מייק רשם : "
Mike_69th כתב/ה:חברים, הבעיה כאן היא עניין של ייצוג ותדמית.
כמו שכל חייל בצה"ל מייצג את הצבא, כך גם נראה שכל חבר בטייסת וירטואלית מייצג אותה.
אנחנו, מבחוץ, לא יכולים לדעת מי בטייסת מתעסק עם טיסה ומי עם ניירת.
כאשר חבר טייסת בא ושואל דבר מה שנחשב אלמנטרי זה קצת פוגם בתדמית של הטייסת עצמה. ואיך נדע שהוא בעצם לא טס בסימ' ממש?
ובדיוק כך נראו התגובות הראשונות בדיון- אתה בטייסת X ולא יודע? למה לשאול אותנו? איך הטייסת לא יודעת לענות לך?
חשבו מעט על תדמיתכם, עם כל האש והגופרית שעפו כאן, זה יכול רק לשפר.
KK"
אני מסכים איתך לגמרי מייק, לגבי הייצוג, שאדם אחד מייצג את הטייסת כולה אבל במקרה הזה, כי הטייסת איתו, עם יניב, בקשרים של : "מה המסנג'ר של זה וזה תשלח לו למלא שאלון כזה, וזה תפנה אותו לטייסת 201 כי הוא לא יודע לטוס בפאלקון כל כך, וזה בכלל שילמד , וזה תגיד לו שאנחנו בגירסא בשם OF וזה תגיד לו שידבר איתי לגבי הצטרפות" כדי לצרף אנשים. אני לא ידעתי שהוא טס בפאלקון עד שהוא פתח את הדיון הזה ואולי בכמה דיונים קודם שאתם הערתם כאן בדיון שהוא שואל כל מיני שאלות לגבי פאלקון, באחרונה אני לא שמתי לב לשאלות, היה נראה לי טבעי לגמרי שהוא ישאל פה, הרי זה פורום שמתאים לנושאים האלה... אני שמח מאוד שהוא שואל אותכם ועל כך כל הכבוד לו.
מעבר לזה, אני רוצה לעבור מקצועית על מה שנאמר כאן, מקצועית-פאלקונית ואני לא אגע בכל הנקודות אלא כללית.
טייסת 110 בפאלקון באה לדמות את 110 במציאות. גם מהיבטים של חימוש, גם מהיבטים של תכלית (הגנה אווירית, יירוטים וכו'
😉 וגם שימור יכולת א"ק ותקיפות א"ק במידת הצורך.
כמו בטייסת האמיתית, לא כולם טייסים. יש אנשי חימוש ויש עוד ועוד תפקידים מעבר לטייסים. אז אנחנו החלטנו שבשביל תפקיד של "מגייס" או מה שאנחנו החלטנו רשמי נקרא "ראש כח אדם" שיהיה מישהו שבלי קשר לרמה שלו בפאלקון, אם לעובדה שאין לו פאלקון, העיקר שידע להביא אנשים לטייסת.
מצאנו את יניב, שהציע עצמו לתפקיד, לא היה חשוב אם יש לו פאלקון, בשיחה הראשונה התברר כי ל-110 הוא לא מתאים מבחינת דרישות, פשוט לא היה לו פאלקון', אבל בתור ראש כח אדם שזה תפקיד שנוצר בזכותו, הוא הציע עצמו לכך ובזאת זה נוצר, הוא בהחלט מתאים.
על מנת לחזק את הקשר עם יניב, החלטנו לתת לו דרגת סרן ולהכניס אותו למטה הטייסת - בכך הוא מעודכן בכל מה שהטייסת מבצעת וכו'. אף על פי שאין לו פאלקון והוא איתנו ביחסים של גיוס שותף.
יניב הביא לטייסת עד כה מעל למה שחשבנו וציפינו מאיש אחד, הרבה חניכים מתאימים שכרגע בהכשרות שונות בטייסת.
הדרגה שלו , בלי קשר לפאלקון, ראויה ועבודתו שוב בלי קשר לפאלקון מוצדקת וטובה .
אז אל תיהיו לי יפי-נפש ותשחקו לי אותה מלאכים אחד אחד, מה קרה ? כולה שאל שאלה בפאלקון, דוגרי אני במקומו הייתי גם שואל בפורום, גם מביא אנשים ל-110 גם טס בטייסת מחו"ל, וגם עם עוד טייסת אחרת בארץ 108. אז מה קרה לכם? אני בטוח שרובנו היינו שואלים בפורום ולא ב ונים על שיחת מטה עם המפקד טייסת.
הוא בטייסת - ושאל בפורום - תשימו אותו למשפט כי המערכת קשר שלו היא לא של טייס אלא קצין גיוס. מה קרה - תכניסו את הדברים לפרופורציה הנכונה וזה יסדר פה את הכל.
מילה אישית שלי לסיום, אני מאוד מאוכזב מהרגל שכמה אנשים מנסים לשים פה, ואחרים לדרוך, על 110 . אני מצפה לעבוד במקביל עם כולם, ולא נגד.
תחרותיות יוצרת דבר טוב כל עוד היא ברוח טובה, של טייסת אחת עושה משהו והשנייה מנסה בדרכיה גם. העיניין הזה של "110 שחצנים, הם לא שווים כלום, הם משחקים אותה יותר טובים מכולם" זה הערות שאנחנו מקבלים מעט מאוד וכשאנחנו מקבלים, זה בדרך כלל פה בפורום ומאותה קבוצת אנשים שכולם רואים ושמים לב לתגובות שלהם כלפי 110.
אנחנו טייסת ווירטואלית - לא פוגע בנו כלום, רק בונה. אבל פה יש כמה חבר'ה שהערות שלהם לא בונות - ואם באמת , ולפעמים ואני מודה, אני בא לפורום לקרוא תגובות, והרוב פה מפרגן ואנשים מפה שרואים קליפים וקוראים את התגובות של כולם אומרים שהם רוצים להצטרף וששמעו רק דברים טובים, אבל הערות בונות קשה לי מאוד למצוא פה - רק הערות של נגד, שזה מבחינתי לשים רגל - בלי שאתם יודעים וערים לעובדה שאתם לא בתחרות, אתם בהפסדיות . מפסידים זמן בלהיכנס ב-110 במקום לשפר את הטייסות שלכם ולעבוד במקביל.
110 מקבלת פה אחלה פרגון בפורום, וזה מביא לנו חניכים רבים שמחזיקים מהטייסת כטובה ביותר. אני בטוח שהרוח המפרגנת תישאר לצד ומעל להערות האנטי, לא הבונות, שנשמעות כאן . לדעתי 110 היא כרגע מספר 1 בארץ, אני מקווה ומאחל ליום שבו אני יוכל להגיד שיש עוד קבוצת אנשים בפאלקון שמראים לנו איך טסים כמו שצריך ושניראה קטנים לידם.
עד אז, שניהיה בריאים ושמחים ושנוכל לפרגן אחד לשני ולא ללכת ראש בראש.
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי