Twister מערכת ה s-300 היא אחת הבעיות הגדולות שניצבות בפני חיל האוויר כיום, אבל היא אינה קיימת עדיין באיראן... יש דיווחים שונים בקשר להאם רוסיה תמכור אותה או לא, ואם כן אז מתי, אבל כרגע היא עוד לא באיראן. הפנטגון טוען שלא תהיה מכירה, אבל בתור מישהוא שמתעניין בנושא ומבין את הגישה האמריקאית אני מאמין שהמערכת תגיע לאיראן בחודשים הקרובים, כלומר במהלך הסתיו... עד שתיהפך למבצעית, יעברו חודשים נוספים, כך שאנחנו מדברים על בין חצי שנה לשנה עד ש S-300 תפעל באיראן.
אם אני לא טועה, מה שקיים כיום באיראן זה בעיקר sa-20, שזה גם מה שהיה בסוריה ונכשל מול ההתקפה הישראלית.
טילי הקרקע קרקע האיראניים הם אכן האיום הכי גדול של כוחם הצבאי, (כי לא תהיה מלחמה קרקעית בינינו לבינם, בגלל המרחק - רק התכתשות ותקיפות אסטרטגיות) אבל איש אינו בטוח במספרם של טילי השיהאב 3, ובנוסף, בזמן האחרון יש ספק כבד בקשר ליעילות שלהם, כמו שניתן היה לראות באימון שלהם לפני מספר שבועות, בו לפחות שיגור אחד מתוך ארבע נכשל כבר בהתחלה.
ההנחה היא שאין לאיראן יותר מדי טילים שמסוגלים להגיע לארץ, אלא עשרות או אולי מאות בודדות.
מנגד, אף על פי שלא מתמקדים בהם, לישראל יש את טילי יריחו 2 ו-3 שמסוגלים להגיע לאיראן, ובמקרה של יריחו 3, הרבה יותר רחוק. (טווח משוער- 4800-7500 קילומטרים) טילי יריחו 2, וכפי הנראה יריחו 3 (שאין עליו מידע רב מדי) עולים בוודאות בביצועיהם וסביר מאוד גם במספרם על הטילים האיראניים. ח"הא האיראני אינו מהווה איום בשל המרחק והנחיתות הטכנולוגית, (אני לא חושב שארה"ב גם תאפשר להם לחלוף בשמי עירק, ולהם אין טווח כמו למטוסי הסופה) ככה שהבעיה הכי גדולה, היא בעצם, חיזבאללה. חיזבאללה הציב סוללות טילי ק"א בהר סאנין שבלבנון, וכעט ישנם דיווחים על הצבות של סוללות נוספות בהרי הלבנון.
לפי דעתי הבעיות המרכזיות כרגע בעניין האיראני הוא חוסר היכולת לשתק את הירי של חיזבאללה - זה אפשרי, אבל יקח שבועות רבים, אם לא חודשים, במחיר כבד הרבה יותר ממלחמת לבנון השנייה, ובעיה נוספת - מגמה גדלה והולכת של נטישה אמריקנית. אף על פי ההכרזות שלהם, כמעט כל הצעדים האחרונים של האמריקאים מראים על נטישת ישראל לבדה בזירה - החל בפרסום דו"ח המודיעין שלהם, בדו"ח הפנטגון בקשר למערכת s-300, וכלה בסירוב בכירי הצבא האמריקני אפילו לדון אם ברק בצעדים צבאיים בעניין.
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"