97 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון הגיבוש לטטיס - קייטנה ?
דיון

הגיבוש לטטיס - קייטנה ?

10 הודעות 2,292 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
ובכן, מי שפתח היום ידיעות אחרונות בעמוד האמצעי ראה כתבה על הגיבוש שהיה לפני שלושה שבועות בערך .
כותבים שם, בין היתר, שהגיבוש הפך לקייטנה בגלל מות אחד המשתתפים לפני שנה-שנתיים .
אני ממליץ לכולם לקרוא .
אה, כן, יש עוד כתבה בצד שמאל ( באותו עמוד של הכתבה של הגיבוש ) כל המטוס נוסעים שלא הצליח ליצור קשר אתמול והוזנקו אליו 4 מטוסי קרב .
ויש לקראת הסוף על מטוס קל שהתרסק והנוסעת ניסתה להציל את הטיס...
בקיצור,
לכו קנו ידיעות אחרונות ^_^
#2 · לפני 19 שנים
גיבוש טיס הספיציפי הזה בהחלט היה קייטנה, ובעקבות הסיבה שציינת.
חיל האוויר בודק כרגע אפשריות חדשות, והמלשבים שהיו שם -זכו בפרס.
שים לב בעקבות זה גם הוסיפו בדיקות לב לפני הגיוס לאלה שעברו את הגיבוש, ואני אישית מכיר מישהו שנפסל בבדיקות לב אחרי הגיבוש....שים לב שבשנתיים האחרונות המגבשים הם טייסים ולא פרחי טיס- מה שאומר שישנה ירידה ברמה(מי שלא הבין, פעם זה היה תנאי לסייים את הקורס, שהטייסים באים לא מי יודע מה אכפת להם)...
גרררר, ולחשוב שאם היה לי פחות חצי מספר במשקפיים היית מגיע לגיבוש הזה!
הטובים לנווטים
#3 · לפני 19 שנים
FuChs, אז כך...
אני קראתי היום את הכתבה בעמוד האמצעי...
והיה כתוב שזה קרה באוגוסט האחרון.
ומאז שזה קרה, גיבוש הטיס הפך לקייטנה.
אחד המועמדים אמר שהוא יהיה מוכן לכל מכשול כלשהו...והיה מוכן לעמוד במצבים הכי קשים והכי גרועים, אבל בגלל מה שקרה הוא ראה שהארוחה במקום 7 דקות היא נמשך 30 דקות והשינה, במקום שהיא תימשך 6 שעות היא נמשכה 8 שעות, והוא היה בטוח שיהיה לו קשה..
ועוד משהו, היה כתוב למעטה בצד ימין מהו גיבוש טיס, והיה כתוב שם שהוא השלב הכי קשה לעבור, כלומר שהרבה מועמדים לא מצליחים לעבור אותו!...ואז נושרים הביתה...
#5 · לפני 19 שנים
למעשה הוא השלב הכי פחות מנפה...
למיוני צוות אוויר מגיעים 10,000 ועוברים 5000, לירפא א 5000 ועוברים 2000 לירפא ב 2000 ועוברים 700 שמתחלקים לשני גיבושים,שכל גיבוש עוברים 250
הטובים לנווטים
#6 · לפני 19 שנים
כמה דברים...
א. klingo, אתה הרי אמרת שלא היית בגיבוש הזה, אז אך אתה קובע שהוא היה קייטנה? איך אתה בטוח שמה שכתבו בעיתון באמת אמיתי? אני יכול להבטיח לך שלפחות חצי מהדברים שהיו כתובים בכתבה הזאת הם לא נכונים... לדעתי פשוט יש ניסיון משום מה להקצין את הקלות של הגיבוש הזה למרות שבאמת הוא לא היה כזה קל כמו שאומרים...

ו-ב. הנתונים שנתת לא מדוייקים, אמנם באמת עוברים בערך 250 כל גיבוש, אבל את הגיבוש האחרון התחילו יותר מ-500 איש, והוא עוד נחשב היה לגיבוש "קטן"...
#7 · לפני 19 שנים
לא הייתי אבל אני יודע בפירוש ממספר גורמים בחיל האוויר שהגיבוש הזה היה הרבה יותר קל .דרך אגב, שאומרים קל- מתכוונים לקטע הפיזי , לארוחות ולשינה. בקשר למספר לקחתי בחשבון כל מיני כאלה שנפסלים בירפא ב על כל מיני דברים בריאותיים, חות מיזה מה אתה נכנס לקטנות...
הטובים לנווטים
#8 · לפני 19 שנים
מה זה משנה קייטנה לא קייטנה?
בוחנים את המתגבשים בשיתוף פעולה, עבודת צוות, יכולת ריכוז, וכו'.
גם אם מישהו הצליח לסיים את הגיבוש בגלל שהוא קל זה לא אומר שהוא יעבור אותו (המעבר מותנה בציון והחלטת המפקדים, לא רק בסיום).
וגם אם יעבור- הקורס עצמו זה עסק אחר לגמרי, ומי שמתאים ישרוד שם. מי שלא- לא.
#9 · לפני 19 שנים
Eagle Driver כתב/ה:מה זה משנה קייטנה לא קייטנה?
בוחנים את המתגבשים בשיתוף פעולה, עבודת צוות, יכולת ריכוז, וכו'.
גם אם מישהו הצליח לסיים את הגיבוש בגלל שהוא קל זה לא אומר שהוא יעבור אותו (המעבר מותנה בציון והחלטת המפקדים, לא רק בסיום).
וגם אם יעבור- הקורס עצמו זה עסק אחר לגמרי, ומי שמתאים ישרוד שם. מי שלא- לא.

מסכים עם כל מילה....
אוהד, לאן נעלמת? שמור על קשר...

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.