jet-fighter כתב/ה:זה בכלל לא קשור טכנולוגית. כי אם זה היה טכנולוגית אז קורס טיס היה מתקצר ב שנתיים וחצי לחצי שנה אולי.
הסיבה שחיל האוויר שלנו הוא בשלישיה הפותחת (ארה"ב,בריטניה, ישראל) הוא:
1. הסטנדרטיים. אצלנו התנאים מאוד קפדניים. למשל: אם יש לך רגל שטוחה אתה נופל מקורס טייס קרבי.
2.רמת הלימוד: כורס טיס קרבי כולל: תואר אקדמי ראשון בפיזקה וחשמלאות. 200 שעות הרצאה. 230 שעות טיס ועוד אימוני צניחה, אימוני ג'י וכו' וכו'....
3. הצי: 600 מטוסים כשירים ומוכנים לפעולה שניבדקים בקפדנות יתר פעם בשבועיים.....
אז זה למה אנחנו טובים 😁
וד"א הטייסמראשון: הטייסים האמריקאים עושים 5 שנים... יש להם שנתיים קורס טייס ועוד 3 שנים באקדמיה צבאית ששם הם לומדים תורות לחימה ולחימות מפורסמות והכי טוב שהם לומדים על 5 מלחמות ובינהם: ששת הימים!.... על התקפת הפתע.....של חיל האוויר הישראלי על צבאות ערב.
זה ממש לא קשור אורך הקורס ...
חלק גדול מהקורס מכשיר את הטייסים להיות חיילים ואם תשים לב נותנים להם הכשרה בסיסית בטיסה בקורס הטיס .
את קורס ההסבה על המטוס שיטוסו בו עושים 8-9 חודשים .
אתה יודע כמה זמן לוקח לטיס להגיע לרמה גבוהה מאוד של קרבות אוויר ? הרבה ... הרבה מאוד שנים .
זה למה הטייסים הכי וותיקים הם הכי טובים .
עכשיו הטכנולוגיה של חיל האויר פשוט מכפילה ואפילו משלשת את רמת הטייס .
טייסים שניסו את הפיתון 5 אמרו את זה וזה כתוב בבטאון חיל האויר .
תאר לך מצב של קרב בין מטוס אויב למטוס של ישראל .
לחיל האויר יש את הפיתון 4 וזאת התוצאה :
http://www.israeli-weapons.com/weapons/missile_systems/air_missiles/python/python4.gif
אני זוכר שברמת דוד שאלו שאלה לגבי זה והוא הסביר שלנו יש ייתרון ברור על מדינת ערב כי להם אין נשק מתקדם כמו לחיל האויר הישראלי והוא גם הראה את הקסדה שלו
🙂
בוא נדמיין עוד מצב :
אף 15 חמוש בטילי אמראם לטווח רחוק נגד מטוס אויב .
האף 15 משגר עליו מעבר לטווח הראיה איך היכולת של הטייס תעזור פה ? ללחוץ על הפכתור גם אתה יכול .
כיום לא כל טייסי חיל האויר בני 40 + כדי שיהיה להם מספיק ניסיון לקרבות אוויר אז מציידים אותם גם בחימוש ובטכנולגיה מתקדמת כדי להגביר את הרמה .
ד"א תגיד לי אם אנחנו כאלה טובים למה בכל אימון ואימון אנחנו משתמשים בפיתון 4 ובקסדות תק"ע אם אנחנו יכול להיות כמו שאר המדינות ולשאר עם טנולוגיה פחות מתקדמת ?
לכל אימון משותף עם מדינות אנחנו משתמשים באותה טכנולגיה מתקדמת .
המפרט שלי :
Pentium 4 2.8
memory : 1024 DDR
RADEON 9600 XT
120 GB SATA
HOTAS COUGAR + Force Controlled Cougar
Canon PowerShot S1 IS