55 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון 4.0 שלום חברים שאלה בנוגע מסך wpn
דיון

שלום חברים שאלה בנוגע מסך wpn

40 הודעות 4,215 צפיות לפני 10 שנים
#1 · לפני 10 שנים
STRP זו סה"כ אינדיקציה שהטיל עדיין על הכנף (STRAPED)
בכל מקרה, הדלילה טסה אל הSPI (לא לנ"צ)

ורק כשמדברים על חימוש עם ט"א שהדלקת לפני השיחרור...
בחימוש אחר, הוא מגלגל לזוית 0 אחרי השיחרור ונשאר שם (גם דלילה בלי הפעלה של ט"א)

בכל מקרה, אל תתרגלו לזה שהוא פוגע 🙂
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#2 · לפני 10 שנים
falcononeone כתב/ה:[quote="ofermayo"][quote="falcononeone"][quote="uri_ba"]כל החימושים האלה שומרים כיוון מרגע השיחרור.
הם לא פונים לשום מקום בלי הפוד

בטוח?
כי לפי ההגיון הם יפנו לכיוון הנ"צ שאליו תכננת להגיע ויתרסקו עליו(סוג של JDAM עם טווח הזוי 😂 )[/quote]

אם הטייס אוטומטי של הדלילה פועל והיא במצב TRANS זה באמת מה שיקרה, וגם אז צריך לחמש אותה ידנית לפני הפגיעה.
ועדיין אי אפשר להסתמך על זה, כי הטייס האוטומטי טס אל הSTPT שנבחר בזמן השיגור, ולא לקואורדינאטות מוגדרות מראש (בניגוד ל JDAM), אז הטיסה שלו היא לא אל נקודה מסויימת ומדוייקת אלא אל אזור כללי שבו אמורות להיות המטרות.[/quote]

ומה זה STRP אם לא קורדינטה מוגדרת מראש?
אם תגדיר את הSTRP בדיוק על בנין הדלילה תפגע בדיוק בבנין(אם הדלקת AP וARM לפני השיגור) גם אם לא תשנה שום דבר אחרי השיגור.
זה היתרון בציד משגרים נייחים עם טוח גדול(SA5 לדוגמא) שמוגנים ע"י סוללות נידות(מגדירים את המכ"מ כSTRP ומשגרים עליו מ50 מייל) ונשאר מחוץ לטוחח של הנידות בדרך.[/quote]
יכול להגיד מניסיון שזה בהחלט רעיון מעולה ויעיל, לפני כמה ימים עליתי לקמפיין הצפוני של שטח ישראל עם זוג דלילות ומצררים, אפילו בלי הפוד של הדלילה, פשוט לקחתי את שני המכ"מים של הSA-5 כנ"צ מטרות ושיגרתי מבערך 70 מייל בערך כמו שאמרת "סוג של JDAM עם טווח הזוי"
ואת שאר השיירה הורדתי עם המצררים בקלות.
אידו, Laker.
#3 · לפני 10 שנים
uri_ba כתב/ה:STRP זו סה"כ אינדיקציה שהטיל עדיין על הכנף (STRAPED)
בכל מקרה, הדלילה טסה אל הSPI (לא לנ"צ)

ורק כשמדברים על חימוש עם ט"א שהדלקת לפני השיחרור...
בחימוש אחר, הוא מגלגל לזוית 0 אחרי השיחרור ונשאר שם (גם דלילה בלי הפעלה של ט"א)

בכל מקרה, אל תתרגלו לזה שהוא פוגע 🙂

הכוונה בSTRP היתה STEER POINT.

מניסיון של כמה טיסות(הן דלילות והן GBU15) אם לא נוגעים בפצצה לאחר השיגור הSTRP שלכיונו שגירת יושמד(אם יש בו מטרה זה משהו אחר).
כמו שאמרתי זה יעיל למטרות נייחות שמוגנות בכבדות כבר מרחוק, למרות שגם SDB מטווח של 40 מייל פוגע אבל לא יעיל למטרות "ממוגנות" שSDB רק מגרד אותן.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#4 · לפני 10 שנים
GBU-15 לא יפגע, כי אין לו ט"א כלל (רק מצב מיוצב קרקע).
בכל מקרה, כמו שאמרתי, אל תתרגלו לזה שהן פוגעות, זה באג.
#5 · לפני 10 שנים
בכל מקרה, כמו שאמרתי, אל תתרגלו לזה שהן פוגעות, זה באג.

עד כמה שידוע לי הדלילות משוגרות על נ"צ ידוע מראש, והצוות מחליט אם להפעיל ניהוג ידני או לא, אם הוא מזהה סטיה מהמטורה או שהמטרה היא לפגוע ב"בול"(כגון חלון ספציפי בבנין), ולכן לפי דעתי זה לא באג שהן פוגעות בנ"צ ששוגרו עליו, מה שבאמת חסר בBMS כרגע בנושא הדלילות זה שהוא לא מציגות את מטרה(נ"צ) אליו שוגרו ולכן קל מאוד לאבד את הקשר עין עם המטרה המקורית.
ישעיהו סו טו
#6 · לפני 10 שנים
צודק 🙂 גם באג 😉
#7 · לפני 10 שנים
דרך אגב בנושא הזה, מה אומר סימן הMARK שמופיע לי לפעמים כשאני משגר את הדלילה? חיפשתי במדריכים ולא מצאתי תשובה.
#8 · לפני 10 שנים
MARK או MASK?

למרות שלשניהם אין קשר לדלילה.
ישעיהו סו טו
#10 · לפני 10 שנים
המטרה של הTGP מוסתרת(המטרה מוסתרת ע"י חלקים של המטוס, או מחוץ לגבולות תנועת החישן), קורה כאשר מבצעים פניות חדות.

הדבר גורם לאיבוד נעליה של הTGP וגם של הליזר.
ישעיהו סו טו

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.