הכל ניתן. לבקשתכם קישורים (רק ראו דעתי בנושא פרסומים בהמשך ההודעה):
ACMI
תחקיר
אני אהיה זהיר לא להגיב לגבי דברים ספציפיים בקבצים האלו כי לא השתתפתי בטיסה (הייתי בקר), אבל חברי המבנה והמוביל בפרט יהיה כולם בבית בערב ויוכלו לענות יותר בפירוט.
ירין, אני מודה לך מקרב לך שנתת את אישורך וסיווגת את הטיסה ברמת NICE בסולם שלך. באמת היינו זקוקים לזה. משסגרנו הנושא:
דודי:
אנחנו לא משתמשים בלייזר כי אנחנו מטיסים חד מושבי (אגב פעם עוד היינו עושים את זה אבל כבר לא בדור הנוכחי). לגבי JDAM זאת אפשרות שאנחנו שוקלים להכניס אבל עדיין לא מתורגלים בה. זה גם נכון כמו שגיל אמר שהאוויוניקה לא מדוייקת אבל התוצאה הסופית זהה כך שיכול להיות שבעתיד נוסיף את זה לארסנל.
היעף הזה היה בתנאי ראות טובה ולמטרה בולטת כך שלא הייתה בעיה לבצע עם ש"כ. בהיבט של מהירות היעף אז מהכניסה של מס' 1 עד היציאה של מס' 4 עברו פחות מ 30 שניות, וכשהוא יצא כבר היו פגיעות במטרה. היה נ"מ קל ויעף ב CCIP הקטין את זה החשיפה.
הגם שלא אני תכנתתי את המשימה (המוביל עשה זאת, עמית), אני מאמין גדול בפשטות איפה שניתן
🙂
ירין:
בראש ובראשונה כשאני בא לפרסם משהו אני חושב מה מעניין יותר ומה פחות, ומנסה לקצר ככל שניתן (האמת שבמקור תכנתתי אפילו סרט של דקה פחות). אם רוצים שיותר אנשים יראו את ה"פואנטה" של את מה שאתה עושה צריך להשאר ממוקדים, סרט של 10 דקות שבתוכו דקה של תקיפה זה יאבד מהטעם ואולי אפילו הרבה לא יגיעו אליה. טיסה מנהלתית זאת טיסה מנהלתית... ראיתי שאתם מפרסמים הרבה צילומים של טיסות מבנה באימונים, יופי, אבל אני לא רואה בזה טעם כשמגישים משהו לקהילה. זה חשוב בתוך הטייסת אבל ממש לא צריך לשמש כ"שופוני"... בהמשך ישיר לזה לא מפרסמים את כל החומרים מהתקיפה כדי להשאיר בפוקוס ולא להתפזר. מה גם ספציפית מהטיסה הזאת אני בספק אם יש צילומי מסך, ומספר 4 הוא היחיד שהקליט תע"ל [FRAPS, זה עדיין לא נוהל אצלינו אבל בהתנסות חיובית עד כה].
"מלשנית"? נדמה לי שזה מונח שהמצאתם אצלכם, אנחנו קוראים לזה כמו שזה נקרא... ACMI. ויש הקלטות מלאות. כאמור לא מפרסמים הכל כדי להשאר ממוקדים אבל אין שום בעיה לעשות את זה אם יש ביקוש. וכאמור למעלה ניתן להוריד את זה.
אימונים לקראת הטיסה הספציפית הזאת לא היו, זה קמפיין רץ ולא מתכוננים לכל משימה. אנחנו עושים משימה אחת מתוכו לפחות פעם בשבוע (וככה הקמפיין מתקדם), כמו במציאות לא עושים מודלים לקראת כל פעילות מבצעית ובטח לא במלחמה. היכולות של כולם נבנות באימונים השוטפים ועל זה מתבססים. פירסמנו לפני שנה בערך קצת תיאורים וסרטים מהאימונים השוטפים, זה עדיין נמצא באתר שלנו.