הטלפון מצלצל, בקו ה"בור" המכ"מ מדווח על מבנה של מטוסי אויב שבאים לכיוון. האמריקאים ובריטים האלו באים "לביקור". אני מביט סביבי בחדר המבצעים של הטייסת, כמה שהיא השתנתה... כמה פרצופים חדשים יש....איפה החברה הטובים שהתחלתי איתם את המלחמה בתור טייס "צעיר"... כולם כבר מתים... אנחנו כבר חמש שנים במלחמה הזאת.... ועוד לא נגמרה כמו שהבטיחו לנו...
יללת הצופר מעירה אותי מהחלום וההמולה של חדר התמנה וטייסים שרצים למטוסים שלהם. אני טופס את הקסדה שלי, האקדח -בודק שיש בו כדורים (חשוב מאוד) ואוסף את שאר הציוד. החברה כבר רצים למטוסים. התדריך הקבוע - CAP מעל העיר, את שאר התיאום נעשה כבר באויר.
המנוע משתעל של ה-190 D-9 ומתעורר לחיים והריח על בנזין שרוף ממלא את תא הטייס, אוי כמה אני אוהב את הריח הזה.

מסיעים בזריזות וממריאים,אוך המטוס הזה מטפס טוב, לא כמו בימים ההם. ממריאים וטסים ל-CAP מעל העיר פותחים המבנה רחב מאוד כמעט על גבול הקשר עין, הפעם על מנת לנסות לגלות את האויב מוקדם. אחרי כ-5 דקות טיסה מודיעים בקשר על היתקלות וקרב, אבל הם לא צריכים עזרה אז ממשיכים ב-CAP מעל העיר.
בינתיים מתחילים לראות את הקרב שהתפתח שם מרחוק, הספיטפיירים האלה פשוט מטוס חזק, גם פונה כמו שד וגם מטפס טוב מאוד. אני משאיר חצי CAP מעל העיר והולך לעזור. עושה עיקוף מהצד של הקרב בזמן שאני מטפס, הדרך היחידה לשרוד פה זה להגיע מלמעלה. אולי יהיה לי מזל ומטוס ינסה לצלול החוצה מהקרב. אני כבר ב-4000 מטר והקרב הזה לא נגמר. יש פה טייסים ממש טובים צריך לשים עין. או ! הנה ספיט צולל על 190 אני הופך כנף ומושך את הסטיק חזק ונסות לצלול אחריהם, ה-G מדביק אותי לכיסא ומטשטש את הראיה.

עוד שניה ואני מגיע תחזיק מעמד. אני משחרר את ה-G ומסתכל סביב, לאיפה הם נעלמו לי.... עננים... אני שונא עננים...

צריך להחליט מהר מה עושים כי אני עדין בצלילה ומאבד גובה במהירות.... טוב, לא הלך, משוך את הסטיק ויוצא מהצלילה ומסובב את הראש לבדוק את הזנב שלי. מי התלבש עלי בצלילה, אני מקווץ את העינינים, השמש בדיוק בכיוון הלא נכון... יש שם שני נקודות צוללות לעברי. אחת נראה כמו 109, עם הכנפים המרובעות, לשני יש קווים עדינים כאלה... ספיטפייר! אוי, טוב לא להכנס ללחץ ולא לפנות. אני מישר כנפיים וממשיך את הצלילה קלות, במהירות גבוהה עומס הכנף בספיט לא יאפשר לו לפנות חזק אחרי. אני מכניס את המטוס וסיבוב בעזינות ועושה 180 עדין עדין. הספיט עדין מאוחרי וצמצם קצת מרחק אבל לא מסכן אותי. יופי, בא נלך לעזור לחברה. אני מצמיד ברזל לברזל ומדליק את המגדש. המנוע מעלה סלד יפה גם הנורה של הטמפרטורה כבר לא דולקת. מצויין. הנה הקרב, הבעיה היא שהפעם אני בא מלמטה, אין ברירה אי אפשר לטפס בנחת עדין יש את ספיט על הזנב... אני נכנס מהר שומר על מהירות גבוהה והנה עוד ספיט רודף אחרי 190 אני שובר חזק אחריו וצולל, לא מגיע למצב ירי, אבל משהו פגוע בי קצת, אבל יש עוד מטוסים בסביבה אני מגלגל בפראות כמה פעמים ומושך ואחד הצדדים ושוב משחרר ומגלגל. מיד מסתכל אחורה, אין ספיט, החברה מטפלים בו, רק המנוע כבר דיי גמור.

