103 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 69 הפטישים תחקיר טיסה 10.07.08
דיון

תחקיר טיסה 10.07.08

10 הודעות 78 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
בגדול רואים שיפור מהמשימות הקודמות.
היו לנו מספר מועט של אבידות,אבל לא על זה אני מדבר.

רשמתי לי שתי נקודות לגבי קבלת החלטות.
שוהם-שנפגע בתחילת הטיסה נחת נחיתת חירום ולא המשיך בקרב.
מייק-ניתק מאוייב מתרחק על מנת שלא לאבד קשר עם המבנה.

לקראת הקמפיין זה באמת מצויין שרואים שיפור בקבלת ההחלטות שלנו,ואנחנו מתחילים לחשוב על הישרדות יותר מאשר על הפלות.
כל הכבוד 😎
a
amix85
601 פוסטים · פתח תקוה
#2 · לפני 17 שנים
אני צריך קודם כל להתרגל לממשק של המשחק\מטוס, אבל זה עדיין לא מפריע לי להפיל ולנחות....
כמו כן הסתבכתי קצת עם הכיוונים ולכן נאלצתי לעקוב אחרי אורן כדי לנחות, נקודה לשיפור...
"don't be a fool and die for your country, let the other son of a bitch die for his country!!!!"
general Gorege patton
#3 · לפני 17 שנים
בכ"מ עמי הפגין תפקוד טוב כווינגמן, שמר טוב על קשר עין ודיווח על מה שצריך כשצריך.

אני חושב שאנחנו צריכים להסתכל טיפה לכיוון ניווט על פי תוואי קרקע, מאחר וזירות האירועים גדלות לשטחים עצומים- יש להכיר את האיזור ולדעת לנווט לפי תוואי קרקע למטרת נקודות חבירה או התייחסות.
מצד שני יש רדאר..אבל הוא לא אומר לך מי זה מי.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#4 · לפני 17 שנים
מסכים מייק,נוכל לצאת לכמה פריסות בשטח בשביל היכרות.
אניוואי,תם צריכים לתת לי רידבק כשאני אומר לכם משהו,שאני אדע שקיבלתם
לדוג':
"03 פנה לכיוון 161"
הרידבק התקני יהיה
"פונה ל161,03"
ועוד דבר שקשור לזה שאני אכניס עכשיו לנוהל
במידה ויש לי עומס בקשר,ואני מגיע למצב שאני צריך לתקשר עם שני טייסים במקבלים ואני אגיד "ברייק ברייק",אין צורך ברידבק.
לדוג'
"03 פנה לכיוון 161 ברייק ברייק 01 שים לב מטוס אוייב כיוון 242 נמוך)
מה שאומר שרק 01 צריך לתת רידבק 🙂
#5 · לפני 17 שנים
מסכים.
לגבי עומס בקשר:
במבנה של 4, כאשר כל כנף לוקחת אזור משלה היה קשה לתקשר כשהודעה לא היתה מיועדת למבנה כולו.
לדעתי בעתיד כדאי בכ"מ להתפצל לערוצים בTS ולהגדיר פריצות. או להגדיר נוהל מסודר יותר.

#6 · לפני 17 שנים
אה הא,אבל לא על זה דיברתיP:
דיברתי על רידבק,ומתי לא צריך לתת רידבק.
#8 · לפני 17 שנים
אז בעצם, הרעיון הוא להחשיב אלמנטים כמבנים נפרדים, עד כמה שה נוגע לקשר?
אני חושב שאני בעד.
[align=center][/align]
[align=center]מייק הוא הצדק.[/align]
#9 · לפני 17 שנים
ההפרדה נובעת מכך ש(כמו שכנראה שמתם לב) כל זוג התפצל לאיזור שלו, ומדובר באיזורים שלא משפיעים אחד על השני בשום אופן- סוגי מטרות שונות ומצבים טקטיים שונים לחלוטין. במצב כזה הרבה יותר קל לתקשר עם מס' 2 ללא "הפרעות" מחברי המבנה בגזרה הסמוכה, שתוכן הודעותיהם (בין 1 ל 2) בעצם לא ממש מעניין את 3 ו 4 (כל עוד זה לא נוגע אליהם).
לדעתי סידור כזה כדאי:
הודעות של הבקר יושמעו לכל המבנה, הגדרת PTT בין מס'1 ו-2 ובין 3 ו-4 (אולי לבקר גם? יכול ליצור עומס) ככפתור משני, וPTT ראשי לשאר המבנה (ולבקר), כשבכל אופן- הבקר ישמע הכל. הוא לא יוצף מאחר וכל קשר אל הבקר יושמע לכל שאר המבנה, הסדר נשמר, עם פחות עומס על המובילים והווינגמנים מבחינת מסרים הנוגעים לדוגפייט עצמו.

#10 · לפני 17 שנים
זה לא נכון ולא כדאי להפריד קשר בין אלמנטים.
אם רוצים להפריד קשר, קובעים מראש שני מבנים כשלכל אחד ערוץ תקשורת נפרד.
מבנה 4 זה מבנה 4 עם חסרונות ויתרונות משלו וכעקרון עבדנו בצורה מאוד מבולגנת כי אין לנו (ובעיקר לי בשליטה על מבנה כזה) יותר מדי נסיון בזה.

פשוט צריך להחליט לפני המשימה אם עובדים בשני מבנים או במבנה 4.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.