114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 7, 16.4.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 7, 16.4.07 - סיכום

9 הודעות 65 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
נושא אימון: שיפורים בשימוש בפולנייה

נוכחים: אלון, שמוליק, רון, רמי, אלכס, רז, יואל, מוטי

מהלך האימון:
אלון הסביר את השימוש בUnloading לשיפור האצה ופניות ואת שתי האופציות העיקריות שקיימות בפולנייה עבור בן-הזוג שמבצע ראשון חליפה Head-on עם האויב:
1) להיכנס פנימה לתוך הסוגריים של הפולנייה - גורם לאויב לפנות פנימה וכך להישאר בקשר עין עם שני בני הזוג, וגם לחלוף ב Head-on נוסף את בן-הזוג השני
2) לצאת החוצה ו"לפתות" את האויב גם לפנות כלפי חוץ - גורם לכך שהוא יאבד קשר עין עם בן-הזוג השני ויכנס למצב סנדוויץ'

בשום מקרה לא לנסות ירי בחליפה, כי זה רק מאבד יתרון פוטנציאלי - עדיף לחלוף עם מעט היסט לאחד הצדדים וליצור הפרדה במימד הרוחב וגם במימד הגובה.

ניתן לראות את ההבדל כאן: http://www.preflight.us/HE/ftopict-5734.html
בנסיון לפתות את האויב יש להטות כנף כלפי חוץ וגם קצת "להראות בטן" כדי לתת רושם רציני שנכנסים לפנייה כלפי חוץ למרות שנכנסים לחסרון מבחינת AOT - זה יהיה רק זמני כי בעצם מיד אח"כ הופכים כיוון הטייה ומבצעים weave שיגרום לבן הזוג השני להיות מסוגל להיכנס למצב ירי מהיר. כאן יבוא לביטוי השימוש בפנייה לא מועמסת
עבור האויב, הפתרון המוצלח יותר הוא לא להתפתות להיכנס אחרי ה"מפתה" אלא דווקא להיכנס פנימה לכיוון בן-הזוג השני - דבר שיביא לכך ששני בני הזוג נמצאים מבחינתו באותה גזרה באוויר וכך לשמור על קשר עין עם שניהם ולהיות מסוגל לתכנן את המשך הקרב מעמדה יותר טובה.

תרגול:
1) טיסה ב P-47D שהוא היחיד בסים עם מד G כדי להרגיש את עניין ה Unloading - דחיפת הסטיק במידה מספקת קדימה עד קבלת 0 G בשעון ויצירת צלילה לא מועמסת שאמורה להוריד הכי הרבה שאפשר את הגרר המושרה הנוצר כתוצאה מעילוי - מאפשר צבירת מהירות הכי מהירה שניתן, עם חסרון של איבוד גובה בתמורה, אך עדיין יותר טוב מביצוע של סתם צלילה רגילה שבה נאבד מהמאזן של אנרגיה פוטנציאלית\אנרגיה קינטית בגלל הגרר הקיים.
2) חלוקה לשלשות ועבודה של זוג מוסטנגים מול 109 יחיד בביום אויב - הדגמת ההבדלים בין פנייה פנימה והחוצה בזמן פולנייה

סיכום:
* חל שיפור בעבודה בקשר בין בני הזוג, אך עדיין יש קטעים ארוכים של שתיקה כאשר כל אחד מבני הזוג מבצע תקיפה או מתכנן את התקיפה הבאה - חשוב מאוד להקפיד על תקשורת רציפה עם דיווחים מתי מותקפים, מתי נקיים, הוראות לבן-זוג שכרגע מבצע תקיפה מאת בן-הזוג שמחפה - לשני יש יתרון של ראייה יותר מקיפה של הזירה ולכן חובה עליו אפילו לתת הוראה לראשון לבטל התקפה או לשבור גם אם הוא לא המוביל של הזוג.
* כדאי מאוד להכין איזה שהיא רשימה כדי לתת לחדשים בינינו (כולל אותי) הבנה לגבי מגוון המסרים שצריכים להיות בין בני הזוג, גם אם זה לא הניסוח המלא והמדויק של מה אומרים ואיך אומרים - אולי אפילו לבצע הקלטה של התקשורת של שניים מהיותר ותיקים בטייסת (אלון ורז?) תוך ביצוע עבודה בזוג כדי שנקבל את הרושם מה אמור להיות מועבר ובאיזה צורה.
* צריך לחדד את צורת העבודה בפולנייה - מתי פותחים, מתי מקפלים חזרה, מה הטווחים הנכונים לכל שלב, מה השלבים הבאים אחרי החליפה הראשונה, וכו'
* יש עדיין צורך גדול מאוד בשיפור בטיסות מבנה (בעיקר רוחבי להגנה בזוג) - היו המון מקרים שבאנו לחלוטין לא מסודרים לפני המפגש, וכל הפולנייה פשוט "התחרבנה" מהשנייה הראשונה.
* צורך עוד יותר גדול - מקלענות - להתאמן, להתאמן, להתאמן. אנחנו מפספסים יותר מדי הזדמנויות פז לסיים קרב במהירות ובמקום זה נכנסים לקרב מתמשך שבו אין שום ביטוי ליתרונות של המוסטנג (כן, זה כולל גם, ואפילו במיוחד, אותי).