אני יוצא שוב מאיזור הקרב ומנסה לראות מה המצב של המנוע, בינתיים עוד מתפקד רק חורק. אני עושה סיבוב מסביב לקרב ומנסה לטפס, זו האופציה היחידה שיש לי. הופ, נורה אדומה, מה זה, אה, רק דלק. אני קרוב יחסית לבסיס רק 20ק"מ יש הרבה זמן, אבל זה אומר שהספיט ההוא פגע לי במיכל דלק. אני עושה עוד סיבוב לא מעיז הפעם להכנס לאמצע של קרב כזה עם מנוע מקרטע , בינתיים אני עוקב אחרי הקרב מרחוק. או, הנה מה שחיפשתי. יש כאן ספיט שנרדף ו109 על הזנב. ה-109 גם פגע בו קצת והספיט מעשן. הם צוללים לעבר העננים, ואני מגיח מעל שומר ל - 109 על הזנב. הם נכנסים לעננים אבל אני לא אוהב לעשות את זה ואני יצלול יותר נמוך מתחת לעננים, אני מוכן להתערב שהספיט יצלול לגובה הקרקע וינסה לברוח. אני ימצא אותו שם. הופ, הנה אתה, אבל אין 109... ה-109 וויתר או איבד אותו בעננים, הספיט עדין מעשן ולא רואה אותי, אני מגיע מהר המנוע עדין מקרטע אבל עובד, הנה הכנפיים העגולות והיפות שלך... מכוון טוב ויורה צור קצר כמה פיצוצים יפים ומושך כלפי מעלה מבלי לראות את התוצאות הסופיות. בטח הבהלתי את טייס הספיט הזה נורא כרגע, הוא שובר שמואלה כמו מטורף.

אחלה, אני 900 מטר מעליו והספיט עדין שובר מחפש אותי, אין בעיה אני מגיע. חותך את הסיבוב שלו ונכנס מהר לעברו עוד צורר ארוך הפעם עושה את העבודה, ואחרי שאני מושך למעלה אני רואה אותו נכנס לקרקע. יופי יהיה מה לספר לחברה. בינתיים אני כבר 10 דקות עם מנוע פגוע והשמים נהיו ריקים ממטוסים. ממה שאני שומע בקשר תקיפו את המפעל בדרום איבדנו כמה מטוסים. מעניין, מי מהחדשים שרד... בינתיים צריך להביא את המטוס הזה חזרה הביתה. אני לא מעיז לגעת במצערת , לשנות סלד עם מנוע פגוע וחורק זה מתכון ידוע להיות דאון ולי יש כוונות ברורות לנחיתה. לוקח כיוון לבסיס, רק עוד 15 ק"מ ואני בגובה של 2000 מטר ובמהירות 400 קמ"ש , אני יגיע, גם כדאון. עושה הקפה, מוריד מדפים וגלגלים, רק המטוס לא רוצה לאבד מהירות. אני עדין ב-300ק"מ... טוב, נעשה סיבוב, נוסף. מקפל הכל ויוצא קצת יותר רחוק הפעם ומתחיל את הגישה מחדש. מוריד מדפים למצב 2, ומתחיל לתמרן את האף לכיוון המסלול ו...מה זה?? הסלד יורד?? למה?... אין דלק.... אופסי.... אני מכניס גלגלים שוב ומסתכל מהר על הגובה. 500 מטר ואני עדין לא מספיק קרוב למסלול. לא טוב, נחיתת חירום. נותן למטוס ליצבור קצת מהירות ומוציא מדפים עד הסוף ומושך את הסטיק חזק אחורה. נחיתה. המטוס נגרר על הקרקע וחלקים מתחילים לעוף ממנו. אבל הוא שלם. המטוס נעצר אחרי 2-3 דקות מורטות עצבים.
אני צריך משהו לשתות.
watch your six, i'm behind you
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים · 3 עריכות