יהיה קשה להגיב בלי לחזור על דבריהם של המכובדים מלמעלה.
הAK בהחלט אמין יותר וסובל הרבה יותר התעללות מהM-16.
בקורס המ"כים שלי מפקד המחלקה נתן לאחד את הנשק המקוצר שלו, שחצי דקה לפני כן הונח על האדמה החולית של מטווחי ניצנים.
בכדור השני כבר היה מעצור. החול נתקע במסילות שהמכלול כל כך צמוד אליהן.
עם AK זה לא היה קורה. ואני לא אפסיק אם אתחיל לספר על כמויות התאונות שקרו לטירונים שלי במשך הזמן עם הרובים האלה. כל הדברים האלה נבעו מכמויות לכלוך קטנות , שאפילו עם תחזוקה שוטפת של הנשק (נקנ"ש היה חתיכת שגרה) לא היה ניתן להמנע מהן, כי טירון 02 לא ממש מצליח בפזצט"א הראשונה שלו.
מצד שני אני יכול לספר לכם על M-16 שירה בלי בעיה עם פלנלית תקועה מסביב לבית הבליעה שלו.
עם זאת, לפי הידוע לי (וההגיון גם מראה זאת) הקלאצ' דווקא פחות מדוייק מהM-16.
אני מבין שזה סותר את נסיונו של
Madrid1 אך ההגיון מראה זאת. וגם המתמטיקה.
הקליע הכבד יותר של הקלצ'ניקובים הישנים (7.62) מסוגל בהחלט לחורר את המטרה. אבל האם זה יעיל? עוברת מעט מאוד אנרגיה קינטית למטרה והפגיעה סה"כ מסתכמת בחור.
קליע 5.56 ישנה את מסלולו בעת פגיעה בחומר שונה (גוף...) ויגרום יותר נזק.
עד כמה שידוע לי , הSVD פותח לא כנשק צלפים אלא כנשק קלעים, כדי להגדיל בכמה מאות מטרים ספורים את טווח הירי של חי"ר. הוא לא יעיל במיוחד כנשק צלפים.
אני לא רואה סיבה שצלפים יצטרכו קליע כבד בשביל שייכנס וייצא מהמטרה בקו ישר. זה בזבוז מוחלט של הקליע. המטרה היא להרוג עם הקליע הזה, לא לחורר. כמובן שיש להם את היתרון של לכוון לראש כמו שצריך ואז לא משנה כלום
😳
קשה לי להחליט על רוס"ר אולטימטיבי...אני אעדיף משהו שמשלב את הכל.
קנה ארוך, קליבר גדול ואופטיקה טובה שתעזור לבחור בדיוק איפה אני רוצה לעשות את הניתוח.
וזה רוב"צ.
למעשה, דגם של הM-16 עוזר עם זה מעט- הSPR.
קליע כבד יותר וקנה ארוך עוזרים לרובה הזה להגיע לדיוק נהדר וכושר עצירה טוב.
בכל מקרה, אם באמת היה רוס"ר אחד שטוב מכולם, אתם לא חושבים שהיו משתמשים רק בו ובנגזרות שלו? תראו כמה רובי סער מפותחים בכל מקום בעולם! חלקם עדיין משתמשים במנגנון AK אבל כמות דומה משתמשים במנגנון של הM-16.
והגרמנים בכלל התחילו פרוייקטים מטורפים כמו פעם.
אולי דווקא הם ייצרו את הרוס"ר הטוב בעולם? עם הG11 שלהם... נשמע יעיל לירות שלושה קליעים לפני שהרתע מתחיל להשפיע.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה