אל תלך לשייטת אם אתה רוצה רק לנסות. זה או שאתה הולך לשייטת כדי להיות לוחם בשייטת עם כל המשמעות, או שאתה לא הולך בכלל. ללכת ולהגיד לעצמך - בוא נראה רק מה זה, אולי אני אוהב את זה, אתה לא תעבור בחיים - בזבוז זמן. זה דורש מחוייבות - כזאתי של 100% בלי לנסות או לערער או לבוא לבחון איך זה.
אתה לא תעבור אם תבוא בגישה של : בוא נראה מה זה, אולי אני אדלק על זה באמצע. זה לא ככה.
זה אולי נראה כאילו אפשר לעבור בלי באמת לרצות להיות שמה ב-100%, אבל לאורך זמן אין מצב שתעבור.
אתה צריך לזכור או לדעת שהקורס טירונות - מסלול טירונות בשייטת הוא 1.8 , שנה ושמונה חודשים, יכול להיות שביום ה-427 שזה עוד לא הסוף, אבל לקראת הסוף - אתה לא תצליח לעמוד בזמנים לריצה, ואז תיפול - צריך להבין שזה מסלול קשה מאוד, לדעתי - ויש כאלה שיגידו שאני סתם לא מבין עיניין - זה המסלול הכי קשה בעולם.
יש דברים שלא כדאי לדבר עליהם - ויש דברים שגם אם תרצה לדבר עליהם ולתאר אותם לא תצליח, כי הם מעל למה שהשכל האנושי יכול לעקל. טירונות שייטת היא אחד מהדברים האלה.
אל תלך כדי לנסות - תלך כדי להיות לוחם.
אחרת - בזבוז זמן , לא תעבור.
תאמין לי - שלהיות קפוא כל היום, מינוס מי יודע כמה מעלות - ולקפוץ לים בלי שום בגד - זה לא עיניין של חוזק או לא, האם אתה חזק - ואם נולדת במקום שקר אז אתה רגיל - אין לזה קשר בכלל. מה שדרוש ממך זה מחוייבות, לא את השרירים של הרקולס, לא את המוח של איינשטיין , רק מחוייבות. זה דרך חיים, זה מה שאתה תעשה 24 שעות כל יום במשך כל תקופת השירות שלך (צריך לחתום קבע של 1.8 ככה שזה יוצא 4.8 שנים, כל יום בטירונות שהיא 1.8 הוא סיוט שלא נגמר). כמובן שבסוף אתה יוצא לוחם - בן אדם לא אנושי. תוכל לבצע כל דבר שיתנו לך כמשימה, ותבצע אותו על הצד הטוב ביותר - לזה מאמנים אותך, אבל יש הרבה סבל - וכאבים, ואם אתה רוצה לבדוק את היכולות שלך שמה - לראות אתגרים ואיך אתה עומד בהם - זה נחמד, אבל זה לא קרוב להספיק לחומר הדרוש מנטלית להשאר שמה ברגעים שאתה קופא מתחת למים בקושי נושם עם 70 קילו על הגב (בלוני חמצן) .
ובהקשר של השייטת - יש פה קטע (יש המון קטעים בכל מקום כמעט באינטרנט) לגבי שחיה של לוחמי שייטת (זה הסוג היחידי שמשתמשים בו במהלך ה-1.8 טירונות) .
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1025331879770
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי