על התקיפה הכפולה, ולמי שלא הכיר אותה עד עכשיו זה אולי יבהיר כמה דברים מהפסקאות הקודמות. בהגדרה, תקיפה הכפולה היא וריאציה של תקיפה מדורגת, שנבדלת ממנה בתפקיד הטייס שבחוץ והטייס שבפנים. בתקיפה כפולה, תפקיד הטייס שבפנים הוא לאלץ את האויב שמולו הוא נמצא להכנס לעמדת חסרון. תפקיד הטייס שבחוץ (שהוא בעצם לא בדיוק בחוץ) הוא לזהות את המצב שהטייס שבפנים מבשל לו ולנצל אותו מידית. אגב, בהגדרה, אפילו לתת את השש במכוון ולגרור (ראו מטה Drag & Bag) מהווה מילוי התפקיד מעל ומעבר מבחינת הטייס שבפנים. במצב של 2 על 1, זה מאוד פשוט - ברור מי בפנים ומי בחוץ, וגם אפשר להעלות בקלות הרבה דרכי פעולה. לעומת זאת, במצב של 2 על 2 המצב מסתבך מאוד, בגלל שבכל רגע נתון כל אחד מהטייסים יכול להיות בפנים ובחוץ. הדבר יקבע לפי התפתחות הקרב - הטייס שבישל מצב יותר טוב יהיה בפנים באותו רגע ספציפי, והטייס השני יהיה באותו רגע ספציפי בחוץ וינצל את המצב. סביר מאוד להניח שאותה כניסה של הטייס שבחוץ תביא עליו את הווינגמן של האויב והוא יהפוך לטייס שבפנים.

Drag & Bag - שימוש מכוון באחד מהטייסים כפתיון על מנת להכניס את האויב לחסרון. מידת הסיכון שהפתיון נחשף אליה יכולה להשתנות. שימו לב לדמיון הרב בין המושגים. Loose Deuce מהווה שימוש של עקרון ה-Drag & Bag בדוקטרינת תקיפה.

ז"א, אם נקפוץ רגע גבוה מדי ונחשוב ישר לכיוון קרב זוגות, מהיום אנחנו פותחים את הראש לשתי אפשרויות בחליפה:

1. תקיפה מדורגת (לסביבה רווית איומים) - באמצעות פתיחת פולניה אנרגטית וסימטרית. מכאן הולכים לפי כללי אצבע ולפי ביצוע נכון של כל התמרונים של קרב זוגות רמה בסיסית. כלומר: במידה ולאחר החליפה שני הטייסים בייתרון (מצב התקפי), ממשיכים עד להפלה או לחשש לאובדן הייתרון. במידה ואחד מהטייסים בייתרון והשני בחסרון (מצב הגנתי), הטייס שבייתרון יעזוב את המטרה שלו לטובת ניקוי הטייס שבחסרון. במידה ומקבלים שש או מקבלים מצב לבידוד - מנצלים. במידה ושני הטייסים בחסרון, משתפים פעולה ומקווים שנישקנו מספיק מזוזות בחיים. ההסתמכות היא על ייתרון של הזוג שלנו במודעות מצבית, ניקויי שש, וייתרון גאומטרי התחלתי, שיביאו את הנצחון ולכן נלך בדרך הזו בסביבה רווית איומים.

2. תקיפה כפולה (לסביבה דלת איומים) - ככל הנראה, באמצעות פתיחת פולניה א-סימטרית (אנחנו נבדוק את השיטה הזו מול שיטות אחרות). אחד הטייסים מבצע חליפה יותר אנרגטית, מטפס וצובר אנרגיה, והטייס השני מבצע חליפה יותר אגרסיבית ופונה בצורה חדה. הציפיה היא שתווצר הזדמנות להכנס על אויב שנכנס על אחד הטייסים, בד"כ האנרגטי. אם לא, הקרב צפוי להמשיך להתנהל בצורה של שמירת אנרגיה ומודעות מצבית גבוהה, וניצול כל הזדמנות לבשל מצב ירי ולנצל אותו, כך שהקרב מתקדם עם חילופי מקומות מאוד מהירים והרבה מאוד מצבי ירי, כפי שתואר קודם לכן. כך או כך, שימו לב שמדובר פה ביצירת יוזמה בקרב על פי עיקרון של Drag & Bag. זאת בעצם כל הנקודה של ה-Loose Deuce. יש פה שינוי תפיסה מהתנהלות של תגובה, שמתאימה לסביבה רווית איומים, להתנהלות של נטילת היוזמה, שמתאימה לסביבה סטרילית או קרובה לכך, שבה מי שמעז מנצח. בשורה התחתונה - חשוב שיהיה ברור שלא עקרוני לי שנבין את התמרון הפותח של הפולניה הא-סימטרית. אם הבנו אותו זה לא אומר שאנחנו יודעים לבצע תקיפה כפולה. אנחנו צריכים לצבור את הניסיון ולהתחיל מהשלב הראשוני - 2 על 1, כמו שהתחלנו עם תקיפה מדורגת, עד לקבלת תורת לחימה שלמה ובדוקה. לדוגמא, יש את הנושא של כניסה עיוורת שלא עבדנו עליו אף פעם ולדעתי הוא מאוד מהותי לתקיפה כפולה.

הציפיה שלי היא שבזמן הקרוב נקדיש את מירב המאמצים לשני תחומים:

1. חפיפה של חברי הטייסת החדשים.
2. אימונים אינטנסיביים בתקיפה כפולה.

הנושא של אוויר-קרקע ושל קרבות רביעיות לוקח מקום חשוב פחות בסדר העדיפויות שלנו.

עד כאן חפירה, אתם מוזמנים לחלוק עלי בכל נקודה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
דברים נכונים נאמרו פה על ידי המ"ט.

בשבועות הקרובים אנחנו נתחיל מלימוד תקיפה כפולה ממצב בסיסי ונעבור למצב יותר מתקדם בהמשך.

צפו בסרטונים ששלחתי וצפו לסרטונים נוספים.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.