73 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור רעיון לטיסה קטנה "מבצע ירקון"
דיון

רעיון לטיסה קטנה "מבצע ירקון"

16 הודעות 2,997 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
בשנת 1995 חסמו המצרים את תעלת סואץ ומיצרי טיראן לספינות ישראליות. לאחר מכן הוחלט על מבצע ירקון מבצע אשר בו נחתו 6 סיירים של חטיבת גבעתי בפיקדו של סא"ל אשר לוי בדהב (כפר דייגים קטן) ועשו דרכם בוואדי שבין אילת לאזור וואדי שיכול היה (ושימש) מעבר לכוחות הישראלים במבצע קדש. אך שאלה אחת נשאלה האם הוואדי כשיר למעבר כלי רכב . לכן חצו הסיירים את הוואדי עד לקו פרשת המים שבו לקחהום 6 מטוסי פיפר (כפי שמתור בספר) ממנחת ארעי.

הרעיון שלי הוא לבצע את אותו מטס לילה בין אילת לאותו מנחת (בספר ישנו צילום של הפיפר שדומה במקצת לססנה שאפשר להשתמש בה)

מה דעתכם לטיסה מסוג זה???

כל הפרטים נלקחו מהספר "ששה בעורף האויב" של מתי שביט

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

#2 · לפני 19 שנים
מרוב הלימודים שהיתי שקוע בשנת 1995 , לא שמתי לב לסגירת מיצרי טיראן ...
😄

אגב ,
"כפר דייגים קטן" דהב , נכון להיום הוא אחד האתרי צלילה היפים והמסוכנים ( blue hole ) בעולם!
#5 · לפני 19 שנים
afik_t_king, רעיון מעולה..
נראה מה עושים עם זה..
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#6 · לפני 19 שנים
רעיון מוצלח אני בפנים
רק יש לי שאלה אחת
למה להשתמש בססנה כשיש בפלייט סימולטור פייפר ועוד הוציאו לו סקין של חיל האויר הישראלי
#7 · לפני 19 שנים
מיגני הדרום, אני חושב שכדאי שתשימו לב המבצע הוא למשתמשים של הפורום ולא לטייסת שלכם הוא לא נתן את זה בגדר רעיון אלא בגדר של פעולה של כל משתמשי הפורום יכולים להיות בה.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#8 · לפני 19 שנים
Eagle King, הסתכלתי להודעה של אפיק..
אז אני בפנים,רעיון טוב.
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#9 · לפני 19 שנים
בן.... אם טייסת מגיני הדרום רוצה לאמץ את הרעיון ולעשות את זה בתור תרחיש זה לא נראה לי בעיה כל כך גדולה אני טועה?
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#11 · לפני 19 שנים
RF, אחכה לזה בקוצר רוח..
הכי כיף בלילה 😎
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#12 · לפני 19 שנים
RF, ווא ווא!....ניראה מגניב....ממש יהיה כיף לטוס...תרשום אותי
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#13 · לפני 19 שנים
shachar92 כתב/ה:בן.... אם טייסת מגיני הדרום רוצה לאמץ את הרעיון ולעשות את זה בתור תרחיש זה לא נראה לי בעיה כל כך גדולה אני טועה?

אתה לא מתבייש? בן אדם מכין תרחיש שרוצה לבצע עם הפורום ואתה רוצה לגנוב אותו לקחת קרדיט 😈
אחי אני מוכן להשתתף ועם איזה פייפרים הם טסו.. כי יש פייפרים דיפולטים ואם זה J3CUB אז זה הולך להיות ממש אתגר!
אייסיקיו - 255520005
מסנג'ר - nok5573@bezeqint.net
http://www.ivao-il.org/
#14 · לפני 19 שנים
DaBrain, אחי תירגע העניין מזמן נגמר וזה רק למשתמשי הפורום ואני חושב שהבהרתי את עצמי. 😉
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#15 · לפני 19 שנים
DaBrain כתב/ה:[quote="shachar92"]בן.... אם טייסת מגיני הדרום רוצה לאמץ את הרעיון ולעשות את זה בתור תרחיש זה לא נראה לי בעיה כל כך גדולה אני טועה?

אתה לא מתבייש? בן אדם מכין תרחיש שרוצה לבצע עם הפורום ואתה רוצה לגנוב אותו לקחת קרדיט 😈
אחי אני מוכן להשתתף ועם איזה פייפרים הם טסו.. כי יש פייפרים דיפולטים ואם זה J3CUB אז זה הולך להיות ממש אתגר![/quote]

דבר ראשון תרגע....
דבר שני ומי אמר שאם כן לא ניתן קרדיט?
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.