72 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ללא מילים
דיון

ללא מילים

30 הודעות 3,388 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
Slim המטוס לא עומד שנים כל הזמן עושים עליו ניסויים, מבחינת מכ"מים ועד נורים לתעופה אזרחית. חוץ מזה חיל האוויר לא משתמש בו, יש לו מטוסי ניסוי משלו (ינ"ט - יחידת ניסוי טיסה). כל פעם שאני עובר לידו אני רואה טכנאים מרכיבים עליו ומפרקים ממנו דברים
#2 · לפני 18 שנים
שלום לכולם,

נתחיל מזה שהשם משפחה זה עטר 😂 .

התמונה צולמה אי שם בתחילת/אמצע יולי, המטוס הוא מטוס אמיתי וקיים, לא ערכתי שום דבר ולא הדבקתי שום דבר... תעבירו חיפוש בA.NET או בJETPHOTOS אולי יש שם תמונות שלו.

המטוס אמיתי וקיים.

אלמוג עטר
#4 · לפני 18 שנים
DOR כתב/ה:AlmogAtar יקירי,

אני מתנצל על השגיאה 🙂

בכיף 😎
#5 · לפני 18 שנים
cookie כתב/ה:Slim המטוס לא עומד שנים כל הזמן עושים עליו ניסויים, מבחינת מכ"מים ועד נורים לתעופה אזרחית. חוץ מזה חיל האוויר לא משתמש בו, יש לו מטוסי ניסוי משלו (ינ"ט - יחידת ניסוי טיסה). כל פעם שאני עובר לידו אני רואה טכנאים מרכיבים עליו ומפרקים ממנו דברים

"אני תמיד צודק. אם אני לא צודק נתנו לי מידע שגוי"🙂

חיל האוויר משתמש בו למטרות מודיעין ולא ניסויים
118...Big things are done secretly
#6 · לפני 18 שנים
Slim כתב/ה:[quote="cookie"]Slim המטוס לא עומד שנים כל הזמן עושים עליו ניסויים, מבחינת מכ"מים ועד נורים לתעופה אזרחית. חוץ מזה חיל האוויר לא משתמש בו, יש לו מטוסי ניסוי משלו (ינ"ט - יחידת ניסוי טיסה). כל פעם שאני עובר לידו אני רואה טכנאים מרכיבים עליו ומפרקים ממנו דברים

"אני תמיד צודק. אם אני לא צודק נתנו לי מידע שגוי"🙂

חיל האוויר משתמש בו למטרות מודיעין ולא ניסויים[/quote]

אם הוא שייך לחיל האוויר, למה יש לו סימון אזרחי (4X - AQT)?

אם אין לך איך לגבות את מה שאתה אומר, ההסבר השני נשמע לי הרבה יותר הגיוני.

אגב cookie, מאיפה המידע?

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#7 · לפני 18 שנים
נראה מוזר מאוד,
מצטרף לשלאתו של Twister, מהיכן המידע?
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#8 · לפני 18 שנים
Twister,

להרקולס אין סימון אזרחי? לראם אין סימון אזרחי? לפשוש אין סימון אזרחי?

יש יש ויש

סימונים אחזרחים יש כמעט לכל מטוסי חיל האויר למעט הקרביים והמסוקים. ואגב, כל מטוס צבאי שנוחת בשדה כל שהוא, כל עוד המגדל לא צבאי, מה אין בארץ, כל מגדל כמעט הוא צבאי, המטוס/מסוק הצבאי ישירות מקבל קולסיין ישראלי כדי שהטייסים האחרים שמאזינים ידעו מה קורה
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#9 · לפני 18 שנים
DOR כתב/ה:Twister,

להרקולס אין סימון אזרחי? לראם אין סימון אזרחי? לפשוש אין סימון אזרחי?

יש יש ויש

סימונים אחזרחים יש כמעט לכל מטוסי חיל האויר למעט הקרביים והמסוקים. ואגב, כל מטוס צבאי שנוחת בשדה כל שהוא, כל עוד המגדל לא צבאי, מה אין בארץ, כל מגדל כמעט הוא צבאי, המטוס/מסוק הצבאי ישירות מקבל קולסיין ישראלי כדי שהטייסים האחרים שמאזינים ידעו מה קורה

תראה לי תמונה של הרקולס שכתוב לו על הזנב 4X-... יכול מאוד להיות שהרבה מטוסים של חיה"א רשומים גם אזרחית, לגבי זה אני לא יודע, אבל עוד לא ראיתי סימון אזרחי צבוע על מטוס של חיה"א למעט מקרים מיוחדים.

