107 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מחליף חדש לסקייהוק הישן והטוב?
דיון

מחליף חדש לסקייהוק הישן והטוב?

7 הודעות 1,917 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
מי יחליף את מטוסי הסקייהוק?

בחיל האוויר מתכננים קניית מטוסי אימון חדשים מסוג T-50 גולדן איגל (נשר הזהב) מתוצרת התעשייה האווירית של קוריאה.
בחיל-האוויר הגיעו למסקנה כי מטוסי קרב חדישים מהדור החמישי, דוגמת ה-F-35 לייטנינג II, ומטוסי קרב מודרניים מהדור הרביעי, דוגמת ה-F-16I סופה, דורשים כישורי הטסה וניהול משימות שאי אפשר להשיגם באמצעות מטוסי האימון הנוכחיים – ובוודאי לא באמצעות מטוס מיושן מראשית שנות ה-70' כמו ה-TA-4 סקייהוק.

המשך הכתבה: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/213661

נשמע מעניין, אני יודע שהמטוס הקוריאני הוא מדהים!
זאת תיהיה עליית מדרגה מטורפת!
מה אתם אומרים?
רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.

צוות vIAF ואטיל.
#2 · לפני 15 שנים
המטוס הזה הוא בעל קוקפיט זהה כמעט לחלוטין לזה של הF-16
#3 · לפני 15 שנים
העיט הגיע לארץ בסוף שנות ה60 (לשירות בצי האמריקאי הוא נכנס באמצע שנות ה50). הדור הנוכחי (עיט N) נכנס לשירות באמצע שנות ה70 ועבר כמה השבחות אויוניות במהלך השנים.

הייתרון הגדול באמת של הT-50 הוא העובדה שהביצועים שלו דומים מאוד לאלה של הF-16. מה שיפשט את ההסבה שצריכים לעבור בוגרי קורס הטיס בתחילת הקא"מ. הוא גם יאפשר לעשות את הקא"מ (ואולי גם את הקאמ"מ) על הT50 לכשיחליטו להוציא את הניצים משירות.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 15 שנים
העניין הוא המחירים ודעת הקהל,
לפי מה שהבנתי, דעת הקהל על חיל האוויר לא מוצלחת כל כך, מוציאים את חיל האוויר כלוקח הכספים הרשמי של מדינת ישראל לצורך מטוסים יקרים.
האם חיל האוויר יחשוב על דעת הקהל ולא יביא את המטוסים, או יחשוב על בטחון המדינה ויביא אותם, כי מדובר על כמות רצינית כדי להחליף את כל מערך הסקייהוקים.
רז פרינץ,

צוות vIAF ואטיל.
#5 · לפני 15 שנים
מישהו אמר בתגובות משהו יפה: " דרך טובה להשתחרר מחיבוק הדוב של הדוד סם "
מה שלא נראה לי שיקרה בגלל פרצופים חמוצים מהצד האמריקאי..
#6 · לפני 15 שנים
Tal-T כתב/ה:מישהו אמר בתגובות משהו יפה: " דרך טובה להשתחרר מחיבוק הדוב של הדוד סם "
מה שלא נראה לי שיקרה בגלל פרצופים חמוצים מהצד האמריקאי..

מסכים, ומקווה לטוב!
רז פרינץ,

צוות vIAF ואטיל.
#7 · לפני 15 שנים
אין פה השתחחררות מ"חיבוק הדב" של הדוד סם כ המטוס מפותח במשותף ע"י KAI ו LM.
גם האמריקאים שוקלים לרכוש את המטוס,ואם זה אכן יקרה ניתן יהיה לרכוש אותו דרך כספי הסיוע. (לפחות באופן תיאורתי).

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.