53 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ממ"ד
דיון

ממ"ד

50 הודעות 6,117 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
אמרו לי שממ"ד מגן מטילים עד משקל של 500 ק"ג, אז אם טיל שיהאב איראני מתפוצץ בממ"ד הוא לחדור דרכו?

ופצצת ביקוע גרעינית?
#2 · לפני 16 שנים
טילי השיהאב האחרונים מבוססים על מקביליהם הצפון קוריאניים.
למשל השיהאב 6 מבוסס על הטייפודונג-2 שלו רש"ק במשקל של בסביבות ה500ק"ג.
אז כן, שיהאב 6 הוא בעל סיכויים נהדרים לפורר ממ"ד. אבל אין נתונים מדוייקים לגבי יכולת הנשיאה של הטילים האלה, אז קשה לומר. הם בסביבה של 500ק"ג בכל מקרה.

מדובר בפגיעה ישירה, לא פיצוץ בסביבה.

פצצה גרעינית? אני לא חושב שמשהו נשאר במקומו במוקד הפיצוץ. או נשאר בכלל. בכל אופן בטון לא ממש אוהב טמפרטורות גבוהות. עדיף להשאר בתוך האדמה כמה קילומטרים טובים מהמוקד אם מתכננים להמשיך לחיות אחרי פיצוץ כזה.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#3 · לפני 16 שנים
אל תשכח את האנרגיה הקינטית של הרש"ק בפגיעה. זה מספיק בשביל לחדור קירות בטון.

צא מנקודת הנחה שמפגיעה ישירה של רש"קים כאלה, שום דבר לא יגן עליך. מטרת הממ"ד היא לתת לך את ההגנה הטובה ביותר האפשרית מפגיעות באיזור הכללי (רסיסים בעיקר)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 16 שנים
באמת שכחתי 😱
בשביל פרופורציות אוכל להביא נסיון קטן עם מבני מיגון שהובאו לבסיס שלי אחרי מקרה הקסאם ו69 הפצועים...
מיגוניות הבטון היו מאסיביות מאוד ובנויות טוב יותר מקירות ממ"דים "רגילים" שראיתי.
בטון מזוין בעובי כמה עשרות ס"מ וחיפוי פלדה בחלק הפנימי.
כל זה כדי לעצור קסאם מסכן או פצמ"ר בקליבר קטן.
שיהאב-6 זה...בעיה.

#5 · לפני 16 שנים
אה...אז אם תוקפים באיראן והם משגרים שיהאבים זה בעיה....נכון?

אה, ןמעררכת החץ 2 יכולה להתמודד מול המספר הרב של טילי השיהאב והסג'יל 2 האיראנים?
#7 · לפני 16 שנים
שים לב לכפתור "ערוך" בצד שמאל של כל הודעה שלך, אתה יכול להוסיף להודעה משהו שנזכרת בו במקום לכתוב עוד הודעה ברצף. בעצם לא יכול, צריך.

אם תוקפים באיראן והם משגרים משהו בכלל זה בעיה.
מערכת החץ (והפטריוט-אם השידרוגים האחרונים שלהם באמת שוים משהו) צריכה לדעת להתמודד עם זה, השאלה היא האם יש מספיק טילי חץ 🙂

מקלטים גרעיניים? אני מניח שכן. אין סיבה שלא 🙂

#8 · לפני 16 שנים
amit_iaf כתב/ה:יש מקלטים גרעיניים בארץ?

אולי, אני מניח אם יש כאלה, המיקום שלהם ויעודם מסווגים.
#9 · לפני 16 שנים
אז כל זה אומר שהעורף הישראלי לא מוכן למתקפפת טילים ממשוכת....

אני כועס על פיקוד העורף.מה הוא עושה בימים אלה??
#10 · לפני 16 שנים
מחנך תושבים לא להסתובב ברחוב כשקורה משהו כזה.
אבל אם אתה בבית שלך, שאני מקווה שבנוי מבטון נורמלי, כשנופל איזה טיל באיזור- אתה בטוח.

בפגיעה ישירה לא ממ"ד ולא פיקוד העורף לא יעזרו לך אלא אם תמצא משהו כמה מטרים טובים מתחת לאדמה.
מה שאני כן יכול להגיד לך זה שפיקוד העורף דווקא השקיע בשנים האחרונות בשיפור לא קטן של כוחות החילוץ והצלה שלו.

#11 · לפני 16 שנים
אני יכול להבטיח לך שהעורף הישראלי לא מוכן שלום דבר ממושך..

יזרקו עלינו מספיק בננות ואנחנו נתחנן להפסקת אש...
אחח איפה הימים שהיינו מתעטשים וכולם היו בורחים להתחבא מתחת לסלע הקרוב 🙁
#13 · לפני 16 שנים
לדעתי העורף הישראלי מוכן יותר מעורף של כל מדינה אחרת..
כמובן שתמיד יהיה מה לשפר וגם תמיד יבואו בטענות אחרי, אבל מנקודת המבט שלי לפחות, לא את הכל צריך להפיל על פיקוד העורף.
יש אנשים שמזניחים את המקלטים שלהם, הופכים אותם למחסנים ומזבלות ואז בעת חירום הם נתפסים לא מוכנים ויורים את האשמה לכל עבר אבל לא מאשימים את עצמם בכלום..
כל אזרח צריך להיות אחראי שהמקלט שלו, פרטי או ציבורי, מוכן לשעת חירום ולא לצפות שיעשו את זה בשבילו.
עניין נוסף הוא שאננות וחוסר משמעת עצמית בעת התקפה.
אני מכיר לא מעט מקרים שאנשים מקו העימות בצפון בעיקר, התעלמו מהוראות פיקוד העורף להכנס למרחב המוגן, נשארו בסלון לצפות בטלויזיה או יצאו למרפסת עם מצלמה לצלם את הנפילות בהנחה ש"לי זה לא יקרה".

אני מאמין שהחץ והפטריוט יעשו עבודה נהדרת אם חלילה נותקף. אבל בסופו של דבר מה שיציל אותנו זה אחריות אישית של כל אחד ואחד.
#14 · לפני 16 שנים
אגב גם גראד או קטיושה שתיכנס בפגיעה ישירה בממ''ד תרסק אותו קליל, ממ''ד ממוצע עשוי בערך מ25 ס''מ של בטון מזוין בקירות שלו-הוא יגן מפגיעה של טיל לבית או לאזור קרוב אבל לא פגיעה ישירה לממ''ד.
לאיראנים יש מקלטים גרעיניים? אני מציע להם להשקיע בזה לא פחות מאשר בטילים..
#15 · לפני 16 שנים
לא צריך לומר כל דבר שעושים (או שמחביאים), זה ניקרא אפקט ההפתאה
מ.ג,
Flight Simulator X GOLD EDITION

Core I7 870, GIGABYTE P55-AUD3, ATI HD6870
בעל Logitech Flight System G940

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.