·
לפני 16 שנים
כאן יפורסמו תחקירים ודוחות על טיסות אימון.
- אחריי כל טיסה מתבקשים הטייסים לשבת ולדון על הטיסה שלהם לפי הקריטריונים שבן הביא קודם לכן שיהיו מצוינים למטה.
להלן רשימת קריטריונים של תחקירי טיסה ודוחות על טיסות אימון:
1. הכנה לטיסה .
2. מחשבה באוויר .
3. חלוקת קשב .
4. אופי טיסה .
5. הטסה.
6. עמידה ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה).
7. עבודת צוות .
8. תחקור ויישום .
9. הערות ואירועי בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות.
11.סוציומטרי אישי.
ולבסוף לרשום נקודות לשיפור.
תודה, ושיהיה בהצלחה לכולם.
רז.
יצאנו אני אביחי דן ודני לטיסת מבחן כללית, שכללה המראה, טיסה במבנה, סיבוב, ונחיתה.....(כמו שאמר חברינו ביבי נתניהו...)
ועכשיו לטיסה:
1. הכנה לטיסה - ההכנה לטיסה הייתה ממוצעת אך היה צריך לתקן אותה, לא כולם הספיקו להיכנס לחנייה בזמן ולתפעל את המטוס, אך שהגענו כבר לנקודה טובה אז היינו טובים למדי בנושא ההכנה לטיסה.
רק צריך לעבוד על ההתחברות ולהתחבר שעה קודם.
2. מחשבה באוויר- חשבתי רק על כך שנצליח ליצור מין מבנה נחמד, בהתחלה קצת הסתבכתם אבל לאחר 20 דקות שלטתם על המטוס ותפעוליו והצלחתם להיכנס למין מבנה. לא צמוד אך נחמד.
3. חלוקת קשב- אין הערות בשלב זה.
4. אופי טיסה - טיסה מחיפה לכיוון ים המלח ונחיתה בשדה תעופה ירדני. (לא יקרה יותר, בקר האויר הטעה אותי)
5. הטסה- ההטסה הייתה ממוצעת למדי בגלל שאתם במבחן ויש הרבה מה לשפר. כמו כן תנסו לשמור על נתונים שאני נותן לכם כמו מהירות, גובה, ואופק. לשמור על "ישרה ואופקית" הכי חשוב.
6. עמידה ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)- אין הערות בשלב זה. (מבחן)
7. עבודת צוות- כמו שאמרתי לכם בטיסה, תקשיבו אחד לשני ואל תתנו הוראות אחד לשני; חכו להוראות מהמפקד מבנה שלכם.
8. תחקור ויישום- בתחקור של סוף הטיסה כולם הסכימו פה אחד ש: (1) צריך לעבוד על עמידה בזמנים. (2) צריך לטוס ביחד גם מחוץ לשעות הטייסת. (3) להקשיב, ללמוד ולהבין.
9. הערות ואירועי בטיחות- כמו כן אנו צריכים להיזהר ממצב של התנגשות בהסעה ובטיסה. ועל זה נעשה שיעור שלם של בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות- אין הערות בשלב זה. (מבחן)
מקווה שנהנתם ותיישמו את כל מה שכתבתי.
רז.
--------------------------------------------------------------------------------
Prince869
--------------------------------------------------------------------------------
דני, אשמח אם תרשום תחקיר ודוח על הטיסה שלי ושלך אתמול.
לא ארוך מידי אך בפירוט. אך רק אם יש לך זמן.
תודה.
תחקיר טיסה ביום שישי- יואב ורז
אהלן,
להלן תחקיר של טיסה שלי ושל יואב, שהתרחשה מול שדה דב בשעה 1700 עד 1800.
בטיסה היו גם לידור שנמצא בשלב קורס המבנה המתקדם, אלעד, ומתן גולן...הם התחברו כצופים על המסלול וצפו בכמה תרגילים שאני ויואב ביצענו.
1. הכנה לטיסה - אני ויואב היינו בחניות עם מנוע כבוי מוכנים לטיסה לצורך אימון מבנה וחליפות. לפני כן עשיתי תדריך לטיסה ליואב.
