106 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון אלייד פורס **** דיון רשמי בבעיות תפעול תא טייס ומערכות נשק ומכ"ם *
דיון

**** דיון רשמי בבעיות תפעול תא טייס ומערכות נשק ומכ"ם *

229 הודעות 25,541 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
אוקיי הצלחתי בדרך מסובכת מאוד וירתי 4 טילי מארוויק אבל אני לא ידוע איך...חחח 😂 בכל מקרה לא הופיע לי שום כלום על הטלויזיה...אתה יכול לצלם לי את המצב שניה לפני הליחצה בסטיק? כאילו מתוך תא הטייס שניה לפני שיחרור הטיל...או שאם זה בסדר מצדך...תצלם לי מהלך מהלך..חח אני מקווה שזה לא חוצפני ...

תודה רבה רבה רבה !!!
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#2 · לפני 19 שנים
אני לא יודע להעלות תמונות לאינטרנט,
מה שאתה אמור לראות זה בMFD הימני תצוגת WPN בה אתה רואה את תצוגת הטלויזיה של הטיל
ובMFD השמאלי את הנעילה שלך במכ"מ GT \ GMT.
כמובן מאסטר ארם על מצב חמוש.
#4 · לפני 19 שנים
תשובות לכמה שאלות שנשאלו כאן :

1. TFR - "ראדאר עוקב שטח" - במסך ה MFD הימני , לחיצה על HSD . תפריט ראשי מופיע.
לחיצה על TFR . בתפריט ה TFR בצד ימין יש לקבוע את הגובה שאתה רוצה , נגיד 300 רגל. בצד שמאל יש ללחוץ על NORM (במקום STBY ) . זהו , חזור לתפריט הראשי של ה HSD.
כשטטוס, תקבל התראות גובה על התע"ל.
(אפשר גם לטוס TFR במצב אוטומטי . בתפריט ה TFR לשנות למעלה את ה OFF ל ON)

2. מצב דלק - בפנל של Fuel Qty יש להעביר את הבורר למצב הנכון . נניח שיש לנו שני בדוני כנפיים , אז להעביר ל EXT WINGS. אם בידון אחד אז CNTR וכו'.
בשעון הדלק , המספרים מציינים את כמות הדלק הכללית כולל הבידונים. המחוגים מראים את הכמות בבדונים בלבד. אם המחוג עומד לדוגמא על 25 , ובורר הדלק על CNTR , יש לנו 2500 בבדון.אבל אם בורר הדלק על EXT WINGS אז יש לנו 5000 בבדונים כי שני המחוגים נמצאים אחד על השני.

3. תמונת POD במאווריק או לייזר - לוקח כ 5 דקות עד שתקבל תמונה ב MFD , על מנת שהפצצה תכייל את הג'ירוסקופ ודברים נוספים . לכן מומלץ להפעיל את התמונה לפחות 10 דקות לפני הגעה לנ.צ מטרה

אסי
Peten
#5 · לפני 19 שנים
אסי,

תודה רבה לך על התשובות המשך כך.
ועוד שאלה קטנה:
בקשר לVIP ו-VRP הבנתי את המשמעות שלהם והכול אבל מהו בדיוק הנתון הראשון שאני מכניס (קשור לכיוון שממנו אגיע אל המטרה או משהו כזה) אשמח לקבל דוגמא.
ובנוסף איך מוצגים לי על התע"ל נקודות אלה אם בכלל מוצגות.

בתודה מראש לעוזרים,
אלי.
#6 · לפני 19 שנים
eliran כתב/ה:אסי,

תודה רבה לך על התשובות המשך כך.
ועוד שאלה קטנה:
בקשר לVIP ו-VRP הבנתי את המשמעות שלהם והכול אבל מהו בדיוק הנתון הראשון שאני מכניס (קשור לכיוון שממנו אגיע אל המטרה או משהו כזה) אשמח לקבל דוגמא.
ובנוסף איך מוצגים לי על התע"ל נקודות אלה אם בכלל מוצגות.

בתודה מראש לעוזרים,
אלי.