למיטב ידיעתי בארץ גם בתדרים אזרחיים מטוסים צבאיים משתמשים באות קריאה צבאי. אין סיבה שלא. בטיסה שהייתי בה לאחרונה גם שמעתי שימוש באו"ק צבאי על פלוטו.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#10 · לפני 18 שנים
לעזאזל ואני חשבתי שיש לי בעיות בהבנה הניקרא...

רשמתי שהוא שייך לתעשיה האווירית ועוד חברת בת... לא סתם רשום עליו IAI ELTA
חברות שונות עושות בו שימוש למתרות שונות בין הגורמים שמשתמשים במטוס נימצא גם חיל האוויר!!!
המידע הועבר לי מפה לעוזן ע"י בן אדם שאני מאוד מאוד מאוד סומך עליו.

ויצא לי לראות את המטוס הזה בעניים שלי.. ויש עליו כ"כ הרבה אנטנות שזה לא יאומן פשוט...
#11 · לפני 18 שנים
Slim, *מטרות
*אוזן.
עכשיו המטוס הזה הוא של IAI להלן התעשייה האווירית לישראל אלתא-elta היא חברת בת של IAI לכן רשום שם IAI ELTA עכשיו מהטוס הזה משמש לניסויים כמו שאמרו כבר החל מבדיקת ראדאר ועד בדיקת מערכות הגנה למטוסי נוסעים (כמו שניסו באלעל ).

דור.
#12 · לפני 18 שנים
חברה קצת סדר:
1. שמי נועם ואני עובד בבטחון נתב"ג. אם ראיתם\שמעתם בשבוע שעבר היה תרגיל גדול בנתב"ג, אז השתתפתי בו וגם צילמו אותי.
2. כל מה שכתבתי על המטוס נכון וגם לא ממש סודי כי לא כתבתי איזה מע' בדיוק מנסים שם ואני גם לא יודע, וגם אומרים לנו לא להתקרב לשם. לחיל האויר אין ולא היה מגע לטוס למעט קצינים\חיילים שאולי טסים ונותנים פידבקים כי אל תשכחו כל המע' מפותחות עבור חה"א, חוץ מזה יש לו יחידה משלו שתבצע ניסויים על כל כלי טיס שקיים בחיל כולל זה שעבורו היא מפותחת. המטוס הזה משמש כפלטפורמה הראשונית לניסוי, אח"כ מועברת המע' לניסוי ביחידה הזו (מנ"ט). על המטוס הזה גם מבצעים את כל טיסות הניסוי בשביל חילות אוויר אחרים (השבחת מע', מטוסים וכו'😉.
3. לכל מטוס צבאי\אזרחי יש מספר. מטוס צבאי שיוצא לפעולה נמחק ממנו כל רישום אפשרי למקרה שיתרסק, וכל סממן ישראלי נלקח מהטייסים
4. Slim זה הכל טוב ויפה להגיד מה שאתה יודע אבל יש דברים שלא כולם חייבים לדעת וגם לא כל כך הגיוניים כמו למשל אם המטוס מבצעי אז למה הוא נראה וצבוע כמו עץ חג המולד?
#13 · לפני 18 שנים
חברים המטוס הוא של התעשייה האווירית נקודה יש עליו המון המון ציוד מוזר (ככה זה נראה מבחוץ)
הוא מטוס ניסוי והוא אמיתי לגמרי ולא עריכיה בפוטושופ

-אף של בואינג 707 (סוג של רדאר)
-מנועים של 707 (זה לא 707 אלא המנועים הישנים של ה737)
-בידון מוזר בבטן המטוס (כנראה קשור למערכת הנורים החדשה או לדלק...)
-גוף של 737 (כי זה 737)
-אנטנות על המטוס עצמו (שוב זה מטוס ניסוי אז יש עליו אנטנות)

אלמוג ידידי ברוך הבא לפורום 😎
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#14 · לפני 18 שנים
cookie,
מעניין אותי מאיפה לך כל המידע הזה אם אתה עובד בביטחון נתב"ג...
שמע אני לא רוצה להתחיל לפתוח פה מאיפה אני יודע על המטוס וכו'... מי שיודע שידע.. מי שחושב שהוא יודע שימשיך לחשוב.. ומי שלא לא🙂

shachar92, ההודעה שלך כ"כ מיותרת...
#15 · לפני 18 שנים
Twister כתב/ה:[quote="DOR"]Twister,
תראה לי תמונה של הרקולס שכתוב לו על הזנב 4X-... י

הנה:

ואם לא שמת לב אז יש גם בגדול מתחת לכנף.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.