79 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה הערות קריטיות - דו"ח ביניים - שעון מעורר
דיון

הערות קריטיות - דו"ח ביניים - שעון מעורר

6 הודעות 54 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
אני ויותם ישבנו ובצענו דו"ח ביניים על המשימה של אתמול. התחקיר לא מאל כי לא קיבלנו עוד את כל טופסי התחקור. סיכמנו את החומר שיש לנו בנתיים מהמשימה "שעון מעורר" ואלה הטעויות הקריטיות שהיו אתמול במשימה, קראו, למדו, וכך זה לא יחזור על עצמו.

לפני ירי טילים מונחי חום ללא נעילת מכ"מ יש לבקש מהמטוסים הידידותיים להזדהות בעזרת הוצאת נורים. בנוסף יש להפנות תשומת לב מלאה למטרות עליהן ננעל הטיל.

במידה וטיל מונחה חום ששוגר עלול לסכן מטוס ידידותי יש להודיע על הדבר מידית ברשת הקשר, להודיע על הוצאת נורים ולתת כל הוראה נוספת שיכולהל לעזור.

יש להמנע משהות ארוכה ומיותרת מעל אזור מטרה מוגנת ומעל איומים קרקעיים.

במידה ועולה בעיה טכנית או בעיה אחרת במהלך ביצוע ההפצצה יש לנתק מידית לנ"צ מילוט בטוח שנקבע בתדרוך (המטוס עם הבעיה בלבד! השאר ממשיכים כרגיל או לפי הוראות חדשות מהמוביל) ולחזור לאזור מטרה רק לאחר סידור הבעיה.

בעת כניסה לאזור מטרה יש לדווח על הדבר ברשת הקשר הכללית.

בתקשורת בין המבנים, כאשר מבנה מסוים רוצה להעביר הודעה ברמת דחיפות גבוהה יש להוסיף את מילת הקוד "אדום" בצורה הבאה: בראבו, אלפא אדום: מיגים שעה שתיים שלכם, עשרה מיילים. הדבר מאפשר למבנה הקולט את המסר להבין כי מדובר בהודעה דחופה ולהפסיק את התקשורת בתוך המבנה עצמו לטובת ההודעה.

אלו הם נהלים חדשים שייכנסו לתוקף כבר למשימה של מחר על מנת למנוע טעויות קריטיות ואירועים שיכולים לסכן אתכם ואת חברכם.
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#2 · לפני 19 שנים
הקטע עם העשן והחזרה של הבודד לנ.צ מילוט נשמעים לי לא לעניין.
בקשר לעשן, לפי מה שזכור לי אנחנו מנסים להתקרב למציאות, וזה לא נשמע לי כל כך ריאליסטי.
בקשר לנושא השני, אני חושב שהגישה לא נכונה, וצריכה להתקבל החלטה במקום.
החזרה והפרש הזמנים בין המטוסים תיצור בלבול ותבזבז זמן.
זו דעתי.

Kickbox.co.il
נדב
#3 · לפני 19 שנים
בקשר לעשן - אני לא יודע אם במציאות זה לא לוקח גם. אולי כן ? אני לא יודע.
בכל מקרה , טייס שאין לו נעילה בחום vr ויש סכנה לידידותי שיעבור לתותחים .

כשמבנה נכס להפצצה ,אני גם בעד - שיודיע "דלתא נכנס ליעף הפצצה" בפריצה .

וברגעים הקריטיים האלה המלווים לא מפריעים לו ויודעים שהוא בנקודת זמן הכי חשופה .

ודבר אחרון אם מישהו במבנה הפצצה לא סגור על חומר מסויים ,שישאל ,או שהמבנה יפשט את צורת ההפצצה.
#4 · לפני 19 שנים
קודם כל אני מתנצל שלא יצא לי לשלוח עוד תחקיר, פשוט לא יצא לי להיות במחשב כ"כ הרבה בימים האחרונים.
בכל מקרה, אני מסכים עם כל הפקת הלקחים שנכתבה פה, פרט לעשן.
אני חושב שכן צריך סימן זיהוי מסויים בכל מקרה, אבל אני לא מאמין שבמציאות היו משתמשים בעשן מפני שעשן משמעו- שריפת דלק לחינם= גם בזבוז מיותר ויכול לסכן את המשימה וגם כסף.
אני לא זוכר איפה ראיתי, ולא יודע אם זה נכון, שבשביל זיהוי השתמשו בהוצאה של מוצים נורים ולא עשן.

יום נעים.

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#5 · לפני 19 שנים
לגבי העדפת זיהוי בנורים על עשן, מקובל עליי מה שאתם אומרים. הנוהל שונה.

לגבי מה שאמרת על יציאת היחיד מאזור מטרה נדב, אין ברירה.... עדיף שהוא ינתק ויוותר על התקיפה או יצור הסתבכות קלה מאשר שהוא פשוט יצטרך להתעסק עם מערכות באזור מאוים ויש סבירות גבוהה שהוא יופל
#6 · לפני 19 שנים

לפני ירי טילים מונחי חום ללא נעילת מכ"מ יש לבקש מהמטוסים הידידותיים להזדהות בעזרת הוצאת נורים

אני לא חושב שגם זה ריאליסטי. בכלל, אני חושב שאסור לבזבז נורים למטרות כאלו, משום
שאח"כ זה עלול להתברר כטעות חמורה במידה ויש צורך בהם על מנת להטעות טילים.

אם כבר עושים משהו כזה אני חושב שהעשן-למרות שזה לא מציאותי-צריל לשמש לזיהוי.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.