למעשה זה כמו נקודות ציון . הם משמשים בדרך כלל לקביעת מסלול הפצצה ב"פופ-אפ".
כלומר אם נתיב הטיסה המקורי אינו בדיוק מתאים לפרופיל התקיפה , אפשר "לשים" נקודת ציון נוספת נגיד 3 מייל מהמטרה. ואז שנטוס אל המטרה מכיוון ה V.I.P נגיע מכיוון שונה מהנתיב המתוכנן. אתה מכניס כיוון , כלומר איך המטרה מסתכלת על נקודת ה V.I.P ,ומרחק. אם אתה טס למטרה בכיוון 180 , ואתה רוצה נקודת V.I.P שני מייל לפני , תכניס כיוון 90 ( כי המטרה מסתכלת עליכם הפוף) , ומרחק 15,000 פיט. שכתטוס אל המטרה, אחרי שתעביר לנ.צ מטרה, יופיע לך עיגול קטן . זה נקודת ה V.I.P .

ה.V.R.P זה אותו דבר, רק זאת נקודת ציון המסמלת כיוון מילוט אחרי הפצצה.

אסי
Peten
#7 · לפני 19 שנים
יש לי כמה שאלות ...והם:
1. שאני נוסע למסלול איך אני עוצר נגיד שאני על המסלול אז אני לא מספיק לעצור ....
2. שאני ליפני נחיתה איך אני עוצר ?כי תמיד ליפני שאני נוגע בקרקע אז זה יותר מידי מהיר ואז אני מתרסק..

איך החתימה ??
הטובים לטיס ,הטובות לטייסים!
#8 · לפני 19 שנים
amit58, התשובותלשאלותיך הן פשוטות!

כדי לעצור את המטוס בהסעה למסלול יש ללחוץ לחיצה ארוכה על K
ובכדי לעצור את המטוס בנחיתה יש ללחוץ גם על K...ואז המטוס ינמיך כזה את האף ואז עוד פעם על K...תגיד אם הצלחת
😉
דור טל

#10 · לפני 19 שנים
דור, אני חושב שהוא התכוון איך להאט לפני המגע עם המסלול ולא אחריו.

בכל מקרה עמית, כדי להגיע לנחיתה במהירות נכונה (פחות או יותר 160 קשר) אתה צריך להשתמש במצערת שלך, ובמידת הצורך גם במעצורי אוויר (B) שיעזרו לך להפחית בצורה מהירה מהמהירות שלך.
בהצלחה :>
#12 · לפני 19 שנים
PETEN

"אתה מכניס כיוון , כלומר איך המטרה מסתכלת על נקודת ה V.I.P ,ומרחק. אם אתה טס למטרה בכיוון 180 , ואתה רוצה נקודת V.I.P שני מייל לפני , תכניס כיוון 90 ( כי המטרה מסתכלת עליכם הפוף) "

סיבכת אותי, אם אני מגיע מכיוון 180 זה אומר שמהמטרה אליי זה 270.
#13 · לפני 19 שנים
eliran כתב/ה:PETEN

"אתה מכניס כיוון , כלומר איך המטרה מסתכלת על נקודת ה V.I.P ,ומרחק. אם אתה טס למטרה בכיוון 180 , ואתה רוצה נקודת V.I.P שני מייל לפני , תכניס כיוון 90 ( כי המטרה מסתכלת עליכם הפוף) "

סיבכת אותי, אם אני מגיע מכיוון 180 זה אומר שמהמטרה אליי זה 270.

נכון. אם תטוס בכיוון 180 ותרצה לשים נקודת V.I.P שני מייל מהמטרה, אז תכניס כיוון 270 טווח 15,000 רגל. תנסה ותבין
Peten
#15 · לפני 19 שנים
שלום לכולם.

יש לי שאלה...סתכלו על החתימה שלי..

רואים את הנורה הירוקה דולקת....?...בצד השני זה באדום.

האם יש כפתור לסגור את האורות לאחר ההמראה? חוץ מהכיבוי מתוך הקוק-פיט...?

תודה לעוזרים
דור טל

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.