79 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מבצע "תפן"
דיון

מבצע "תפן"

33 הודעות 4,042 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
מבצע תפן הוא השם שניתן לתוכנית החומש של צה''ל לשנים 2008-2012.
ההחלטות העיקריות של התוכנית הן:
- חיזוק בעיקר של זרוע היבשה אשר כולל המשך פס הייצור של המרכבה סימן 4,מיגון טנקים ישנים יותר והוספת מיגון אקטיבי לרוב הטנקים.
- רכישה של 25 (כן זה הכל לצערי) של מטוסי F-35 JSF החל משנת 2014.
- חיל הים יצטייד באחת או שתיים ספינות משוכללות יותר מספינות הטילים אשר משרתות כיום. מדובר בספינות שטח רב תכלתיתיות (LCS) אשר יכולות לבצע מגוון פעולות; מלוחמה נגד צוללות ועד לסיוע הומנטרי.

לכתבה המלאה בYNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445176,00.html
עמרי גילת.
#2 · לפני 18 שנים
Gim3l כתב/ה:- רכישה של 25 (כן זה הכל לצערי) של מטוסי F-35 JSF החל משנת 2014.
-
לכתבה המלאה בYNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445176,00.html

שיפסיקו להשקיע במטוסים וצעצועים ושיקנו אפודים משכוללים ואוכל לחיילים הקרביים. 25 מטוסים שעולים 100,000,000 פר מטוס, זה לא מעט בכלל, לכן האמירה"כן זה הכל לצערי" קצת לא במקום
הטובים לנווטים
#3 · לפני 18 שנים
קודם כל תפן זה לא מבצע, אלא הכינוי לתכנית ההצטיידות הרב שנתית של צה"ל.
טנקים מטוסים וספינות זה לא צעצועים, אלא הם הדברים שאיתם נלחמים במלחמה. בקשר לאוכל בשלוש שנים שלי כחייל קרבי אני לא זוכר שהיה מקרה שלא היה לנו אוכל כי לא היה במחסנים. כן היו מקרים שאוכל לא הגיע בגלל בעיות באספקה. אם אני לא טועה במלחמה קרה דבר דומה שלא נתנו ליחידות האספקה להיכנס ללבנון כדי שלא יפגעו ושיירות עמוסות בציוד פשוט נתקעו על הגבול בלי שיכלו להגיע ללוחמים.
#4 · לפני 18 שנים
למה אין בתוכנית רכישת ממשלה חדשה? , הכול טוב ונחוץ אבל מה אם הקאסמים?

אין לנו שום סיכוי אם מרימים לאוויר מטוס כדי להשמיד משגר (3 צינורות ברזל שעולים 15 שקל)

ויורים על שטחים פתוחים ובתים ריקים שקיבלו התראה מראש.

אמנם אני לא סובל את פרץ אבל מה בדיוק ברק עושה למניעת הקאסם? ואשכנזי? ... שום כלום , חיסול פה ושם כדי לצאת ידי חובה.

ואולי הם מטורפדים ע"י הממשלה ואם כך אז שיפרשו...
a
amix85
601 פוסטים · פתח תקוה
#5 · לפני 18 שנים
צריך להצטייד באיזה 1000 דיניינים (D-9) להביא אותם ביישור קו ולשטח את הרצועה, פשוט ככה...
"don't be a fool and die for your country, let the other son of a bitch die for his country!!!!"
general Gorege patton
#6 · לפני 18 שנים
כל F35 עולה בערך 35 40 מיליון לפי מה שהבנתי...זה כמו ברק....למה לא לקנות?

קורס טיס מס 162 HERE I COME
#7 · לפני 18 שנים
המחיר המקורי הוא 100 מיליון, יכול להיות שסבסדו את קצת.
double_o בקשר להודעתך, בסופו של דבר החייל הפשוט מנצח מלחמה ולא המטוס או הטנק ובטח שלא הספינה, לכן צריך להשקיע בו לטפח את איכויותיו ולא לקנות עוד ועוד מטוסים שונים בשביל להגיד "לנו יש".
הטובים לנווטים
#8 · לפני 18 שנים
שחכתם שלוקהיד מרטין הפכה להיות חברה ממשלתית?

בוש עושה מבצעים!
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#9 · לפני 18 שנים
klingo, אני מסכים שיש להשקיע ולטפח את החייל הפשוט אבל אני סבור שהרכישות הללו הן הכרחיות ויש צורך אמיתי בהן ולכן אני אומר שאלו לא צעצועים.
#10 · לפני 18 שנים
צה"ל עומד לקנות "קצת" יותר מטוסי F35 - אני יודע בגלל שבן דוד שלי סיים הסבה ל F22 (כדי ללמוד על מכשור חדש ודברים כאלה) ועכשיו הוא עושה הסבה ל F35 והוא אמר שהוא יחזור לארץ עוד כמה חודשים ולא במטוס נוסעים 😉

רועי
אם אין אני לי -מי לי?
וכשאני לעצמי - מה אני!
ואם לא עכשיו אימתי?

חכם יודע לצאת ממצבים שפיקח יודע לא להיכנס אליהם
#12 · לפני 18 שנים
אל תדאג
לא אמרתי תאריך מדוייק

רועי
אם אין אני לי -מי לי?
וכשאני לעצמי - מה אני!
ואם לא עכשיו אימתי?

חכם יודע לצאת ממצבים שפיקח יודע לא להיכנס אליהם
#13 · לפני 18 שנים
בלי שום קשר הדברים שאמרת לא אמורים להיות ידעוים לאזרח מן השורה בגלל בטחון שדה וזו אנא אל תספר לנו על הודעות אלו (אבל כשיכתבו ספר על המבצעים האלו בעתיד אני מניח שלחבר'ה שהטיסו אותם לפה יהייה חלק בכתיבה). בטחון שדה הוא חלק חשוב בדברים האלו..
RifleFighter
רמי וייברמן

#15 · לפני 18 שנים
f-16pilot-ROY כתב/ה:צה"ל עומד לקנות "קצת" יותר מטוסי F35 - אני יודע בגלל שבן דוד שלי סיים הסבה ל F22 (כדי ללמוד על מכשור חדש ודברים כאלה) ועכשיו הוא עושה הסבה ל F35 והוא אמר שהוא יחזור לארץ עוד כמה חודשים ולא במטוס נוסעים 😉

רועי

שיט איזה באסה זה לטוס במטוס תובהלה מארה"ב🙁

סתם... המקסימום שהוא יחזור באחת הסופות מההזמנה הקודמת.
118...Big things are done secretly

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.