149 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית Thrustmaster הכריזה על Hotas warthog
דיון

Thrustmaster הכריזה על Hotas warthog

12 הודעות 2,933 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
נראה מרשים מאוד ,אפרופו אותו כתב מYNET שאמר שאין יותר סימולטורים או שעבר זמנם.
כמו כן הוא מאוד מזכיר או שהוא המשך לתפיסה של לוג'יטק שהציגה את ה מצערת הכפולה שלה ראשונה אם אני לא טועה ,ואחרי כן סאיטק הוסיפו את ה x65 שלהם גם עם מצערת כפולה.

בכל מקרה זה נראה ברמה שהם יכולים להתחיל למכור חלפים לחיל האוויר.

פרטים נוספים (ויש הרבה לקרוא)
http://www.flightsimulatornetwork.com/group/flightsimulatornews/forum/topics/thrustmaster-announces-the

[web]http://api.ning.com/files/xlY6OkjW7l*LAPvqB-LPkkaGGR-5KgfFdkcTCnyKoiNZWWg6WyvWPJ4Qx6m5WcW41cmFmNDWX5fH2FZGI6uWtiB1Vp3hA-rZ/hotasw_11.jpg[/web]
נעים מאוד
כאן אילן.
#3 · לפני 15 שנים
highchi_kupita כתב/ה:נ
כמו כן הוא מאוד מזכיר או שהוא המשך לתפיסה של לוג'יטק שהציגה את ה מצערת הכפולה שלה ראשונה אם אני לא טועה ,ואחרי כן סאיטק הוסיפו את ה x65 שלהם גם עם מצערת כפולה.

מצערות כפולות בסגנון הF-15 היו עוד לפני זה. ע"ע Suncom SFS Throttle שיחד עם הTalon שלהם יצרה רפליקה של מערכת HOTAS על F-15E.

הסטיק של TM כאן הוא לא המשך לשום תפיסה, מדובר ברפליקה של מערכת HOTAS על A-10, בעוד המערכת של לוג'יטק בנויה כתערובת של מערכות HOTAS שונות.

בכל אופן התפיסה המקורית היא של יצרני מטוסי הקרב, הם אלה שתכננו את המצערות בצורה כזאת 🙂 מכאן הדמיון הרבה בין הHOTASים החדשים- הם פשוט מבוססים על דברים דומים.

המערכת של TM היא המוצר הטיפוסי שלהם אחרי שבנו לעצמם מוניטין עם הקוגר.
קרוב יותר לA-10 זה לעקור את הסטיק והמצערת ממטוס...

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#6 · לפני 15 שנים
אוקיי,תמיד טוב לדעת משהו חדש.
ובכל זאת יש עכשיו עד כמה שאני מבין ,שלוש מערכות מתחרות ,של לוג'יטק סאיטק וטראסטמסטר.(סליחה על השימוש בעברית אבל יותר נוח ).שזה לא רע בכלל למשתמש הביתי,חוץ מהמערכות היותר ישנות.

אם כבר אז כבר...במקום לפתוח שרשור חדש ..
קראתי בביקורת מוצר חדשה ב avsim על ה x65 של סאיטק שבמטוסי F16 אמיתיים נעשה שימוש בסטיקים חישת כוח force sensing.
זה גם נאמר בהתרסה לגבי הגויסטיקים של thrustmaster שהם לא מחקים באמת את המציאות מאחר והגו'סטיקים של F16 הם של חישת כוח.
האם זה נכון?
חוץ מזה יצא לי לקרוא איפה שהוא פעם שטייסים אמיתיים לא אהבו את הסטיקים של חישת כוח ולכן שינו את זה חזרה לסטיקים הנעים.

זוהי הביקורת באבסים.
http://www.avsim.com/pages/1010/Saitek/X65.html
נעים מאוד
כאן אילן.
#7 · לפני 15 שנים
ככל הידוע לי הדורות האחרונים של מטוסי קרב מערביים משתמשים בסטיקים בעלי חיישני כוח, אבל עם מרחב תנועה קטן (בניגוד לסטיק ה"תקוע" של הX65).
הסיפור הוא על האף-16, שבמקור הסטיק בו לא זז לשום מקום- בדיוק כמו הסטיק של הX65.
הטייסים לא אהבו את הרעיון ולכן המערכת שונתה מעט ונתנו לסטיק כמה מילימטרים של מרחב תנועה.

הCougar של TM באמת פועל כמו סטיק רגיל- עם פוטנציומטרים וקפיץ. אני מניח ששילוב של חיישני כוח באותה התקופה היה מעלה את המחיר יותר מדי. יש בכל אופן אפשרות לשנות את המערכת ולהתקין חיישני כוח, מתוצרת ביתית- גם לא זול (אלא אם הפטנט של ניר יצבור תאוצה).

כן- מבחינת מצערת כפולה שלושת הסטיקים האלה אולי נחשבים מתחרים.
העניין הוא שכל אחד מהם מציע מערכת עם יכולות שונות לחלוטין (כמו המיני-פאנל של הA-10 שבנוי בדיוק לפי הפאנל שמסביב למצערת על המטוס האמיתי. גלגלי הקיזוז, פורס פידבק וכפתורים לתכנות על בסיס המצערת של לוג'יטק[שבניגוד לשתי המערכות האחרות- המחיר שלה כולל גם דוושות] והפאנל על המצערת של סאיטק+חיישני הכוח) ובמחירים שונים למדי (ובאיכות שונה למדי. אמנם הסטיקים של TM וסאיטק בנויים ממתכת, אבל אין ספק שזה של TM בנוי עוד יותר טוב. המערכת של לוג'יטק כולה מפלסטיק).
אני מניח שככה יש מספיק אפשרויות למי שצריך מערכת HOTAS עם מצערת כפולה.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#8 · לפני 15 שנים
Mike_69th כתב/ה:מוגזם מאוד יחסית למה?
(בעצם אני מבין את איזנה כאן...זה כמו שאנשים לא יבינו למה קנוניסטים חולים על עדשות L)

מוגזם כשמקור ההכנסה היחיד שלך הוא הכסף מהבר מצווה..
#9 · לפני 15 שנים
הבעיה היא שהשוק שלהם הוא חולי סימולטורים. ברוב העולם מדובר באנשים בוגרים. אני לא חושב שהבר מצווה זה מה שהם בונים עליו. אגב, אני בכסף של הברמצווה גם קניתי הוטאס. סט של ch שעלה לי 650 שקל בערך.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#10 · לפני 15 שנים
טוב, לפחות אני יודע מה הדבר הבא שאני הולך לייצר.

מת כבר לסיים את בניית הבית החדש ואחרי התארגנות מסויימת שבה אקים את בית המלאכה שלי - תתכוננו להרבה הפתעות...
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#11 · לפני 15 שנים
uri_ba כתב/ה: אגב, אני בכסף של הברמצווה גם קניתי הוטאס.

גם אני 🙂 חיכיתי עד הברמצווה כדי לקנות את הקוגר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.