138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית אפיון warthog hotas
דיון

אפיון warthog hotas

8 הודעות 1,166 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
היי,
מנסה להתמודד עם לכייל את הכפתורים והצירים דרך TARGET.
מוצא את התוכנה מאוד לא אינטואיטיבית (הבעיה כנראה אצלי).
במידה ומישהו כבר למד את התוכנה ומוכן לתרום הסבר בכתב או ב-TS, אשמח.
תודה,
אבי
#2 · לפני 12 שנים
אבי, אתה משתמש בGUI או בScript Editor?
אני מוצא שהחלק הכי מטריד בהבנה של הGUI הוא העבודה עם "שכבות" ומצבי shift. זה מאפשר תכנות של כמות אדירה של פקודות אבל לוקח זמן ועצבים 😛
זה בעיקרון הדבר הכי מוזר בGUI לעבוד איתו, אבל כל השאר דווקא יחסית אינטואיטיבי.
בScript Editor יש לנו אפילו עוד יותר יכולת לתכנת עולות שונות ולפקד על הלדים יותר טוב (איזה נחמד לגרום להם להבהב כשמרימים או מורידים גלגלים).

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#3 · לפני 12 שנים
היי,
לדאבוני אני כרגע משתמש באפיון בתוך הסימולטור.
מרגיש כמו בזבוז נוראי בדגש על השימוש בכפתורי המצערת שללא תכנות דורשים תפעול מוזר למדי (ניסיתי לכייל IL2).
ניסיתי להשתמש גם ב- GUI וגם ב-SCRIPT EDITOR אך הרצון לטוס גרמו לי לעצור (עד לנקודה הבאה בה אני אמצא סבלנות).
האם עבדת לפי המדריך הרשמי או לפי מדריכים מהרשת?
#4 · לפני 12 שנים
קראתי עד כאב את המדריך הרשמי, אבל בעיקר עבור הscript editor כי שם היה קושי להבין בדיוק מה השפה המוגבלת שלהם מקבלת ומה לא.

זו באמת הסיבה שTARGET קיים, אין סימולטור (חוץ מDCS A-10C) שמסוגל להבין את מצבי הכפתורים שלו כשהם על מצב OFF. אבל TARGET יכולה. והיא תחקה פקודת מקלדת כשהכפתורים במצבים השונים האלה.
הרעיון הבסיסי הוא לוודא קודם כל שבסימולטור כל הכפתורים הדרושים מוגדרים כמקשי מקלדת. אחרי זה בTARGET נקצה לכל כפתור בסטיק את מקש המקלדת (או רצף הלחיצות) הדרוש.

להגדרה בסיסית ומהירה אני בכלל לא משתמש בTARGET. כפתורי הסטיק לא דורשים את זה ועל המצערת אני מגדיר רק כמה שעוזרים. אבל בשביל להפעיל באמת הכל בHOTAS צריך לבנות תוכנית בTARGET או להשתמש באחת שכבר בנו ורק לוודא שבסימולטור כל המקשים מוגדרים בהתאם.

אני רק לא יודע מה אתה כבר יודע ומה לא, לכן יהיה קצת מוזר להתחיל להסביר מאיזו נקודה. לכתוב הכל מאפס יקח קצת יותר זמן 🙂

#5 · לפני 12 שנים
כנראה שאין קיצורי דרך וצריך לעבור על המדריך שוב ושוב.
לקחתי את העניין של המיפוי למקלדת ומשם לתוכנה - האם לסקריפט או ל-GUI?
בכל אופן זאת מערכת מדהימה - נהנה מכל רגע.
#6 · לפני 12 שנים
עדיף לעבוד עם הGUI, עד לנקודה שאתה מרגיש שיש צורך בשפת תכנות חזקה יותר. אפשר לשמור את הפרופיל מהGUI ולפתוח אותו בסקריפט אדיטור כדי להוסיף שורות קוד שתרצה. זה פשוט מהיר יותר מאשר לכתוב את כל הקוד ידנית.
אולי כדאי לתכנן מראש איך לסדר את הפקודות ב"שכבות" (ולא לשכוח שבכל שכבה אפשר להפעיל מצב shift, ככה שיש לנו 6 שכבות לעבוד איתן, שזה אולי יותר ממה שצריך עבור כל דבר) שהמערכת יודעת לעבוד איתן ולהגדיר את המתג השמאלי במצערת השמאלית כך שיוכל לעבור בין שלושת המצבים. לדוגמה שכבה U תהיה עבור טיסה רגילה ותפעול מנוע, שכבה M עבור תפעול כוונת הפצצה או משהו, שכבה D עבור איזה מצב עבודה אחר.

#7 · לפני 12 שנים
תודה, אנסה ליישם את הצעותיך.
שאלה - דבר אחד שאני מתקשה לאפיין זה את ה-RUDDER TRIM, היכן היית מאפיין אותו בסימולטור כמו IL2?
#8 · לפני 12 שנים
אני לא ממש מכיר את IL2 מבחינת כל הפקודות האלה. אם אפשר להגדיר קיזוז הגה כיוון לציר במקום כפתור אז אפשר להשתמש בסליידר הימני על בסיס המצערת (זה שבמציאות אמור לשנות את התנגדות המצערת), כי הרזולוציה שלו גבוהה.
רק כדי לוודא: אין צורך, או יכולת, להגדיר צירים בTARGET, כלומר צירים יש להגדיר בסימולטור עצמו אחרי הפעלת הפרופיל בTARGET.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.