128 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון יציאות עם נשק בקורס טיס
דיון

יציאות עם נשק בקורס טיס

72 הודעות 14,554 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
nikos, תרשה לי להגיד לך שאתה מדבר שטויות. אל תטעה אנשים.

הייתי פרח טיס למשך מספיק זמן כדי להבין שיוצאים עם נשק הביתה. אז חלאס עם להתווכח חח
#2 · לפני 15 שנים
IsraelAF כתב/ה:nikos, תרשה לי להגיד לך שאתה מדבר שטויות. אל תטעה אנשים.

הייתי פרח טיס למשך מספיק זמן כדי להבין שיוצאים עם נשק הביתה. אז חלאס עם להתווכח חח

אני לא ארשה לך להגיד לו שהוא מדבר שטויות.
אין כאן ויכוח, יש דיון. אם אתה לא מסוגל לשמור על תרבות בדיון הזה, אז לא יהיה לך מקום בו או בדיונים אחרים.

לא ציפיתי לשטות כזאת ממך. היה הרבה יותר קל אם היית נמנע מלכתוב את השורה הראשונה.

הפקודה מ2006 שהוא ואני הזכרנו בעקרון הופעלה בכל צה"ל. יחידות ספציפיות זה דבר אחר.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#3 · לפני 15 שנים
יותר גרוע ארוך עם מטול, זה נראה לי סיוט רציני.
ועם הזמן, אתה לא תרצה לצאת עם הנשק הביתה, בהתחלה מתלהבים, אחכ מתחילים להבין מזה.
#4 · לפני 15 שנים
falcononeone כתב/ה:M-16
כמו כן הוא מכונה "נשק הסליחות" בגלל שאם תנסה לעלות איתו לאוטובוס בטוח תיתן למישהו מכה ותבקש סליחה(ויותר מפעם אחת)

זה ממש מצחיק ! 😄
#5 · לפני 15 שנים
גרסת הקלעים גרועה יותר מהמטול כי מתלווה איתה גם כל הכוונות (יום ולילה).
נערך לאחרונה: לפני 15 שנים
#6 · לפני 15 שנים
יש סיבה מסויימת שמשתמשים במטאטא הזה במקום M16 יותר קצר ?
#7 · לפני 15 שנים
IsraelAF, פרח טיס אמנם לא הייתי אבל חברים בקורס היו לי (גם כאלה שסיימו). אז אולי אני מדבר שטויות- אני משתדל להמעיט כמה שאוכל, מקבל את ההערה שלך בכיף- אני כותב בהתאם לניסיון אישי וניסיון של חברים...
#8 · לפני 15 שנים
ezana9 כתב/ה:יש סיבה מסויימת שמשתמשים במטאטא הזה במקום M16 יותר קצר ?

אולי דיוק גדול יותר ביחס למקוצר, אבל גם אז ההבדל נמוך בטוחים שהM16 יעיל בהם.

לפי דעתי פשוט הקצרים נמצאים ביחידות קרביות ואין מספיק מלאי של המקוצרים/מקוצררים בשביל היחידות האחרות לכן הם משתמשים בארוכים.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#9 · לפני 15 שנים
הארוכים יותר נפוצים בצבא מהקצרים. ולכן ליחידות השונות שאין יחידות לחומות פרופר מחלקים את המטאטא.
היום עם הכניסה של התבור לשירות והגדלת התפוצה של הM4 החדשים, הM16 המקוצרים מתחילים לחלחל לשאר הצבא.

אבל קורסים, תמיד מעדיפים להקשות לך על החיים 🙂
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#10 · לפני 15 שנים
יש מספיק מקוצרים לכולם, בגדול.
הארוכים בשימוש בעיקר בשביל טירונים, ובעיקר בהכשרות נמוכות יותר (כי רק צריכים משהו שמסוגל לפגוע בדיוק יחסי עד כ100 מטרים). סיימת טירונות? צריך להיות עם נשק? תקבל מקוצר (או נגזרת כלשהי שלו) בדרך כלל. את זה אני אומר על סמך היחידה הדלה שלי (ובזמנו מדובר היה על ארבעה בסיסים ברחבי הארץ, זו לא יחידה קטנה במיוחד- אבל העיקר שכל תרגולי זריקת הרימון, גם במטווח עצמו, היו רק עם רימוני פקפק- ואפילו הם היו ללא מנגנון. ככה דל.) שבאמת הייתה נראית כמו "מזבלה" בשביל חתיכות ציוד ישן משאר הצבא. אם אצלנו הכניסו מקוצרים כבר לפני שנים אז אני מניח שבשאר הצבא זה כבר נכנס לפני יותר זמן.

אגב, מה קורה עם המילואימניקים? הבנתי שיקבלו נשק נורמלי סוף סוף?

מצד שני, עד סוף קורס המ"כים העדפתי את המטאטא הנורא שלי רק בגלל שבמטווח לילה אחד המ"מ נתן לי את המקוצר שלו.
20 כדורים, 15 מעצורים. לעזאזל המ"מ!

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
נערך לאחרונה: לפני 15 שנים · 4 עריכות
#11 · לפני 15 שנים
Mike_69th כתב/ה:יש מספיק מקוצרים לכולם, בגדול.
הארוכים בשימוש בעיקר בשביל טירונים, ובעיקר בהכשרות נמוכות יותר (כי רק צריכים משהו שמסוגל לפגוע בדיוק יחסי עד כ100 מטרים). סיימת טירונות? צריך להיות עם נשק? תקבל מקוצר (או נגזרת כלשהי שלו) בדרך כלל (אגב, מה קורה עם המילואימניקים? הבנתי שיקבלו נשק נורמלי סוף סוף?)

מצד שני, עד סוף קורס המ"כים העדפתי את המטאטא הנורא שלי רק בגלל ששבמטווח לילה אחד המ"מ נתן לי את המקוצר שלו.
20 כדורים, 15 מעצורים. לעזאזל המ"מ!

😂 😂 😂
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#12 · לפני 15 שנים
מייק, תלמדו אותו לנקות את הנשק 🙂
#14 · לפני 15 שנים
🙂
#15 · לפני 15 שנים
יכול להיות שאתם צודקים וזאת התלהבות חד פעמית ובשלב מסויים אני אעדיף לחזור הביתה עם פרחים לאימא במקום מטאטא , אבל אל תגידו שאמרתי שאני רוצה להראות איזה מגניב אני עם נשק
אמרתי שאני רוצה לבוא ולהראות שאני לוחם ושאני תורם ולא משתמט.
יש הבדל בין דברים.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.