·
לפני 17 שנים
Mike_69th כתב/ה:Echo, האמריקאים השתמשו בהם להגנה על בסיסים, יש המון סרטונים של חיילים נלהבים שצילמו את המפלצת הזו מחסלת פצמ"רים.
הבסיסים בהחלט היו גדולים מסטי"ל.
לפי מה שידוע לי "מערכת" בודדת מורכבת מרדאר ושלוש סוללות וולקן. כלומר שכשפורסים אותן נכון, אפשר להגן על איזור גדול בהחלט.
אם לא כפתרון קבוע, פריסה של כמה סוללות כאלה מסביב לאיזורים בסיכון יכלה למנוע מקרים רבים עד פריסת "כיפת ברזל". לפחות היה ניתן מענה מיידי לרקטות-אפילו אם המערכת לא יעילה (והיא יעילה) היה סיכוי עצום למנוע מקרי פציעה ומוות. סיכוי נמוך טוב משום סיכוי בכלל.
מצד שני, אם מקבלי ההחלטות שלנו עדיין לא הצליחו (או רוצים) לעשות דבר כדי לשחרר חייל שבוי שלנו, כנראה לא ממש אכפת להם גם מזה.
לדעתי ה"הייפ" מסביב לכיפת ברזל הוא פשוט נסיון כושל. האם המערכת כושלת? נראה בפועל.
המכ"מ הוא חלק מהתותח עצמו (בכיפה הלבנה), אין מכ"מ מרכזי שמנחה תותחים אלא כל תותח עצמאי בקטע הזה.
לא הייתי מקשר בין גלעד שליט להחלטה על שימוש במערכת כזאת או אחרת. אני מתאר לעצמי שזה נבחן ואין לי מושג מה היו כל השיקולים. רק לקחת בחשבון שעל נושאת מטוסים מסוג נימיץ יש 3, בחלק מהספינות 4, כדי לכסות אותה. ספינה של 340 מ'...רחוב אחד בשדרות.
אם להיות הוגנים מנגד כנראה שחלק מהעניין זה שבספינה יש הרבה גזרות הסתרה כיוון בסופו של דבר הטווח היעיל של המערכת הוא כ-1500 מ'.
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים