138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה מכניסים להילוך.
דיון

מכניסים להילוך.

11 הודעות 67 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
טוב חברייה... קודם כל תנו לי מזל טוב על הדיסק החדש שעובד (הלכתי לחנות היום והחליפו לי לחדש...).

לעניינו. יש לי תחושה שבשבועיים האחרונים יש טיפה ירידה ברמת ההתלהבות שבטייסת, פחות אנשים מופיעים לטיסות, והטיסות הספונטיות כמעט ולא קיימות יותר.

אני יודע שמלבדי היו עוד מספר אנשים שנמנע מהם להגיע, אבל הגיע הזמן להתחיל לעבוד מחדש ולחזק עוד את הטייסת.

אני מקווה שבשבוע החולף הספקתם לקרוא וללמוד את ספר הטייסת, כי התכנון להתחיל וליישם אותו באימונים ובמבצעים כבר בזמן הקרוב.

יאללה, הגיע הזמן להכנס שוב לקצב שכל כך מאפיין אותנו כטייסת ולעבור עוד שלב אחד קדימה לקראת מקצועיות.

טוב לחזור לחזור לטייסת חברים...

בהצלחה לנו.
#2 · לפני 19 שנים
welcom back nomber 1 . הראל תנסה לתאם איתי עדיין לא קיבלתי את הספר . אולי השבוע ננסה לתאם אימון אחד מרוכז עם כולם - במקום שניים ,כדי שניפגש כולם .

116 רוצים לטוס איתנו....שווה לבדוק את זה.אני גם טס באיל 2 - אבל 110 חשובה יותר. 😁
#3 · לפני 19 שנים
הגיע הזמן!!!
באמת הייתה תקופה קצרה של הצטננות אבל הגיע הזמן לחזור סוף סוף לשיגרה 🙂

אצלי הבעיות נגמרו, פתחתי את הפורטים- אני מקווה שזה בסדר ויאללה יש לכם שרת עם מחשב על ורוחב פס של 2.5 מגה 💡

יאללה חבר'ה הגיע הזמן להתחיל לעבוד ברצינות, עכשיו עם הספר טייסת יש לנו בסיס- ועכשיו הגיע השלב ליישם אותו.

אז כולם להיכנס לרצינות ויאללה בואו נמריא 😄

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#4 · לפני 19 שנים
אני בזמנים לא כל כך טובים . היום (יום שני) היה לי גיבוש לפנימייה הצבאית הריאלי בחיפה .
התפקססו אצלי כמה דברים . (אולי יש פה משהו בריאלי ? )
הם שאלו אותי מה אני רוצה ליהיות. אז אמרתי להם :"תאמת, אני רוצה ליהיות טייס" אז הם שאלו בעצם מה אני עושה פה? כי זה לפיקוד 😳 אז ניראה כבר ... ויש מצב שדרך הריאלי אני לא אלך לקורס טייס? כי זה לא מיועד לזה , ככה הם אמרו . אז מי שיודע אם לא אז שיודיע לי בבקששה בדחיפות ...
טייס בטייסת אבירי הצפון הווירטואלית .

#5 · לפני 19 שנים
תראה,
זה אותו הדבר כמו הטכני אני הלכתי לטכני כדי ללכ לקורס טיס.
מה שאני יודע שאחד ממפקדי חיל האוויר בוגר הפנימייה לפיקוד.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#6 · לפני 19 שנים
מחזק את דבריי יותם, צריך לתת פוש ולהמשיך בפעילות שהייתה לנו, אוקיי אז בוא נגיד שלקחנו כולנו חופש, ועכשיו הגיע הזמן לחזור לעבודה, אם לא מהיום, אז מהמשימה של יום חמישי.
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#7 · לפני 19 שנים
צריך לתת מאמץ ולא להעלם סתם ככה.. לפי דעתי צריך לשנות את הזמנים של האימונים ולהתחיל לעבוד על פרוייקטים , לא להריץ פעם בשבוע מבצע בינוני , לפרסם חודש לפני שביום מסוים (אפילו עדיף לא ביום של אימון...) יהיה מבצע מאוד רציני , ובאימונים , נתאמן לא בכלליות על דבר מאוד כללי , אלא נתמקד רק בסוג מסוים שיתאים לאותו מבצע , לדוגמא תקיפת Pop up , גם ישפר את המיומנות של הטייסת בצורה איכותית יותר כי על כל נושא בנפרד נתמקד ונחפור בו עד העומק , וגם המבצעים יהיו בעלי חשיבות רבה יותר , ובעלי פרסום ומודעות גדולה יותר , ניקח לדוגמא , את התרחישים ב IL2 של הקהילה שם, מפרסים לפחות שבועיים לפני , כשתמיד אפשר לראות את כולם כבר חורשים ומתאמנים על המטוסים שיהיו בתרחיש בצורה ספונטנית בלי אפילו אימונים מאורגנים , ומעבר לזה יש גם אימונים מאורגנים שהקהילה מפעילה .
בכלליות אני חושב שכדי להגביר את האיכות של המבצעים ולהתפשר על כמות נמוכה יותר , ומעבר לזה לשריין פרויקטים בכמות זמן שהיא יותר משבוע למבצע ככה שבאותו שבוע , יהיה אימונים רק על הנושא המרכזי של המבצע, אם זה תקיפת עמדת נ"מ (SEAD) , אז ממש יהיה אפשר לראות את כל הטייסת במין אטרף כזה של אימונים רק על SEAD ...