2. מחשבה באוויר- ציפינו להצליח לטוס מבנה טוב, ולעשות תרגילים טובים מעל המסלול בגובה של 140 רגל ומהירות של 300 קשר, ולהרשים את הטייסים שהיו על המסלול.
3. חלוקת קשב- אני ויואב עבדנו יפה על עבודת הקשר והכנו אחד את השני על כל קשר עין/מבנה/וכו'.
4. אופי טיסה- הטיסה הייתה טיסה לצורך אימון לפני המופע בקירוב ליום העצמאות. טיסת סולו זוג.
5. הטסה- ההטסה הייתה טובה מאוד, רק עדיין צריך לעבוד על המראות ונחיתות (כל חברי הטייסת).
6. עמידה ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)- עמדנו בכל היעדים, בתדריך לפני טיסה ציפינו לעשות תרגילים כמו חליפות/המראות/טיסות מבנה צמודות ונמוכות/רולים.
7. עבודת צוות - מושלמת, מס' 1 נותן הוראות לכולם ומס' 2 מודיע קבלה.
8. תחקור ויישום- (לפניכם)
9. הערות ואירועי בטיחות- נא לעבוד על נחיתות והימנעות מוחלטת מהתנגשויות. אבל בטיסה לא היו אירועי בטיחות מיוחדת.
10. הערות מבצעיות/כלליות- אין.
לכל חברי הטייסת, אתם צריכים לעשות יותר טיסות בינכם ולא כזוגות אלא כשלישיות ומעלה.
בבקשה לעבוד על זה.
שלום לכולם, להלן תחקיר הטיסה: אז הכל התחיל ביום שלישי ה-28.4.2009 בשעה רבע לארבע.
יצאנו אני,פרינס,בוכמן,ודניאל לטיסה ספונטנית,שכללה טיסה במבנה ,מעברים מעל המסלול בשדה דוב,פניית אלמילן, ונחיתה.
טוב לטיסה:
1. הכנה לטיסה - כולנו היינו בחניות ה-s בשדה דוב מוכנים להמראה. לפני כן פרינס עשה לנו תדריך.
2. מחשבה באוויר - חשבתי רק על זה שנוכל ליצור מבנה,ולעבור מעל המסלול כמה פעמים ולנחות, בהתחלה המבנה קצת הסתבך אבל לאחר כ 5 דקות יצרנו מבנה נחמד והמשכנו בטיסה.
3. חלוקת קשב-אין הערות.
4. אופי טיסה - טסנו לכיוון צפון במבנה,הסתובבנו ביצענו מעבר מעל המסלול,פניית אלמילן ונחיתה.
5. הטסה- ההטסה הייתה טובה מאד.
6. עמידה- ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)-אין הערות.
7. עבודת צוות -עבודת הצוות הייתה טובה.
8. תחקור ויישום -(לפניכם).
9. הערות ואירועי בטיחות- אין הערות בטיחות לטיסה זו.
10. הערות מבצעיות/כלליות-אין הערות.
ביום שני בשעה תשע וחצי המראנו אני,פרינס,יואב,ובוצ'מן מחיפה לכיוון דרום.-את ששאר הנתונים תקבלו למטה תהנו
1. הכנה לטיסה . כשהיינו מוכנים להמראה יואב נתן לנו תדריך לגבי הטיסה
2. מחשבה באוויר . חשבתי על המבנה שנעשה במהלך הטיסה
3. חלוקת קשב . אין הערות
4. אופי טיסה . המראנו מחיפה לכיוון דרום,ביצענו מעבר מעל המסלול בשדה דוב ,המשכנו לכיוון דרום,לאחר כן הסתובבנו לכיוון צפון ,ביצענו מעבר מעל המסלול בשדה דוב,הסתובבנו ונחתנו בשדה
5. הטסה. צריכים להמשיך להתאמן על טיסות מבנה!!!!!!!
7. עבודת צוות .אין הערות
8. תחקור ויישום אין הערות .
