·
לפני 17 שנים
קראתי את הכתבה הבאה, ולא הזדעזתי כלל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589360,00.html
😠
למה לא הזדעזתי? כי זה ידוע. הכל צפוי מראש. ההתנהלות האבסורדית של מדינתינו
עלולה לגרום גם לקריסתה חלילה.
באיזה מדינה אחרת בעולם מכניסים את האוייבים לגבולות שלהם?
באיזה מדינה אחרת בעולם נותנים לאוייבים להיות חברים בממשלה?
באיזה מדינה אחרת בעולם נותנים לאוייבים זכויות ומתנות?
באיזה מדינה אחרת בעולם שותקים על דברים כאלו?
אין לטעות בכל נושאי הערבים. ערבי ישאר ערבי. גם בתורה כתוב שערבים ויהודים
לא יוכלו לחיות יחד. שלום לא יהיה גם אם ניתן את כל הארץ. רק אם כל היהודים יושמדו
יהיה שלום. שלום בינם לבין עצמם. האוכלוסיה הערבית גודלת בקצב מטורף. הם משתכללים,
מקבלים זכויות אצלנו וגם השכלה ותנאים. הכח שלהם גדל, והממשלה מאפשרת זאת.
מה יקרה שהם יהיו רוב? מה אז? (אנחנו לא רחוקים מזה...)
אז נכון שיש ערבים טובים, אבל לרובם ככולם יש רק מטרה אחת עליה הם חונכו מילדות.
לא סתם קוראים להם פלסטינים, ולא סתם ערבים מתגוררים כאן. הם שונאים אותנו על
"שלקחנו" להם את האדמה. הם עדיין מכנים אותה "פלסטין" שלהם. הדבר היחידי שעודד
אותי הוא שהאנשים שהגיבו לכתבה הזו מבינים את חומרת המצב. אם השלטון ימשיך
לישון, בסוף יכול להיות נזק בלתי הפיך.פעם ראשונה שאני מרחיב על זה כ"כ. אולי אני קצת קיצוני, אבל זו דעתי.
ציטוט מאחת התגובות שנוסחו יפה שם:
"
מר צפורי היקר, אני שמח שבחרת לחלוק עימי מעל דפי האינטרנט את המניפסט הערכי שלך. קטונתי מלסכם אותו במספר משפטים, אך לשם הקיצור, סבורני כי ניתן לומר כי, לשיטתך, פעולות כנגד חיילי צה"ל הינן דבר מקובל, שכן אין המדובר בחפים מפשע, כי אם בצבא כיבוש. הנה מספר עובדות שאני בטוח שידעת, אך פרחו מזכרונך: שפרעם היא עיר בתוך גבולות ישראל (בדקתי שוב, רק כדי להיות בטוח), מה שהופך אותך לאזרח ישראלי. מזל טוב - יש לך המון זכויות -ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, הזכות לחנך את ילדייך (כמעט) בחינם ואפילו הזכות להיות מוגן בעת מלחמה על ידי אותו צבא כיבוש נגדו יצא בנך, אניס (יציאה מעולה, ביי דה וויי, לקרוא לו בשם של תבלין. אני בטוח שיאהבו את זה מאד בכלא. זה מוסיף נופך הומו-אירוטי שאני בטוח שיהיה להם קשה להתעלם ממנו. "בא לי קצת אניס לפני השינה" וכאלה). לענייננו - עיון קצר בהיסטוריה של עירך מגלה שאף אחד לא ממש כבש אתכם - עוד בתקופת התנאים, האמוראים ומסעות הצלב היו בשפרעם יהודים, אשר מעולם לא נטשו את העיר. כשיש לך זמן, חפש את אחד מקרוביי משפחתך המבוגרים יותר ושאל אותו האם מי מבני משפחת צפורי היה בשפרעם בזמן התנאים (ניחוש שלי - לא ממש). אז לגבי כיבוש, אין על מה לדבר. אני מציע שתשקיע זמן בשבת הקרובה ותכתוב מכתב תודה למדינת הישראל - אולי המדינה היחידה בעולם בה ביטויים כמו אלה שיצאו מפיך אינן מהווים עילה ישירה לכליאתך / האשמתך בבגידה ובהסתה ואולי אפילו הוצאתך להורג ("שמעתם, הרגו את אבא של אניס. בואו נעזוב אותו היום"😉. אפילו בארה"ב, מעוז הדמוקרטיה וחופש הביטוי, לא יעלה על הדעת כי אזרח יסית כנגד חיילים (רק צריך שאב של חייל בעיראק ישמע אותו והעניין יטופל גם בלי התערבות של איש חוק). לאחר שתסיים לכתוב, שלח אותו לנשיא - הוא מ-א-ד יאה לקרוא בו. אז בשמו, בשם המדינה ובשמי אני - אין בעד מה, איש. תעשה חיים ושבת שלום! "
תנו בתגובות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589360,00.html
😠
למה לא הזדעזתי? כי זה ידוע. הכל צפוי מראש. ההתנהלות האבסורדית של מדינתינו
עלולה לגרום גם לקריסתה חלילה.