עוד משהו שהיה בשלשות האחרות ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#2 · לפני 19 שנים
[quote="Hedgehog"]נושא אימון: שיפורים בשימוש בפולנייה

נוכחים: אלון, שמוליק, רון, רמי, אלכס, רז, יואל
אני עז? 🙂
#3 · לפני 19 שנים
יואל ושמוליק עבדו באמת יפה אתמול ורוב הקרבות הרגשתי כמו ברווזון במטווח. באמת חשוב לעבוד על הקשר בין בני הזוג. אני מציע לתמצת ולסכם את קטע הפתיחה, מתן האינפורמציה וטקטיקת הלחימה. אני אישית הסתדרתי עם זה, אבל אני מרגיש שלאט לאט אנחנו מאבדים את מחשבת הטייסים בדרך. ועוד דבר חשוב שלמדתי....לא לטוס ב- G10....בחיים!!!!!!!!!!!
סה"כ היה בסדר ובהחלט בהחלט...חשוב להמשיך במגמה.
#4 · לפני 19 שנים
101Falcon כתב/ה:[quote="Hedgehog"]נושא אימון: שיפורים בשימוש בפולנייה

נוכחים: אלון, שמוליק, רון, רמי, אלכס, רז, יואל
אני עז? 🙂
[/quote]

לא, אני מסטול 🙂
תיקנתי. זה מה שקורה שגומרים אימון ואין כח לכתוב במקום את הסיכום.....

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#5 · לפני 19 שנים
HeadCrab כתב/ה:אני מציע לתמצת ולסכם את קטע הפתיחה, מתן האינפורמציה וטקטיקת הלחימה. אני אישית הסתדרתי עם זה, אבל אני מרגיש שלאט לאט אנחנו מאבדים את מחשבת הטייסים בדרך.

אני לא בטוח שהבנתי. את מה לתמצת ?
האם אלו הדברים שאמורים לעבור בין בני הזוג ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:[quote="HeadCrab"]אני מציע לתמצת ולסכם את קטע הפתיחה, מתן האינפורמציה וטקטיקת הלחימה. אני אישית הסתדרתי עם זה, אבל אני מרגיש שלאט לאט אנחנו מאבדים את מחשבת הטייסים בדרך.

אני לא בטוח שהבנתי. את מה לתמצת ?
האם אלו הדברים שאמורים לעבור בין בני הזוג ?[/quote]

התכוונתי לתימצות הפתיח שלפני הקטע המעשי. כלומר סיכום החומר התיאורטי שלפני הטיסה עצמה...
#7 · לפני 19 שנים
אני חושב שזה יבוא עם הזמן. כרגע עדיין יש פערים גדולים מאוד ברמת הידע בין חברי הטייסת (ואני סופר את עצמי בין אלה שלא יודעים), ולדעתי צריך את הקטע התיאורטי כדי ליישר קו בין כולם. עם הזמן, כשנהיה באותה רמת הבנה פחות או יותר, ונוכל לעבור מייד לשלב הביצוע, נעשה את ההכנות לאימון בזריזות, ונעבור חיש-קל לתרגול עצמו.
לי למשל מאוד עוזר קודם להקשיב לקטע התיאורטי ולהבין את הניתוח, ואז לממש את זה בתרגול, יותר מאשר לנסות להבין את המטרה מתוך הדגמה מעשית ללא הסבר. אני מניח שיש כאלה שהם מה שנקרא "טייסים אינסטינקטיבים" שקולטים בעצמם מיד מה צריך לבצע ואיך (מהסוג של טום קרוז ב "אהבה בשחקים"😉, ולעומתם יש את אלה התיאורטים (מהסוג של ואל קילמר).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#9 · לפני 19 שנים
היי חברה.
נשמע שהולך לכם טוב, חבל שאני לא יכול להגיע לאימונים הייתי מת להגיע.
תמשיכו ככה 🙂
ואלכס דיר באלאק אם כשאני אחזור אתה לא מפיל אותי תוך 30 שניות!

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.