בע''ה,
אוקיי חברים התוכנית המלאה לבניית ICP מותאם פאלקון, כמה שיותר זול ובשאיפה כמה שיותר מדויק.
הICP:
אני מתרכז בכפתורים ששמישים בפאלקון ולא מעבר: הכפתורים שעובדים בפאלקון הינם:
הסבר קצר על הכפתורים:
1. כל הכפתורים המסומנים באדום הינם לחצנים (Push Bottum)
2. ארבע הגלגלות הלבנות מצדי הICP מסתובבות מעלה-מטה - אנחנו צריכים רק את זו הכחולה- מגבירה ומחלישה את עוצמת הנתונים בתע''ל. זהו מפסק מסוג rotary
3. הכפתור המסומן בירוק נקרא momentry rocker, המילה momentry באה לציין את היותו חוזר למקומו לאחר הלחיצה. לא נשאר במקום כמו הרוקרים במנורת הלילה שלהם
🙂
4. המפסק המסומן בורוד הינו מפסק toggle -גם הוא momentry כלומר חוזר לאמצע לאחר הסטה לאחד הצדדים. המפסק הוא 4 כיווני:מעלה-מטה וצדדים.
3. מפסק טוגל momentry 3 כיוונים: מעלה-מטה, ימינה.
שאר המקשים בICP לא מעניינים אותנו כרגע. זה לא אומר שהם לא יופיעו עליו, זה אומר שהם פשוט לא יהיו לחיצים.
כעיקרון יש צורך ב18 לחצנים (push buttom) בשביל כל הלחצנים המסומנים באדום:
אלו הלחצנים הפשוטים, המוזכרים למטה הם מפסקים יקרים:
בשביל הרוקר הירוק יש צורך ברוקר רגעי:
למפסקים יש צורך במפסק 4 כיווני ומפסק 3 כיווני רגעיים (נראה כמו TOGGLE SWITCH רגיל רק זז ל4/3 כיוונים)
לגלגלת יש צורך בROTARY SWITCH:
ניתן לוותר על הקנייה של המפסקים היקרים ולהשתמש בלחצנים הפשוטים לצורך הכנת המפסקים היקרים. נסביר בהמשך.
כרגע נתמקד בבניית הלחצנים הפשוטים המסומנים באדום בתמונה הנ''ל.
כפי שאתם מבינים הכפתורים הללו לא ישארו אדומים, אנחנו נצטרך להכין להם "כובעים" לפי הגדלים והצורות המתאימים להם: 6 כובעים עגולים ללחצנים העליונים ו12 לחצנים ריבועיים.
באופן כללי גודלו בשביל פאנל הICP אנחנו צריכים פלטה של חומר גלם בגודל של 15X15 ס''מ (לא כולל חיתוכים וגימורים) ועוד משטח בערך באותו הגודל בשביל לחתוך ממנו את ה"כובעים".
נחזור אל הכפתורים "הבעיתיים": לגלגלת אפשר לחתוך עיגול בגודל המתאים (בערך בקוטר של 3 ס''מ) כאשר את אותו עיגול אנחנו חוצים לחצי ומרכיבים בכל קצה שלו שני לחצנים. צריך לזכור שבלאו הכי פאלקון לא מכיר מפסק מסתובב. ההגברה/החלשה של עוצמת התע''ל נעשית בעצם משני מקשיםאחד שמוגדר בפאלקון כHud-brightness down והשני Up . לדוגמא: מקש "רווח" - לחיצה עליו תגביר את עוצמת התע''ל, ניתן להגביר את העוצמה עד 5 לחיצות. ומקש "enter" שלחיצה עליו תחליש את עוצמת התע''ל.
אני חייב להודות שאת הרעיון קיבלתי מACEF שסרטט מודל תלת מימדי של המעגל האלקט' של התע''ל:
ניתן לראות בתמונה שהעיגולים הלבנים לא שלמים ומתחתיהם נמצאים שני כפתורים.
לגבי הרוקר: אותו הדבר רק שצריך להכין מפסק בצורה הבאה (מאותו חומר גלם שישמש אותנו לבניית ה"הכובעים" ללחצנים הפשוטים):
לגבי המפסקים ה-4 וה-3 כיווני:
יש צורך בלחצנים אדומים פשוטים בהתאם למספר הכיוונים (לצורך הדוגמא נאמר 4)
יש צורך בקפיץ קטן אך חזק ובמוט/מקל שיתאימו לקוטר הקפיץ. הרעיון הוא כזה: לקחת משטח עבה, לקדוח בו חור, לקחת את המקל ולהכניס לחצי מאורך הקפיץ כאשר החלק שבו לא השחלנו את המקל נכניס למשטח. בעצם כרגע יש לנו מעין ג'ויסטיק קטן, מארבע צדדיו נצפה במשטח כאשר לכל משטח מחובר כפתור. תמונה:
אני ניסיתי את הרעיון בעצמי עם 4 חתיכות דיקט קטנות של 3X3 ס''מ בערך כשלכל דופן כזו באמצע מחובר לחצן אדום ובניהם ממוקם המוט. פירקתי את הפרויקט הקטן הזה מכיון שלא היה לי חומר גלם טוב.
בגדול זה הרעיון שלי לבנות פאנל ICP זול, אני מבטיח לכם שאם החיתוכים של המפסקים ה4 וה3 כיוונים יהיו מדויקים המפסקים האלה יחזיקו מעמד כמו שצריך והמחיר יהיה נמוך משמעותית.
כמו כן אם הולכים על הרעיון שלי צריך להוסיף ל18 הלחצנים הפשוטים עוד כמה:
4 לחצנים נוספים למפסק 4 כיווני
3 לחצנים נוספים למפסק 3 כיווני
2 לחצנים כ''א לרוקר ולגלגלת
סה''כ מדובר ב28 לחצנים לפאנל ICP מותאם פאלקון.
אבי לתשומת לבך, אני זקוק לתוכנת שרטוט פשוטה וידידותית שבה אוכל לתכנן ICP כזה שלא עובד על מ''מ. כל השרטוטים שמצאתי (וכן גם בVIPERPITS) הם שרטוטים די לא נוחים שמדברים על מרחקים של 1.2 מ''מ בין כפתורים וכל מיני דברים מסובכים. אני מאמין שאני יכול ליצור פאנל אז חריגת הגדלים שלו לא תהיה יותר מס''מ מהICP המקורי אבל שיהיה כזה שנוח לעבוד איתו ועליו.
כל המערכת הזו אמורה להתחבר למחשב דרך בקר של מקלדת (לי יש לי בקר עם יציאת PS2 אבל גם USB יהיה בסדר).
כמו כן הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על הרעיונות, וכן לקבל הצעות והערות לשיפור.
נערך לאחרונה: לפני 14 שנים