9. הערות ואירועי בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות. אין הערות
11.סוציומטרי אישי.אין הערות
- אחריי כל טיסה מתבקשים הטייסים לשבת ולדון על הטיסה שלהם לפי הקריטריונים שבן הביא קודם לכן שיהיו מצוינים למטה.
להלן רשימת קריטריונים של תחקירי טיסה ודוחות על טיסות אימון:
1. הכנה לטיסה .
2. מחשבה באוויר .
3. חלוקת קשב .
4. אופי טיסה .
5. הטסה.
7. עבודת צוות .
8. תחקור ויישום .
9. הערות ואירועי בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות.
11.סוציומטרי אישי.
ולבסוף לרשום נקודות לשיפור.
תודה, ושיהיה בהצלחה לכולם.
רז.
יצאנו אני אביחי דן ודני לטיסת מבחן כללית, שכללה המראה, טיסה במבנה, סיבוב, ונחיתה.....(כמו שאמר חברינו ביבי נתניהו...)
ועכשיו לטיסה:
1. הכנה לטיסה - ההכנה לטיסה הייתה ממוצעת אך היה צריך לתקן אותה, לא כולם הספיקו להיכנס לחנייה בזמן ולתפעל את המטוס, אך שהגענו כבר לנקודה טובה אז היינו טובים למדי בנושא ההכנה לטיסה.
רק צריך לעבוד על ההתחברות ולהתחבר שעה קודם.
2. מחשבה באוויר- חשבתי רק על כך שנצליח ליצור מין מבנה נחמד, בהתחלה קצת הסתבכתם אבל לאחר 20 דקות שלטתם על המטוס ותפעוליו והצלחתם להיכנס למין מבנה. לא צמוד אך נחמד.
3. חלוקת קשב- אין הערות בשלב זה.
4. אופי טיסה - טיסה מחיפה לכיוון ים המלח ונחיתה בשדה תעופה ירדני. (לא יקרה יותר, בקר האויר הטעה אותי)
5. הטסה- ההטסה הייתה ממוצעת למדי בגלל שאתם במבחן ויש הרבה מה לשפר. כמו כן תנסו לשמור על נתונים שאני נותן לכם כמו מהירות, גובה, ואופק. לשמור על "ישרה ואופקית" הכי חשוב.
6. עמידה ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)- אין הערות בשלב זה. (מבחן)
7. עבודת צוות- כמו שאמרתי לכם בטיסה, תקשיבו אחד לשני ואל תתנו הוראות אחד לשני; חכו להוראות מהמפקד מבנה שלכם.
8. תחקור ויישום- בתחקור של סוף הטיסה כולם הסכימו פה אחד ש: (1) צריך לעבוד על עמידה בזמנים. (2) צריך לטוס ביחד גם מחוץ לשעות הטייסת. (3) להקשיב, ללמוד ולהבין.
9. הערות ואירועי בטיחות- כמו כן אנו צריכים להיזהר ממצב של התנגשות בהסעה ובטיסה. ועל זה נעשה שיעור שלם של בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות- אין הערות בשלב זה. (מבחן)
מקווה שנהנתם ותיישמו את כל מה שכתבתי.
רז.
Prince869
דני, אשמח אם תרשום תחקיר ודוח על הטיסה שלי ושלך אתמול.
לא ארוך מידי אך בפירוט. אך רק אם יש לך זמן.
תודה.
תחקיר טיסה ביום שישי- יואב ורז
אהלן,
להלן תחקיר של טיסה שלי ושל יואב, שהתרחשה מול שדה דב בשעה 1700 עד 1800.
בטיסה היו גם לידור שנמצא בשלב קורס המבנה המתקדם, אלעד, ומתן גולן...הם התחברו כצופים על המסלול וצפו בכמה תרגילים שאני ויואב ביצענו.
1. הכנה לטיסה - אני ויואב היינו בחניות עם מנוע כבוי מוכנים לטיסה לצורך אימון מבנה וחליפות. לפני כן עשיתי תדריך לטיסה ליואב.
2. מחשבה באוויר- ציפינו להצליח לטוס מבנה טוב, ולעשות תרגילים טובים מעל המסלול בגובה של 140 רגל ומהירות של 300 קשר, ולהרשים את הטייסים שהיו על המסלול.