IAF001 כתב/ה:אני בזמנים לא כל כך טובים . היום (יום שני) היה לי גיבוש לפנימייה הצבאית הריאלי בחיפה .
התפקססו אצלי כמה דברים . (אולי יש פה משהו בריאלי ? )
הם שאלו אותי מה אני רוצה ליהיות. אז אמרתי להם :"תאמת, אני רוצה ליהיות טייס" אז הם שאלו בעצם מה אני עושה פה? כי זה לפיקוד 😳 אז ניראה כבר ... ויש מצב שדרך הריאלי אני לא אלך לקורס טייס? כי זה לא מיועד לזה , ככה הם אמרו . אז מי שיודע אם לא אז שיודיע לי בבקששה בדחיפות ...

בקשר לפנימייה, הם אולי מנווטים אותך לפיקוד אבל אין בעיה ללכת למה שאתה רוצה , זה לא דרך ישירה לח"יר , אם אתה רוצה להיות שם אל תוותר ...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#8 · לפני 19 שנים
שניצל נתת לי כיוון חשיבה חדש לגבי המפגשים שלנו בטייסת.

לדעתי אתה צודק בקטע שבמקום להריץ תרחישים בינוניים פעמים בשבוע צריך להתאמן ככה על כל נושא ברצינות ולחקור אותו לעומק כמו שצריך, וכמו שהמורה למתמטיקה שלי נוהג לומר, "להתמקצע בו".
אבל אי אפשר לעשות את זה בקבוצות של מעל 4 אנשים, על מנת שזה יהיה באמת אפקטיבי.
עוד סיבה היא שיש לכל אחד ימים אחרים שהוא מעדיף אז אפשר להקל.

אז ככה:
מה דעתכם שבאמת נתחיל לעשות אימונים עיניינים של ארבע אנשים בערך, ונקבע מראש מועדים לפי ימים שמתאימים.. ככה לכל חודש תהיה מערכת שעות משלו שישובצו לפי קבוצות שיעבדו על נושאים מסויימים ועליהם בלבד בימים שמתאימים להם. ככה פעם בשבוע יהיה את המפגש הזה שיהיה מתי שנוח לאנשים והפעם השניה באותו שבוע תהיה תרחיש שקשור \ לא קשור למה שתרגלו בקבוצות שבו רוב הטייסת תהיה נוכחת.

מצטער אם קצת לא הבנתם, זאת השעה 😱
בכל מקרה מה אתם אומרים?
אני מוצא בדבר הזה מינוס אחד, שהוא דיי גדול, שזה ייצור עבודה לא אחידה ולא נעבוד כטייסת בכל המפגשים. זה מינוס די גדול ואני עייף מדי כדי לחשוב על פתרון.

מה אתם אומרים?

#9 · לפני 19 שנים
הבנתי את כיוון החשיבה שלכם וחשבתי על משו כזה:
הימים הקבועים שלנו יהיו אימונים על חומר מסויים, ולא בקב' של 4, אלא כמה שיותר, במידה ואנחנו הרבה אפשר גם לפעול כשתי קב' אחת נגד השנייה וכ'...
אחרי כל מספר של אימונים יבוא תרחיש, מבצע, על אותו החומר שלמדנו במשך כל האימונים, אפשר לומר שהוא יהיה כמו מבחן...
אבל לדעתי אין צורך להכניס את זה עכשיו, צריך לחזור קודם למסלול רגיל ולראות שכולם מגיעים שוב לאימונים שלנו הקבועים לפחות.
פעם היינו מתארגנים ספונטנית באמצע השבוע ומגיעים לסכום של איזה 8/6 טייסים
צריך לחזור לזה שוב.
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#10 · לפני 19 שנים
הראל אל תשכח שאנחנו עוד יחסית בתקופה הפחות לחוצה של השנה.
חכה עוד חודש- חודש וחצי והופ כולם נמצאים מתחת לספרים מחברות וסיכומים.

#11 · לפני 19 שנים
תראו אין ספק שצריך לבצע סוג של עבודה ממוקדת על נושא ואז ליישם אותו, אבל נכון לשלב הזה המשימות והמבצעים שלנו הם האימונים הכי טובים שאנחנו יכולים לבקש. הם משלבים הכל מהכל ומאפשרים לנו ללמוד מה לשנות ומה לשפר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.