105 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מסתבר שחיל האויר זה לא רק קרבות אויר והפצצות...
דיון

מסתבר שחיל האויר זה לא רק קרבות אויר והפצצות...

39 הודעות 5,618 צפיות לפני 15 שנים
#2 · לפני 15 שנים
הבאתי כי אמרת שלא היו סופות..

והבחורצ'יק מסוף העמוד הקודם , בדרך למטבח?
לא הבנתי.
#3 · לפני 15 שנים
טל, תפסיק לקפוץ נושאים אתה מבלבל את עצמך כבר.

אתה התייחסת לסרט הIMAX שהופק ע"י בוינג שעוסק בRED FLAG. מנקודת מבטו של טייס F-15 אמריקאי.
בסרט הזה מופיעים מטוסי F16 ישראלים. המטוסים האלה הם ברקים מצויינים ואמיתיים שהיו ברד פלאג באותה השנה בה צולם הסרט. אם האנשים שמגיעים למטוסים האלה היו צ"א ישראליים באמת, לעולם לא נדע (אלא אם אתה מכיר מישהו שמופיע שם).

ברד-פלאג משתתפים כל מני מטוסים ולא מן הנמנע שיש בין טייסות החיל רוטציה בנוגע למשתתפים בתרגיל. בכל מקרה, בתרגיל הספציפי, שמתייחס לסרטון שצרפת מיו-טיוב, אכן השתתפו סופות.

מה קשור ג' לח', אין לי מושג.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 15 שנים
היה נראה לי הגיוני שהם תמיד יבואו עם הסופות כי אתה יודע הוא נחשב ליותר מתקדם מהברקים..
וראיתי הרבה פעמים בכמה סרטים גם ביתיים סופות נוחתות בבסיסים זרים , אפילו בפורטוגל..
מה שכן , נוצר בלבול כי בסרט הם היו עם סמל של טייסת הקרב הראשונה שמטיסה בכלל ברקים.. כנראה שבאותה "נגלה" של רד פלאג הם הגיעו עם ברקים..
אבל בד"כ לארצות זרות הם מגיעים עם הסופות (חיה"א , לא טייסת הקרב הראשונה)..
#5 · לפני 15 שנים
ממש לא נכון, כל טייסת תבוא עם המטוסים שלה. הסיכוי שזו תהיה טייסת סופה זהה לסיכוי שזו תהיה טייסת ברקים
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#6 · לפני 15 שנים
טל מנסיון
תאמין לי עם לחיל האוויר היתה אופציה לשלוח מסוקים לשם גם את זה היו עשים

האסטרטגיה של חיל האוויר אומרת
כל פעם "לפנק" טייסת אחרת
טייסת אחרת = אנשים אחרים = צוות אחר = לרוב גם דגם מטוס אחר

חיל האוויר רוצה לשמור על רמה גבוה בכל הגזרות שלו
הן בסופות בברקים בבזים בנצים וה' יודע איפה עוד

לא אחת השתתפו אפילו הרקולסים וערבות בתרגילים גדולים בחול
לפני כשנה עם אני לא טועה זכו במקום הראשון טייסת הפילים בתחרות בין לאומית בארהב
#7 · לפני 15 שנים
פה טעיתי , בקטע שחשבתי שהם ישלחו רק את הסופות.. חשבתי שאולי עם טייסי ברקים..
נעזוב את זה.
פתחתי נושא לגבי המסדר כנפיים הקרוב .. לכו תגיבו ..
#8 · לפני 15 שנים
Tal-T כתב/ה:פה טעיתי , בקטע שחשבתי שהם ישלחו רק את הסופות.. חשבתי שאולי עם טייסי ברקים..
נעזוב את זה.

לא אפשרי.
זה כמו לשלוח טייס 737 לניו יורק עם 747.

בשביל להטיס מטוס מבלוק מסוים צריך לעבור הרבה והסבות על מנת להיות כשיר לטוס על המטוס הזה, טייס ברק לא יטיס סופה כי אלו מטוסים שונים לגמרה.
זאת אחת הסיבות שעושים אימונים משותפים בין טיסות המטיסות מטוסים שונים כדי ללמד את הטייסים מה המטוס האחר יודע ויכול לעשות מבלי להעביר הסבה מלאה לכל הטייסים על כל המטוסים.

כמו שאמרו כבר, כל פעם טייסת אחרת משתתפת עם המטוסים,טייסים,טכנאים שלה(צוות מנצח לא מחליפים 😛 )
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#9 · לפני 15 שנים
falcononeone כתב/ה:[quote="Tal-T"]פה טעיתי , בקטע שחשבתי שהם ישלחו רק את הסופות.. חשבתי שאולי עם טייסי ברקים..
נעזוב את זה.

לא אפשרי.
זה כמו לשלוח טייס 737 לניו יורק עם 747.

בשביל להטיס מטוס מבלוק מסוים צריך לעבור הרבה והסבות על מנת להיות כשיר לטוס על המטוס הזה, טייס ברק לא יטיס סופה כי אלו מטוסים שונים לגמרה.
זאת אחת הסיבות שעושים אימונים משותפים בין טיסות המטיסות מטוסים שונים כדי ללמד את הטייסים מה המטוס האחר יודע ויכול לעשות מבלי להעביר הסבה מלאה לכל הטייסים על כל המטוסים.

כמו שאמרו כבר, כל פעם טייסת אחרת משתתפת עם המטוסים,טייסים,טכנאים שלה(צוות מנצח לא מחליפים 😛 )[/quote]

אוקיי.
למרות שהפוך זה מתחיל להיות אפשרי , כל טייס סופה טס בעבר על נץ או על ברק , אבל לא כל טייס ברק טס על סופה..

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.