3. חלוקת קשב- אני ויואב עבדנו יפה על עבודת הקשר והכנו אחד את השני על כל קשר עין/מבנה/וכו'.
4. אופי טיסה- הטיסה הייתה טיסה לצורך אימון לפני המופע בקירוב ליום העצמאות. טיסת סולו זוג.
5. הטסה- ההטסה הייתה טובה מאוד, רק עדיין צריך לעבוד על המראות ונחיתות (כל חברי הטייסת).
6. עמידה ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)- עמדנו בכל היעדים, בתדריך לפני טיסה ציפינו לעשות תרגילים כמו חליפות/המראות/טיסות מבנה צמודות ונמוכות/רולים.
7. עבודת צוות - מושלמת, מס' 1 נותן הוראות לכולם ומס' 2 מודיע קבלה.
8. תחקור ויישום- (לפניכם)
9. הערות ואירועי בטיחות- נא לעבוד על נחיתות והימנעות מוחלטת מהתנגשויות. אבל בטיסה לא היו אירועי בטיחות מיוחדת.
10. הערות מבצעיות/כלליות- אין.
לכל חברי הטייסת, אתם צריכים לעשות יותר טיסות בינכם ולא כזוגות אלא כשלישיות ומעלה.
בבקשה לעבוד על זה.
שלום לכולם, להלן תחקיר הטיסה: אז הכל התחיל ביום שלישי ה-28.4.2009 בשעה רבע לארבע.
יצאנו אני,פרינס,בוכמן,ודניאל לטיסה ספונטנית,שכללה טיסה במבנה ,מעברים מעל המסלול בשדה דוב,פניית אלמילן, ונחיתה.
טוב לטיסה:
1. הכנה לטיסה - כולנו היינו בחניות ה-s בשדה דוב מוכנים להמראה. לפני כן פרינס עשה לנו תדריך.
2. מחשבה באוויר - חשבתי רק על זה שנוכל ליצור מבנה,ולעבור מעל המסלול כמה פעמים ולנחות, בהתחלה המבנה קצת הסתבך אבל לאחר כ 5 דקות יצרנו מבנה נחמד והמשכנו בטיסה.
3. חלוקת קשב-אין הערות.
4. אופי טיסה - טסנו לכיוון צפון במבנה,הסתובבנו ביצענו מעבר מעל המסלול,פניית אלמילן ונחיתה.
5. הטסה- ההטסה הייתה טובה מאד.
6. עמידה- ביעדים (אם לא עמדו ביעדים אז למה)-אין הערות.
7. עבודת צוות -עבודת הצוות הייתה טובה.
8. תחקור ויישום -(לפניכם).
9. הערות ואירועי בטיחות- אין הערות בטיחות לטיסה זו.
10. הערות מבצעיות/כלליות-אין הערות.
ביום שני בשעה תשע וחצי המראנו אני,פרינס,יואב,ובוצ'מן מחיפה לכיוון דרום.-את ששאר הנתונים תקבלו למטה תהנו
1. הכנה לטיסה . כשהיינו מוכנים להמראה יואב נתן לנו תדריך לגבי הטיסה
2. מחשבה באוויר . חשבתי על המבנה שנעשה במהלך הטיסה
3. חלוקת קשב . אין הערות
4. אופי טיסה . המראנו מחיפה לכיוון דרום,ביצענו מעבר מעל המסלול בשדה דוב ,המשכנו לכיוון דרום,לאחר כן הסתובבנו לכיוון צפון ,ביצענו מעבר מעל המסלול בשדה דוב,הסתובבנו ונחתנו בשדה
5. הטסה. צריכים להמשיך להתאמן על טיסות מבנה!!!!!!!
7. עבודת צוות .אין הערות
8. תחקור ויישום אין הערות .
9. הערות ואירועי בטיחות.
10. הערות מבצעיות/כלליות. אין הערות
11.סוציומטרי אישי.אין הערות
רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.
צוות vIAF ואטיל.
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.
צוות vIAF ואטיל.