81 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון משהו מוזר באף 16
דיון

משהו מוזר באף 16

17 הודעות 3,030 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
שלום, היום כאשר הלכתי לאסוף ביצים בלול, ראיתי F16 טס. זהו מחזה שכיח בזמן האחרון, ובכלל. אך לפתע ראיתי משהו זוהר באור אדום כזה מהמטוס. ישר חשבתי לעצמי: "זה נור". תהיתי למה המטוס הוציא נור, אבל זה לא העיקר. רק בשביל להיות בטוח, הנה תמונה:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/F-16_MLU_of_Royal_Netherlands_Air_Force%27s_Solo_Display_Team_%28reg._J-055%29%2C_flares%2C_Radom_AirShow_2005%2C_Poland.jpg

רק שיצא אחד כזה.

אני בדרך כלל רגיל לראות את הנורים יוצאים אחד אחרי השני בקצב מאוד מהיר. אז רציתי לשאול,

אחד, אם לוחצים על הכפתור שמשחרר נורים יוצא אחד כזה, או כמה אחד אחרי השני בקצב מהיר כמו שאני רגיל לראות? שתיים: אם כן, אז יכול להיות ש"התפלק לו" נור מהמטוס כנראה (יכול להיות, לא אומר שלא) בגלל טעות מכנית?
#2 · לפני 16 שנים
אפשר להגדיר במערכת ניהול אמצעי הטעיה שחרור נורים לפי קצב וכמות ומה לא.
אז שחרר נור, אנחנו הרי לא יכולים לדעת בדיוק למה...

אני לא חושב ש"התפלק" לו אחד. עדיין צריך סדר פעולות מאוד ספציפי בשביל זה.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#4 · לפני 16 שנים
אין שום בעיה לתכנת רצף של 1,2,1 על מפזרים אמיתיים (לא מדבר על פאלקון) אפשר גם רצפים הרבה יותר מורכבים מזה. אני מניח שהם בנו לו רצף עבור ההופעה.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#5 · לפני 16 שנים

אני מניח שהם בנו לו רצף עבור ההופעה.

??????????

תסביר...
#6 · לפני 16 שנים
Mike_69th כתב/ה:
אני לא חושב ש"התפלק" לו אחד. עדיין צריך סדר פעולות מאוד ספציפי בשביל זה.

זה תלוי, אם הכל מורם ופועל צריך רק לחיצה אחת על כפתור בסטיק - CMS קדימה. כמובן שלפני כן באמת כל המתגים של המערכת צריכים להיות במקום. היות ואנחנו לא מכירים את הנהלים, למשל האם המערכת כבויה מעל שטח ידידותי מיושב או לא... וכד', בתכלס אי אפשר באמת לדעת אבל לא נראה לי שמדובר בטעות.
#7 · לפני 16 שנים
רק לידיעה, מערכת המוץ/נורים מוציאה אותם עפ"י פקודות ממרפק שמאל.....
Elf

------------------------------------------------
"זה שאינך רואה - הוא זה שיפיל אותך" - (עזר וויצמן)
#8 · לפני 16 שנים
eb3 כתב/ה:

אני מניח שהם בנו לו רצף עבור ההופעה.

??????????

תסביר...

מה לא ברור?
זו תמונה של מטוס הסולו של חיל האויר ההולנדי (אין להם צוות אוירובטי - רק F16 בודד שעושה מופע אוירובטיקה).

הם תיכנתו לו רצף פיזור עבור ההופעה, אני מניח שזה רצף שבנו במיוחד שיראה מרשים בדיוק בנקודות הנכונות. נראה כמו רצף של 1,2,1,1,1 שהוא מפעיל בזמן השבירה, הרצף בשילוב עם התימרון ומיקום הקהל כנראה יוצר משהו גוש נורים די מרשים (או לפחות ככה זה נראה פה)
#9 · לפני 16 שנים
ובקשר למטוס שאתה ראית (עכשיו קראתי את הפוסט שלך מחדש).
משתמשים בהם לכל מני דברים באימונים, או שיכול להיות שהוא שיחרר נור בודד לבדיקה. גם את זה עושים מדי פעם.
#11 · לפני 16 שנים
djmid, זה מזכיר לי מקרה שראיתי באזור שלי לפני שנה:
F-16 עבר בגובה נמוך בלילה וזרק נורים בכמויות -גם אז חשבתי ש:התפלק" לו אבל לך תדע...
#12 · לפני 16 שנים
uri_ba, אאאאאאאאאה, עכשיו הבנתי למה התכוונת.

djmid, זה נראה כמו בתמונה. זה לא היה ממש אדום. זה היה יותר אדום -כתום זוהר. כמו אקדח נור 🤔 . חוץ מזה הנור יצא ואז ירד למטה אט אט. זה לא נראה לי היה באק פייר במנוע. (אין לי מושג מה זה באק פייר) 😂
#13 · לפני 16 שנים
איך אתה יכול לשלול באק פייר אם אתה בכלל לא יודע מה זה??
#14 · לפני 16 שנים
באק פייר זה הבזק של שריפה שיוצא מהמנוע לרוב זה ניראה כמו כדורון אש
דבר כזה נוצר כאשר משהו נשרף בתוך המנוע (איזה שהוא ליכלוך או עצם אחר לרוב מדובר בעצמים ממש ממש קטנים)
פעם ראיתי במפגן של חיל האוויר כפיר שהיה לו באק פייר תוך כדי המפגן
#15 · לפני 16 שנים

איך אתה יכול לשלול באק פייר אם אתה בכלל לא יודע מה זה??

לא יודע. 😛

תודה djmid, על שהסברת לי. אבל זה לא היה "באק פייר". בטוח
נערך לאחרונה: לפני 16 שנים

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.