falcononeone כתב/ה:[quote="double_o"][quote="falcononeone"][quote="double_o"]תפסיקו עם הזלזול הזה, לאיראנים בהחלט יש יכולת לתקוף בישראל.
רק טילים.
כי ח"א שלהם לא מתחזק מטוסים והמטוסים מתפרקים-אני לא מזלזל אני אומר עובדות[/quote]
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אבל זה פשוט לא נכון. האיראנים משקיעים הרבה משאבים בחיל האויר שלהם.
ואגב למי שהתייחס לעירק, גם לעירקים היה חיל אויר מתקדם לפני שהאמריקאים הרסו אותו במלחמת המפרץ.[/quote]
מכאן
F4-פאנטום: מטוס מיושן - וזה שהוא מיושן אומר שהוא לא יכול להטיל פצצות בישראל?
F5 -מטוס שהוא יותר לאימונים מאשר קרבות-F16 לוקח בהליכה.- מטוס קרב קל שלא ישמש
לתקיפה בישראל בגלל הטווח הקצר שלו ובכלל מה זה משנה מה היכולות שלו בקרב אויר, אנחנו עוסקים בתקיפה.
F14 מטוס שאירן לא מקבלת חלפים עבור-לכן רוב הצי מושבת. - מטוס יירוט ולא תקיפה, המעטים שנותרו יוכלו לשמש לליווי.
MIG29- זה משהו מענין, אבל עדין לא משתווה ל F15I/F16I - מטוס יירוט, יכול לשמש לליווי.
SU-25 מטוס מיושן מטוס - לסיוע קרוב שקרוב לוודאי לא ישמש לתקיפה בישראל.
SU-24 עוד יותר מיושן מ SU25. - מטוס תקיפה אסטרגי ארוך טווח בעל יכולות מתקדמות. כנראה המטוס המרכזי לתקיפה בישראל.
מירא'ז 3 נו זה כבר יותר טוב אבל עדין ישן(אם לא עשו שיפורים). - המטוס הכי פחות מתקדם מכל המטוסים עד עכשיו. אבל לאיראנים אין בכלל מירז' 3 אלא מירז' F1 (מה שקורה שמסתמכים על וויקיפדיה) שהגיעו מעיראק. במלחמת איראן-עיראק העיראקים השתמשו בהם לתקיפות ארוכות טווח. אני לא יודע מה המצב שלהם באיראן, אבל תיאורטית אפשר להשתמש בהם לתקיפה בישראל.
אותו דבר לגבי כל השאר.[/quote]
בכל זה לא ענית לי על השאלה לגבי מצב השמישות שלהם.