83 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור יש למישהו מדריך ה VOR ????
דיון

יש למישהו מדריך ה VOR ????

15 הודעות 3,419 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
היי... ניסיתי להבין את המדריך שיש ב FSX אבל כמה שיש לי אנגלית טובה מאוד לא הבנתי
כלום .... לא הבנתי מה זה ה- OFF TO ו FROM ..

למישהו יש מדריך בעברית ו גם ל ILS ???? כי באמת אני לא מצליח להבין
#2 · לפני 19 שנים
saturn,
בקשר לILS
לפני כמה שבועות מישוה שאל שאלה כמו שלך
תחפש אני בטוח שתמצא.
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#3 · לפני 19 שנים
עשיתי חיפוש .. כל מה שמאצתי זה הודעה שרוצים לעשות מדריך אבל לא מצאתי את המדריך
#5 · לפני 19 שנים
תודה רבה .
אבל עוד שאלה , כשהם הסבירו הקפה לפני נחיתה (בלי מכשירים) הם הסבירו את זה רק כשתה ממריא
מהרצליה וישר מתחיל בהקפה של הצלעות .. עכשיו מה קורה אם אני בא משדה תעופה אחר .. מאיפה אני מתחיל את הצלע הראשונה ???.. כלומר : אני צריך לטוס באזימוט של מסלול הנחיתה ואז להתחיל להסתובב ??? כי זה לא נראה לי הגיוני .

אהה ועוד דבר .. אמרו לי שדרך ה GPS אפשר לראות את הקוקוב של ההקפה ... הגדלתי את הזום של הGPS אבל הוא הראה לי את ה קוקוו בהרצךיה ממש ממש מצומצם ממש ממש על מסלול הנחיתה וזה לא עזר בכלל
#6 · לפני 19 שנים
בכל מקרה , נסיתי ואני עדיין לא מבין ...
מישהו מכיר סרטנים שמראים איך נוחתים ILS בססנה 172 ???
#7 · לפני 19 שנים
אי אפשר לנחות ILS בססנה..
אני לא בטוח במה שאני אומר אבל ככה נראה לי-
ב-ILS משתמשים רק בתנאי מזג אוויר קשה שיש רוח חזקה או ראות מוגבלת.
כשהולך להיות ראות מוגבלת או רוח חקה יודעים מראש, ולא מאפשרים למטוסים קלים לטוס בזמן הזה.
#8 · לפני 19 שנים
אז יכול להיות שאני מתבלבל בין ILS לניווט VOR ??? .. כי הבנתי ש VOR הוא חלק מנחיתת ILS .
#9 · לפני 19 שנים
טעות קטנה שלומי . יש אפשרות לטוס ILS עם ססנה. ניסיתי בסימ' .
VOR יכול לשמש כ ILS . כי בעצם ב VOR אתה מכניס תדר ומכייל כיוון .
אז מה אתה עושה אם אתה רוצה לנחות בבן גוריון כמה שיותר טוב בלי מערכת אוטומטית ? אפשר להיעזר בנורות לצד המסלול ." פופיי " כדי לשמור כגובה. אתה צריך שיהיה 2 צהובים ו 2 אדומים . אתה יכול גם לקחת את התדר של בן גוריון . להכניס ל
VOR1 . ולכייל כיוון 12 אם אתה בא ממערב .. 30 ממזרח . עכשיו אם אני לא טועה זה אמור להראות לך אם אתה ישר על קו ה VOR . אם כן אתה בכיוון הנכון .ומחט שהיא לא אנכית אלא מאוזנת . ואם היא יורדת למטה זה אומר שאתה גבוה ואם היא עולה למעלה אתה נמוך
ואז אם אתה רוצה נחיתה אוטומטית פשוט תלחץ AUTO PILOT . וזה אמור להגיע לך עד לתחילת המסלול. אני פשוט כבר יותר משנה לא טסתי בססנה . אני רצת חלוד . אבל אם אני אכנס לסימולטור אני אדע מה לעשות ...פשוט אין לי זמן...
טייס בטייסת אבירי הצפון הווירטואלית .

#10 · לפני 19 שנים
IAF001, נכון אבל יש לי מה להוסיף.
קודם כל בססנה יש מכשירי VOR ותדרי Navigation יש DME וכל מה שצריך בשביל לבצע טיסת מכשירים. אולי קצת הטעה אותך מכיוון שססנה זה מטוס קטן.
ILS זה רק עזר גישה אחד, אפשר לבצע גם גישת VOR/DME כמו שעכשיו תצטרכו לבצע בבן גוריון די הרבה מכיוון שמסלול אחד משנייפ שמצוייד ב ILS נסגר ל4 חודשים. בבן גוריון למסלול 08 מבצעים גישת VOR/DME, ומסלול 26 מצוייד ב ILS.
בעיקרון טיסת מכשירים זה לא טייס אוטומטי, "מכשירים" זה לא הטייס האוטומטי, טיסץ מכשירים רגילה היא אך ורק על ידי שעוני המטוס. גם ILS הוא מבוצע על ידי שעוני המטוס.

עכשיו אני קצת בלחץ של זמנים אז אין לי כוח להרחיב עוד בנתיים מקווה שעזרתי מספיק.
שוב אני אומר כנסו למחלקת ההדרכה של VATIL יש שם הכל.
#11 · לפני 19 שנים
shlomi, אה שכחתי להגיב גם לך שלומי, לא מדובר ברוחות חזקות, אלא שתנאי ראות מאוד נמוכים נאלצים לעבור לניווט מכשירים, לא קשור כמה המטוס שוקל. אם זה מדובר בתנאי הרוחות אז יש כמובן מגבלה מסויימת, לדוגמא- בססנה 172 מגבלת הטיסה ברוחות היא 18.
#12 · לפני 19 שנים
בדקתי ב VATIL אבל עדיין לא הבנתי .. בכל מקרה ... אם אני מבצע הקפה לנחיתה בעזרת הצלעות ...
מאיפה אני מתחיל את הצלע הראשונה ??? .. כלומר ב VATIL הסבירו את זה במסלול של הרצליה אבל הם הסבירו את זה בדיוק אחרי ההמראה ... מה קורה אם אני בא ממקום אחר .. מה אז ??
#13 · לפני 19 שנים
saturn, הסבר את עצמך בבקשה, מה זאת אומרת מקום אחר?
תראה בהרצליה יש מסלול אחד שזה 29/11 למסלול 29 ההקפות הן ימניות (צפוניות), לעומת זאת ל 11 הקפות שמאליות (צפוניות). אם אתה בא מכיוון צפון, לנחיתה בהרצליה כרגע הכיוון שלך הוא 020 ואתה מזרחית להרצליה, המסלול בשימוש הוא 29 אתה תצטרף לצלע "בסיס" ואז תקח פנייה של 90 מעלות לכיוון 290 לצלע "פיינל". אם לא הסברתי את עצמי טוב, קודם אתה תסביר את עצמך בבקשה.
#14 · לפני 19 שנים
אני יסביר את עצמי יותר טוב .
אם אני טס משדה דוב להרצליה אני טס בעזרת ה GPS באזימוט 032 , עכשיו השאלה היא מאיפה אני מתחיל לבצע את ההקפה בעזרת הצלעות .??
#15 · לפני 19 שנים
saturn, יש לך דפיות של נתב"ג ושם אתה רואה מפה שקוראים לה הצטרפות מנתיבי CVFR תובלה נמוכים או הצטרפות מנתיבי ATS

הנה קישור לדפיות תוריד את נתב"ג
http://www.aopa-israel.org.il/_Articles/Articles.asp?CategoryID=101

יום טוב
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.