88 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ההבדלים בין מסדר הכנפיים לטקס חשיפת הדרגות
דיון

ההבדלים בין מסדר הכנפיים לטקס חשיפת הדרגות

6 הודעות 2,416 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
טוב , אז השנה התמזל למזלי אבל קצת פחות , ויש לי כרטיסים לטקס חשיפת הדרגות שייערך מחר ולא למסדר הכנפיים בחמישי.

רציתי לדעת מה ההבדלים אם יש בין המטס של חשיפת הדרגות למסדר ,
ורציתי לדעת אם יהיו קטעים מרגשים שיש במסדר ברגע של קבלת הכנפיים עצמו..
מן ההיגיון חלוקת כנפיים לא תהיה , אבל לפחות להקת חיה"א עם "כנפיים" או "כל מטוס שטס בשמיים" עם רקע הצוקיות וקריאת השמות של הבוגרים?

תודה רבה.

אה , נזכרתי עכשיו , צוקיות לא , אבל עפרוני ?
#2 · לפני 15 שנים
עפרוני בהחלט, אבל אני לא בטוח אם הוא החליף עדיין את הצוקית.

קטעים מרגשים יש - חשיפת הדרגות, ברקע של שירי הלהקת חיל האוויר והצוות האווירובטי מלמעלה. 😛

המטס הוא דומה, אבל מצומצם פעמיים בגלל שזה גם חורף, וגם חשיפת דרגות.
כנראה שזה יהיה דומה - הסטירמן הכסוף וההרווד הצהוב, שלושת הניסים, יש סיכוי לעיטים, עפרוני, צופית, ראם בתדלוק אווירי עם F-16I, וסולו של הרעם לכמה דקות, ולסיום הופעה של הצוות האווירובטי כמובן. 😎

מה שחסר בעצם זה היסעורים, הקוברות, האפצ'ים, וכל הדברים שקורים בקיץ.

הרמטכ"ל ושר הביטחון לא יבואו, אין לי מושג בקשר לנשיא.

אבל לך תדע - אולי יתמזל מזלנו. גם אני בא מחר. 🙂
#3 · לפני 15 שנים
קודם כל, טקס חשיפת הדרגות הוא חזרה גנרלית למסדר הכנפיים. הוא זהה 1:1 למסדר הכנפיים במופע האוירי ובזמנים. במקום כנפיים הצוערים מקבלים את הדרגות (כדי שלא סתם יעמדו שם).
ובמקום הנואמים "הכבדים" (שר הביטחון\נשיא המדינה\ראש הממשלה) להקת חיל האויר שרה כמה שירים (מזעזעים יש לציין, אבל זו לא אשמתם, זה השירים)

בקשר למפגן המצומצם, זה נכון, אבל זה בד"כ נועד להתחשב בתקרת ענן נמוכה (פחות תימרונים אנכיים) ושקיעה מוקדמת יותר (פחות מופיעים).

בקיצור, מפגן חורף אני צריך ללכת לראות פעם (כל פעם יוצא לי להיות בקיץ, נמאס לי שמיים בלי עננים).
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#5 · לפני 15 שנים
טוב, הם בהחלט זהים, רק בלי הנאומים של אהוד ברק והרמטכ"ל. 🙂

הצוות האווירובטי התחדשו בעפרוני, מה שאפשר להם לעשות לופים קטנים ומגניבים. 😛
אבל זה היה המסדר הכי שקט שהייתי בו אי-פעם, כי לא היה את הרעש המוכר של הצוקיות. 8O
#6 · לפני 15 שנים
אכן כן היו חסרות.
גם הכנפיים עצמן היו חסרות לי.. עם השירים..
היה לי מלא מזל אותו יום , איכשהוא הסתננתי לאוטובוס של איזה בצפר שלקח אותנו מהש.ג לרחבת המסדרים , וזה קרה לגמרי בטעות חח !

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.