באיזה מדינה אחרת בעולם מכניסים את האוייבים לגבולות שלהם?
באיזה מדינה אחרת בעולם נותנים לאוייבים להיות חברים בממשלה?
באיזה מדינה אחרת בעולם נותנים לאוייבים זכויות ומתנות?
באיזה מדינה אחרת בעולם שותקים על דברים כאלו?
אין לטעות בכל נושאי הערבים. ערבי ישאר ערבי. גם בתורה כתוב שערבים ויהודים
לא יוכלו לחיות יחד. שלום לא יהיה גם אם ניתן את כל הארץ. רק אם כל היהודים יושמדו
יהיה שלום. שלום בינם לבין עצמם. האוכלוסיה הערבית גודלת בקצב מטורף. הם משתכללים,
מקבלים זכויות אצלנו וגם השכלה ותנאים. הכח שלהם גדל, והממשלה מאפשרת זאת.
מה יקרה שהם יהיו רוב? מה אז? (אנחנו לא רחוקים מזה...)
אז נכון שיש ערבים טובים, אבל לרובם ככולם יש רק מטרה אחת עליה הם חונכו מילדות.
לא סתם קוראים להם פלסטינים, ולא סתם ערבים מתגוררים כאן. הם שונאים אותנו על
"שלקחנו" להם את האדמה. הם עדיין מכנים אותה "פלסטין" שלהם. הדבר היחידי שעודד
אותי הוא שהאנשים שהגיבו לכתבה הזו מבינים את חומרת המצב. אם השלטון ימשיך
לישון, בסוף יכול להיות נזק בלתי הפיך.פעם ראשונה שאני מרחיב על זה כ"כ. אולי אני קצת קיצוני, אבל זו דעתי.
ציטוט מאחת התגובות שנוסחו יפה שם:
"
מר צפורי היקר, אני שמח שבחרת לחלוק עימי מעל דפי האינטרנט את המניפסט הערכי שלך. קטונתי מלסכם אותו במספר משפטים, אך לשם הקיצור, סבורני כי ניתן לומר כי, לשיטתך, פעולות כנגד חיילי צה"ל הינן דבר מקובל, שכן אין המדובר בחפים מפשע, כי אם בצבא כיבוש. הנה מספר עובדות שאני בטוח שידעת, אך פרחו מזכרונך: שפרעם היא עיר בתוך גבולות ישראל (בדקתי שוב, רק כדי להיות בטוח), מה שהופך אותך לאזרח ישראלי. מזל טוב - יש לך המון זכויות -ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, הזכות לחנך את ילדייך (כמעט) בחינם ואפילו הזכות להיות מוגן בעת מלחמה על ידי אותו צבא כיבוש נגדו יצא בנך, אניס (יציאה מעולה, ביי דה וויי, לקרוא לו בשם של תבלין. אני בטוח שיאהבו את זה מאד בכלא. זה מוסיף נופך הומו-אירוטי שאני בטוח שיהיה להם קשה להתעלם ממנו. "בא לי קצת אניס לפני השינה" וכאלה). לענייננו - עיון קצר בהיסטוריה של עירך מגלה שאף אחד לא ממש כבש אתכם - עוד בתקופת התנאים, האמוראים ומסעות הצלב היו בשפרעם יהודים, אשר מעולם לא נטשו את העיר. כשיש לך זמן, חפש את אחד מקרוביי משפחתך המבוגרים יותר ושאל אותו האם מי מבני משפחת צפורי היה בשפרעם בזמן התנאים (ניחוש שלי - לא ממש). אז לגבי כיבוש, אין על מה לדבר. אני מציע שתשקיע זמן בשבת הקרובה ותכתוב מכתב תודה למדינת הישראל - אולי המדינה היחידה בעולם בה ביטויים כמו אלה שיצאו מפיך אינן מהווים עילה ישירה לכליאתך / האשמתך בבגידה ובהסתה ואולי אפילו הוצאתך להורג ("שמעתם, הרגו את אבא של אניס. בואו נעזוב אותו היום"😉. אפילו בארה"ב, מעוז הדמוקרטיה וחופש הביטוי, לא יעלה על הדעת כי אזרח יסית כנגד חיילים (רק צריך שאב של חייל בעיראק ישמע אותו והעניין יטופל גם בלי התערבות של איש חוק). לאחר שתסיים לכתוב, שלח אותו לנשיא - הוא מ-א-ד יאה לקרוא בו. אז בשמו, בשם המדינה ובשמי אני - אין בעד מה, איש. תעשה חיים ושבת שלום! "
תנו בתגובות.