80 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון שאלה
דיון

שאלה

79 הודעות 6,942 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
elnatan-isr, המטוס יצא משירות לגמרי בצי האמריקאי, הטייסת האחרונה נסגרה בספטמבר 2006.
http://he.wikipedia.org/wiki/F-14_%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%A7%D7%98

למה נראה לכם לעזאזל שארה''ב טסה בשמי ישראל???
יש להם על הראש יותר מדי חוץ מלהטיס איזה F 14 בישראל שלא לדבר על אחזקה וכ''ו של המטוס הזה...
קיצר צאו מהסרט TUPGUN 2 שאתם מקרינים לעצמכם בראש

השמיים היחידים שארה''ב תטוס בהם במזרח התיכון זה אירן וגם זה בסימן שאלה ענק!

כי ישראל וארה"ב עושות לפעמים אימונים משותפים וגם יש מקרים של מטוסים אמריקאים שבטעות נכנסים לשטח של ישראל במהלך אימונים שלהם. לא כל טיסה היא טיסת ריגול או תקיפה.
#2 · לפני 19 שנים
לי אישית יצא לראות ו...(תגידו שאני מטורף... אבל בעצם כולנו לא ?!) אפילו לגעת במטוסים אמריקאיים שהיו אצלנו בבסיס.
הורנט(F-1😎,טומקט (F-14) והארייר.

הורנט היה ממש יפה. מטוס שהיה ועדיין יחסית די חדש. (ההוא היה ממש דנדש)
הטומקט היה פשוט עוצר נשימה. מטוס ענק מימדים ועמסתכלים עליו מאחורה על הצינור פליטה כשהוא פתוח לגמרי אתה חושב שאתה עומד מול מנהרת הזמן או משהו... הלשון פשוט בחוץ...
ואז... בא ההרייר עם איזה טייס מטורף ומחליט שהוא ממריא אנכית 90 מעלות (בשלב זה בלשון נפלה לרצפה...)
F-16 גם ראיתי אבל אסרו להתקרב אליו.

אחחחח.... ימים טובים......
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#3 · לפני 19 שנים
והוא אמר שזה F14 זה גם היה בזווית כזו שלא היה סינוור בכלל אז כך שהסינוור יורד מהפרק וגם אם היה סינוור - טייס קרב לא אמור לזהות מטוסים בזמן סינוור?
לגבי כך שהמטוס יצא משירות- לא כל הדגם יצא משירות רק חלק וחלק עדיין מבצעיים יכול להיות שהם פה כדי להתאמן על הפצצה של משהו שמתחיל ב - כ שיש לאיראן
אגב הקטע שלא הקשבתי היה כך:
שמעתי רעש של מטוסים אז הרמתי את הראש וראיתי שתי מטוסים שבמבט מדוקדק התגלו כ F16 שטס ליד F14 גם בן דוד שלי ראה אותם אז שאלתי אותו "זה F14 ליד ה F16?" אז הוא ענה לי "כן זה F14" אז שאלתי מאיזה דגם וכשהוא ענה אחותי צעקה הי תראה איזו ספינת נוסעים מגניבה ואז לא שמעתי מה הדגם של ה F14 אבל שמעתי בוודאות שזה F14
אם אין אני לי -מי לי?
וכשאני לעצמי - מה אני!
ואם לא עכשיו אימתי?

חכם יודע לצאת ממצבים שפיקח יודע לא להיכנס אליהם
#4 · לפני 19 שנים
DOUBLE_O זה שהוא יצא משירות זה ברור! אבל עדיין יש פה ושם שאריות....

אגב לא ידעתי את זה! 😮 😱 עכשיו אני יודע למה אמריקה שונאת את איראן...חח הם נתנו לרוסים "לגנוב" טכנולוגיה מהF14!:

"איראן רכשה 79 מטוסים, והם נפלו לידיהם של מנהיגי המהפכה האיסלאמית בשנת 1979. ארצות הברית סירבה לספק לאיראנים תמיכה טכנית מכל סוג, ואלה העבירו את מערכות המטוס לבדיקה בברית המועצות, שמיהרה לפתח מערכות מקבילות. כיום לא ידוע מה מצב המטוסים וכמה מהם כשירים לטיסה. " {ציטוט מWIKI}

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.