138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה 11 יום לחזרה לפעילות...
דיון

11 יום לחזרה לפעילות...

11 הודעות 69 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
אהלן אנשים, שבת שלום.

וואלה הרבה עבר עלי (בענף הסימולטור הקרבי) מאז שהתחלנו בפגרה.
הסימולטור שלי החליט שלא בא לו לעבוד יותר, הדיסק החליט שלא בא לו להתקין את הסימולטור מחדש וכמו שאומרים... שישו ושמחו..

בדרך הספקנו להחתחבט בשאלה האם לעבור לסימולטור חדש OF או VF או מה שזה לא יהיה.
הסטיק שלי החליט שלא בא לו להפעיל את הכזרה השמאלית והייתי מושבת לגמרי.

ולבסוף......
סוף סוף אתמול בשעה טובה נחת אצלי הסטיק החדש, רכש רציני Saitel X45, כולל סטיק מטורף ומצערת נפרדת, כשראיתי אותו במציאות הופתעתי לטובה - הרבה יותר דומה לסטיק ומצערת של F16 ממה שחשבתי.
המצערת כמעט זהה: שתי גלגלות משני הצדדים ששולטות על האנטנה, עוד כפתור רב כיווני (שעוד לא מצאתי לו שימוש) ועוד סטיק קטנטן גם כן רב כיווני שבצמוד אליו יש כפתור קטן שמשמש להזזת הסמן ונעלית מכ"מ. חוץ מזה עוד כפתור לבריקס אוויר, 2 כפתורים לשליטה על המודים של הסט (יש אפשרות כמו במציאות לקבוע שאותו כפתור יעשה מספר פעולות בהתאם לסיטואציה שבו המטוס נמצא, אני מחפש עוד איך להגדיר את זה בפאלקון) ובחלק התחתון כפתור מיוחד דו כיווני להיגוי קרקע RUDDER (למרות שבשביל זה יש לי פדלים).
הסטיק, אחד המקצועיים שנתקלתי, מכיל שליטה מעולה, שני כפתורים רב כיוונים (HUT) אחד משמש לזוויות והשני כמו במציאות לקיזוזים, עוד שני כפתורים למוצים \ נורים ועוד כפתור מאובטח אחד לנטישה. כמובן כפתור ראשי לירי, כפתור להפלת חימוש ועוד כפתור שלא מצאתי לו שימוש ביינתים.

בכל מקרה, בזמן שהמתנתי לסטיק הייתי בטוח שאנחנו הולכים לטוס ב-OF לכן התקנתי אותו ואפילו עדכנתי, ואתמול שקיבלתי את הסטיק התחלתי להתאמן איתו קצת.

והיום.................. הפתעה! שטח ישראלי יצא ל-FAF, מהר מהר תוך 4 שעות הורדתי FAF מחדש, התקנתי, עדכנתי והתקנתי שטח ישראלי ורצתי לנסות.

מה אני אגיד לכם... אין כמו ההרגשה להמריא מרמת דוד שדה הבית שלנו, עם טייסת 110 הטייסת שלנו, לצאת ולהוריד בהצלחה אחרי קרב דיי טוב (כן אחרי כמה חודשים בלי סטיק ובלי FALCON בכלל גם מיג בודד זה קרב טוב) מעל איזור קריית שמונה והצפון שלנו. להסתובב חזרה דרך הכינרת לנחיתה ברמת דוד.

כמו שחלקכם יודעים, עד לפני זה הייתי בעד OF אבל אין ספק בעד מה אני עכשיו.

אנשים בקרוב אנחנו חוזרים, לא לבאס 😄

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#2 · לפני 19 שנים
האמת, שהיינו ממש לקראת סיכום החלטה סופית לגבי איזה סימ' נטוס.
היום הדברים רק הסתבכו...

בכל אופן חברים, צפו לחזרה רצינית ביותר לפעילות... מצפה לנו הרבה עבודה ופורמט הטייסת הולך להשתנות (יותר לכיוון פורמט הטייסות באיל2)
#3 · לפני 19 שנים
יותם לאן נעלמת?
חשבתי על איזה דוגפייט טוב כמו פעם, רק שהיום בנגב או מעל הכנרת כמו במציאות 😎

#4 · לפני 19 שנים
Yotamhoro כתב/ה:האמת, שהיינו ממש לקראת סיכום החלטה סופית לגבי איזה סימ' נטוס.
היום הדברים רק הסתבכו...

