107 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ממטולה לאילת בF16
דיון

ממטולה לאילת בF16

26 הודעות 19,294 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
אוקי אז ככה , היה לי וויכוח עם חברים שלי בכמה זמן F16 מגיע ממטולה לאילת.
אחד החברים התגייס לא מזמן למערך הטכני , המפקדת שלו אמרה לו ש6 דק'.
מיד אמרתי שזה מוגזם וזה יהיה בערך כפול.
וכן , ההתערבות היא במידה והוא מתחיל במהירות המרבית ומסיים במהירות המרבית.
היינו בדיוק בחוץ , לקחתי עט וכתבתי על הקיר את הנוסחה הראשונה שלומדים בפיזיקה X = VT (זמן כפול מהירות שווה מרחק , ואחרי שינוי נושא נוסחה , מרחק חלקי מהירות שווה זמן)
מצאנו נתונים באותו רגע דרך האייפון חישבנו עם מהירות מרבית של 2400 קמ"ש (נניח שמדובר בנץ , מה המהירות המרבית?) וחישבנו לפי קו אוירי ממטולה לאילת , 470 ק"מ נראלי , לא יודע כמה זה מדוייק (וזה אחד הדברים שאני צריך מכם) , יצא בערך 11-12 דק'.
אחרי זה עוד חבר בא ואמר : בגלל שמדובר במטוס שטס בגובה , צריך לחשב עם תנועה מעגלית.
למי שיודע פיזיקה - האם באמת צריך לחשב עם תנועה מעגלית? כי אני מבין את מה שהוא אומר אבל כשמדובר ב500 ק"מ ולא בהקפת כדה"א , נראלי שהוא טס בקו אופקי מדוייק.
מי צודק? ועכשיו חשבתי על זה , שלפי תנועה מעגלית , זה לא אמור בכלל להיות אפילו עוד יותר זמן? (עוד לא למדתי את זה בפיזיקה)
#2 · לפני 15 שנים
מאך 2 בגובה 37Kft זה קצת פחות מ2200 קמ"ש. 500 ק"מ זה קצת פחות מרבע שעה.
על הנייר זה טוב ויפה, אבל איפה זמן ההאצה שלך?

ככה או ככה, כדוה"א מסתובב ממערב למזרח. אז תוספת המהירות הקרקעית אינה רלוונטית כלל במקרה שלו (אנחנו נוספים מצפון לדרום או ההפך).

ממליץ לך לעיין בזה (ספר טוב בכל מקרה)
http://www.itamar-neuner.co.il/story_in.asp?zone=s&pageNum=5
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#3 · לפני 15 שנים
ציינתי שאנחנו לא מתייחסים לזמן האצה , כל העניין פה הוא היפותטי , אנחנו מניחים שהוא מתחיל במהירות מירבית ומסיים בה (שום טייס גם לא יישאר על מבער מלא וכח מלא ליותר מדקה , זה סיכון גבוה מדי למנוע).

אז מה שאתה בעצם אומר לי שלא צריך לחשב עם תנועה מעגלית בגלל כיוון הנסיעה? X=VT מספיק ?
דיברתי עם חבר שלי והוא אומר שאי אפשר לחשב את זה עם X = VT .
ויש לי שאלה , נגיד שכן מוסיפים מהירות קרקעית , מה זה אומר? ייקח לו יותר זמן או פחות זמן?

נשאר לי רק לבדוק את המהירות המירבית האמיתית של F-16A
#6 · לפני 15 שנים
מה זאת אומרת "ההבדל זניח"?
הנוסחה עצמה מזניחה המון המון פרמטרים.
מה גם ש"מהירות מקסימלית" גם היא לא רלוונטית כי מטוס אף פעם לא ישייט במהירות המקסימלית שלו.

השאלה שלך מופשטת מידי בלשון המעטה.
#7 · לפני 15 שנים
כתבתי מפורשות שכל הוויכוח הוא היפותטי , ואנחנו אומרים "כאילו" הוא משייט במהירות המרבית שלו.
באיזה נוסחה יש להשתמש?
#8 · לפני 15 שנים
הערכה של ח"א היא שמטוס של האויב יכול לעבור את כל ישראל ב4 דק' בלבד!

עקב כך יש כונניות שטייסים נמצאים במצב "הנע והמתן"(המטוס מונע ומוכן ההסעה), וגם כונניות של כ-5 דק' להמראה(הצוות צריך להיות מוכן להמראה תוך כ-5 דק'😉.

כל הנתונים נלקחו מהרצעה שהשתתפי בה פעם.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#9 · לפני 15 שנים
falcononeone כתב/ה:הערכה של ח"א היא שמטוס של האויב יכול לעבור את כל ישראל ב4 דק' בלבד!

עקב כך יש כונניות שטייסים נמצאים במצב "הנע והמתן"(המטוס מונע ומוכן ההסעה), וגם כונניות של כ-5 דק' להמראה(הצוות צריך להיות מוכן להמראה תוך כ-5 דק'😉.

כל הנתונים נלקחו מהרצעה שהשתתפי בה פעם.

זה ממש לא רלוונטי כרגע.
#10 · לפני 15 שנים
אם כל השאלה היא היפוטטית ואתה לא לוקח בחשבון דברים כמו גרר,רוח,גובה טיסה ומשתנים רבים נוספים אז תשתמש בT=X/V ונגמר הסיפור.
#12 · לפני 15 שנים
מה הקשר של גרר, רוח וכו' אם נתון שהוא טס במהירות קבועה וידועה? ההנחה של כל השאלה ההיפוטית היא שהוא כבר בהמיהורת הזו ולכן כל שאר הפרמטרים כגון איך הוא הגיע ואם הוא יכול להגיע למהירות הזו או הגיוני לטוס בה לא רלוונטים (הרי הוא כבר במהירות הזו).
לגבי X=V*T נוסחה זו הינה מדוייקה בהנחת מהירות קבועה ולכן אם אני חוזר למה שאמרתי קודם זו הנחה מצויינת על מנת לחשב את השאלה.
לגבי תנועת כדור הארץ לא מספיק רלוונטי גם טסים בניצב לסיבוב (למרות שאז למעשה טסים באלכסון כיוון שכשיוצאים מהדרום ומגיעים לצפון כדור הארץ הסתובב קצת ולכן הנקודה לא נמצאת על קו אופקי מנקודת היציאה) אך כיוון שמדובר על מרחק קטן ניתן בהחלט להזניח זאת.
#15 · לפני 15 שנים
הקטע של התנועה המגעגלית לא משנה כמעט כלום, כדור הארץ כולו הוא 360, כמה כבר ישראל מהווה מהסיבוב ? אתה אפילו לא תשים לב לזה .

אבל בכל מקרה, המפקדת שאמרה שזה לוקח 6 דקות טעתה בכל מקרה, כי אפילו כשאתה מזניח הכל ונותן את כל התנאים (אין הגבלה של דלק ואפשר לטוס במהירות המקסימלית כל הזמן) זה לוקח יותר .

אגב את המרחק ממטולה לאילת היית יכול למדוד פשוט בעזרת GOOGLE EARTH, יש שם אפשרות לסרגל כזה שאתה מודד איתו מרחקים על המפה .

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.