·
לפני 15 שנים
משמע שאם אני יורה טיל חום על מטוס שטס יותר גבוהה ממני הסיכויים של הטיל יותר גבוהים ?

Fox5inbound כתב/ה:
נאמר פה שקשה מאוד להתחמק מטילי AIM9X ועוד יותר קשה מטילי פיתון4 - אני חולק מאוד על זה.
שניהם ניתנים לשבירה פעם אחרי פעם אחרי פעם אחרי פעם אחרי פעם עשרות פעמים ברצף ככה שמתוך 100 טילים אף אחד לא יפגע אם תבצע התמרון טוב.
גבי טילי מכ"מ, מישהו רשם (ואני לא בודק מי...) שקשה מאוד להתחמק מהם, על סף הלא אפשרי מטווחים קרובים. אני שוב חולק עליו.
110 מתאמנת המון בקרבות אוויר. בתחום ההתחמקויות מטילים יש לטייסת תורת לחימה שעובדת בפאלקון מצוין. המסר הכללי שעובר בכל היירוטים שלנו, דרכי ההתחמקות שלנו ועוד הוא : "תמשיך קדימה למטרה". זאת אומרת ותבינו לבד - אין דבר כזה, שיגרו עלי טיל מכ"מ, מכל סוג שהוא כולל AIM120 וכולל MICA וכולל AA-12C שאני שובר 90 מעלות ויורד נמוך. מספיק שבררתי 90 מעלות, אני לא עם האף לכיוון המטרה, אני מוגדר "בורח" ואצלנו ב-110 אין לברוח, כמו בחי"א הישראלי , הולכים קדימה למטרה, אף פעם לא בורחים.
יש דרכים להתחמק מטיל AIM120 שמשוגר עליך מטווח 10 מייל, הופך לאקטיבי ב-6 מייל, כשהמטרה גובה 20 ואתה גובה 8 ראש בראש. הדרך היא בלי לברוח. היא להמשיך ישר לאויב, קדימה לאויב ורק קדימה. צריך ללמוד איך לעשות את זה - 110 שומרת את העליונות הזאת אצלה לעת עתה וכל אחד בדרכו שלו יכול לנסות ולבדוק את הרעיון וליישם גם.

fhrcis כתב/ה:יש לי גם שאלה,
אמרתם פה שנוצרו טילים יותר מתקדמים,שפועלים על כוח G גבוה יותר ,ויכולת תמרון גבוה יותר וכו' וכ'..
אז השאלה שלי ,
במציאות...איך טייס ישראלי יכל להתחמק מטיל חדיש טכנולוגית כלכך?
זה בלתי אפשרי לא?
ezana9 כתב/ה:Fox5inbound, כשאני ואתה טסנו הצלחתי להפיל אותך מספיק פעמים מטווח רחוק גם אם טילי חום וג עם טילים מונחי מכ"ם
ורוב הפעמים השיטת התחמקות שלך מהטילי ראדאר הייתה לברוח אם מצערת מלאה . . 💡
ולברוח מטיל מכ"ם זה ממש לא קשה . . . גם להתחמק ממנו לא .
לא ניתן להוסיף תגובות חדשות לדיון זה.