בכל אופן חברים, צפו לחזרה רצינית ביותר לפעילות... מצפה לנו הרבה עבודה ופורמט הטייסת הולך להשתנות (יותר לכיוון פורמט הטייסות באיל2)

אהלן, עכשיו כשחושבים על זה, במקום לעשות כל פעם משימות{מה שיצא לרובנו מכל החורים בגוף} אנחנו באמת יכולים להתחיל לפעול כמו הטייסת שלי למשל, 116, אם היית פעם באימון שלנו אז בטח ראית איך אנחנו מאורגנים, מבחינת תוכנית לימוד ובוא נזכיר
שזה גם מאוד מאוד מהנה.
בכל מקרה, אני אתחיל לעבוד על משימה קטנה בשטח הישראלי🙂
#5 · לפני 19 שנים
יותם או מוטי, אפשר לפרט מה הכוונה כמו 116 ב-IL ? כי אין לי מושג איך זה עובד שם.

#6 · לפני 19 שנים
אוקיי, בטייסות באיל, מפגשי טייסת הם לא בדיוק משימה, חילוק למבנים וכל מה שעשינו עד עכשיו ב 110.
שם האימונים מתבססים יותר על למידה מתוך כל מיני ספרים שנכתבו ע"י חברי הקהילות מחו"ל ובעצם האימון שלנו מתחלק לשני חלקים, הקטע התיאורטי, אנחנו פותחים בעמוד מסויים בספר כשהמפקד/סמ"ט טייסת מדריך אותנו ומסביר את הנאמר. החלק השני הוא החלק המעשי שבו אנחנו מתחלקים לקבוצות ופשוט מתרגלים את מה שלמדנו כשבכל קבוצה יש בדרך כלל מדריך מנוסה.
בסוף התרגולים, אנחנו מרימים תחקיר, כל אחד מן המשתתפים יכול לומר את מה שאהב/מה שהפריע לו באימון וכ'ו..
כל אחד מן המדריכים שהדריכו קבוצה מסויימת מעיר את הערותיו על תפעול הקבוצה שאיתה פעל, אומר מה היה טוב, מה היה לא טוב, דיבורים בקשר וכ'ו וכ'ו. וזהו זה בעקרון, כל שיעור אנחנו לומדים טקטיקה או כל דבר אחר חדש כמובן.
מקווה שהבנת בערך🙂
#7 · לפני 19 שנים
כן הבנתי.
זה פחות או יותר מה שהצעתי ליותם שנעשה, אבל הוא לא נתן לי את ה-OK הסופי.

מוטי צור איתי קשר בפרטי, אני ארחיב על מה שאני הצעתי. ויותם כשיהיה לך זמן דבר איתי גם כדי שנסכם עיניינים ונוכל להריץ דברים.

#9 · לפני 19 שנים
שמעו, אני בעד לעשות פעם עד פעמיים בשבוע כמו הטייסות בIL למטרת אימונים, ופעם בשבוע טיסה מבצעית בשטח אויב, כדי להגביר את האדרנלין....... מה אומרים? (כמובן שמדובר ~רק~ בשטח ישראל והמדינות השכנות, לא לחזור לטוס באירופה כמו פעם).
גל מינץ.
4X-MNZ.
טייס CVFR IFR ATPL.
פקח הרצליה, שדה דב וקרקע בן גוריון.
#10 · לפני 19 שנים
אני מבקש , 101 היא הטייסת בעלת זכויות היוצרים על אופן ביצוע האימון שהזכרת מוטי...

אוקי , עכשיו ברצינות , IL2 ופאלקון זה שני דברים שונים, אני אומר שצריך לשלב את עניין הלמידה ועניין ה"משימות" ביחד..
ואיך נעשה את זה?
קובעים מועד , שידוע שבו תהיה משימה שדרך הביצוע שלה יתמקד בנושא מסוים לדוגמא תקיפת פופ-אפ
עד המועד הזה , לומדים מתרגלים וחורשים את הנושא , ע"י למידה ,כמובן כמה שיותר קרוב לדרך שהזכרנו עם IL2 ...

סתם ללמוד יכול להיות משעמם במידה מסוימת , בואו לא נשכח שבאימוני הטייסת ב IL2 , אחרי שביצענו , את הטקטיקה שלמדנו או מה שזה לא יהיה בין עצמנו , בתוך הטייסת , אנחנו עולים לגיחה ב WC או כל שרת אחר , ושם האנדרנלין באמת משתולל , לתרגל בתוך הטייסת זה מאוד סטרילי ולכן,לא תמיד זה עובד כמו שרוצים...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#11 · לפני 19 שנים
Yotamhoro, העובדה שיצא שטח ישראל לאלייד פורס לא אומרת כלום. אל תעשו את הטעות ותחזרו
לסימולטור הזה...
שטח ישראל צריך להיות זמין גם ל OF, רק סבלנות. עדיף לטוס בשטח זר עם סימולטור איכותי, מאשר
בשטח מוכר עם סימולטור שבשום פנים לא משתווה ל OF או RV...
תשקלו ברצינות חבר'ה. אם אתם רוצים לעבור, זה הזמן הכי מתאים.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.