82 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מטוס ישראייר ביצע נחיתת חירום באתונה
דיון

מטוס ישראייר ביצע נחיתת חירום באתונה

18 הודעות 2,843 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
בשל בעיה במערכת דיחוס האוויר התבקשו הנוסעים לחבוש את מסיכות החמצן והמטוס נחת בשלום, ללא נפגעים. מטוס חלופי יצא מישראל כדי להטיס אותם ליעדם - בפריז
מטוס חברת "ישראייר" שיצא מישראל לכיוון פריז בצרפת, נאלץ לבצע נחיתת חירום בנמל התעופה באתונה שביוון. הסיבה: תקלתה שהתגלתה במערכת דיחוס האוויר של המטוס.
עם קבלת ההודעה על נחיתת החירום חבשו הנוסעים מסיכות חמצן עד לנחיתה שהתבצעה בשלום. בשעות הערב יצא מישראל אל אתונה מטוס חלופי של החברה שאמור לאסוף את הנוסעים בדרכם לפריז.
מפרטים ראשוניים עולה כי בשעות הערב המריא מטוס חברת ישראייר ועליו 206 נוסעים ועוד שמונה אנשי צוות מבסיס עובדה שבדרום הארץ. זמן קצר לאחר ההמראה התגלה חיווי בתא הטייס על כך שישנה בעיית במערכת דיחוס האוויר של המטוס. מדובר במערכת המווסתת את לחץ האוויר אותו נושמים הנוסעים במטוס ופעולתה חיונית למהלכה התקין של הטיסה.
נוכח המצב החליט הקברניט לבצע נחיתת חירום בנמל התעופה הקרוב ביותר, שהיה באתונה. עד לנחיתה התבקשו הנועסים לחבוש על פניהם את מסיכות החמצן במטוס - כפי שמוסבר בסרטי ההדרכה המוכרים לכל אחד שטס לפחות פעם אחת בחייו - וכך עשו.
כעבור זמן קצר נחת המטוס בשלום באתונה וצוותי קרקע החלו לבדוק את התקלה שהתגלתה. במקביל החליטה חברת ישראייר להוציא מטוס חלופי מישראל במטרה לאסוף את הנוסעים ולהמריא איתם לפריס.
מחברת ישראייר נמסר בתגובה: "עקב בעייה במערכת הדיחוס, הוחלט ליתר ביטחון להורות לנוסעים לחבוש את מסיכות החמצן. המטוס נחת בשלום ובזמן הקרוב יועברו הנוסעים לטיסה חלופית".
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#3 · לפני 19 שנים
סתם בשביל לדעת, טייס "ישראייר" הם רק טייסי חיל האוויר לשעבר? אני יודע שבאל על זה כך...
הטובים לנווטים
#4 · לפני 19 שנים
זה לא רק יוצאי חיל אוויר, אבל הם מעדיפים אותם.
גם טייס פרטי יכול להתקבל, אבל אין פה הרבה אנשים שיש להם את הכסף והזמן לזה, עם דגש כבד על הכסף.
לא זוכר איפה קראתי על זה, אבל היו לי פעם קריטריונים מדוייקים, אם אני אמצא אני אעתיק לכאן.

Kickbox.co.il
נדב
#7 · לפני 19 שנים
מאיזו שנה יש לישראייר את ה-757 ?
מאור פאר
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#8 · לפני 19 שנים
767 אצל ישראייר רק כ2-3 שנים והוא פועל רק בקו של תל אביב-ניו יורק-תל אביב אם אני לא טועה,ובקשר ל-757 אין לי מושג.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#10 · לפני 19 שנים
לפי מה שאני יודע ישראייר לא טסה לבנקוק.
ורק לפי מה שאני יודע.
ישעיהו סו טו
#11 · לפני 19 שנים
הייתי בסוכות בתאילנד וראיתי 767 של ישראייר.
מאור פאר
#12 · לפני 19 שנים
סבבה אז עכשיו אני יודע-תודה על הרחבת הידע.
ישעיהו סו טו
#13 · לפני 19 שנים
Jaspern כתב/ה:זה לא רק יוצאי חיל אוויר, אבל הם מעדיפים אותם.
גם טייס פרטי יכול להתקבל, אבל אין פה הרבה אנשים שיש להם את הכסף והזמן לזה, עם דגש כבד על הכסף.
לא זוכר איפה קראתי על זה, אבל היו לי פעם קריטריונים מדוייקים, אם אני אמצא אני אעתיק לכאן.

למה אתה מתכוון בכסף וזמן?כסף ללמוד טייס? ובאל-על לא מקבלים טייסים פרטיים נכון?
#14 · לפני 19 שנים
vlad כתב/ה:[quote="Jaspern"]זה לא רק יוצאי חיל אוויר, אבל הם מעדיפים אותם.

למה אתה מתכוון בכסף וזמן?כסף ללמוד טייס? ובאל-על לא מקבלים טייסים פרטיים נכון?[/quote]

אתה צריך טונות של כסף בשביל לעשות את הרשיון ובשביל לצבור כמה אלפי אם לא עשרות אלפי שעות טיסה בשביל שתוכל להתקבל לשם..

Kickbox.co.il
נדב
#15 · לפני 19 שנים
אני זוכר שכבר מישהו שאל בפורום כמה שעות טיסה צריך כדי להיות טיס באל על וענו לו שצריך לפחות 200 אם אני לא טועה.
ישעיהו סו טו

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.