היי לכולם,
עכשיו כשאני בבית ולא בעבודה - אפשר להקדיש קצת זמן לתגובות מושקעות יותר...
😂
לאיציק - ברוך הבא. מאמין שתקבל את העזרה שאתה צריך ותוכל לתרום מנסיונך הרב...
לענייננו:
בהתייחס למה שאתה מצפה מהמכונה, אני מבין שאתה צריך גובה של ציר Z קצר יחסית ואני מתכוון לאיזור ה 10 - 20 ממ תנועה. לא אמרת איזה שטח עיבוד נדרש ופה יש משמעות גדולה...
הקורולציה בין המחיר לגודל קיימת אך היא לא תמיד לינארית.
לדעתי, בהתחשב בעובדה שרוצים לבנות משהו שיספק תוצאות ולאורך זמן לא ניתן לבנות מכונה כזו במחיר של 1000 ש"ח או פחות. החלקים למכונה כזו יקרים. ועד כמה שניתן להתפשר בכל מיני רכיבים מכיוון שהשפעתם שולית יותר יש רכיבים שאי אפשר להקל בהם אם רוצים דיוק ועמידות. דוגמת מסילות לניאריות... אני חושב ש 1000 ש"ח הוא לפחות הסכום אותו יש לקחת בחשבון כאשר הוא נמדד כזמן המושקע בתכנון ובניית המכונה. יבואו אנשים ויגידו שאני מגזים אבל כמה ימים צריכים לעבוד על המכשיר הזה ? ימים שאפשר להיות בעבודה ולהרוויח כסף...
פתאום 1000 ש"ח נראה זול מדי... ושוב - דיברנו רק על זמן...
(סליחה על "סטירת הלחי המצלצלת"
😱 אבל חשוב לשים את הדברים בפרופורציה נכונה.
מדובר במכונה לכל דבר. יש בה מורכבות מסויימת בכמה תחומים ורמות דיוק לא מבוטלות. לא מדובר בהרכבת שידה מ"איקאה"
😉
מהמידע שאספתי ונחשפתי אליו במהלך ה"מסע" הזה בנבכי ה CNC תוצרת עצמית למטרת HOBBY אני יכול לומר שיש שתי גישות עיקריות לבנייה שנראות לי ריאליות.
גישה אחת, לפיה אוספים חלקים שמתאימים עד כמה שאפשר למטרה ומתאימים אותם ברמת ה"אינטגרציה" (אינטגרציה - שלב שבו משנים וקובעים פרמטרים בתוכנה (בעיקר אך לא רק) כדי לתאם בין מכלולים) בשיטה זו חוסכים קצת כסף.אך מבזבזים המון זמן. בנוסף - בדרך כלל נדרשות פשרות במפרטים. אם למעלה או למטה. קשה למצוא מה שצריכים...
גישה שנייה היא תכנון ובנייה של מכונה כזו מחלקים קטלוגיים הזמינים מהמדף.
פה דוחפים את היד עמוק לכיס אבל מגיעים לתוצאות הרצויות דיי מהר והן בד"כ לא יאכזבו אותנו.
אני אישית, מעדיף להכליא בין השיטות כדי להפיק את המיטב שבשתיהן.
CNC שמכין לוחות מודפסים הוא בעל דרישות שונות מ CNC שאיתו אמורים לעבד חומרים קשים דוגמת אלומניום...
כשספקטרום העבודה גדול יותר - המכונה יקרה יותר. אם לייצור, לאחזקה או לתפעול.
ישנה גישה נוספת - בה קונים קיט מוכן. כלומר יש בו הכל. נדרשת מהקונה הרכבה של כל התענוג הזה... לצערי, לא נתקלתי בקיט כזה שהוא יותר מצעצוע שבלי שינויים בהיקף לא מבוטל - יציג תנועה מרשימה למראית עין ותו לא. בנוסף , המכונות האלו לא ישמרו לאורך זמן.
אפשר להרחיב את הדברים אך הזמן קצר... לדעתי, איציק, עליך להגדיר במדויק יותר את גבולות מעטפת העבודה שלך. משפט שאני אומר הרבה :"אני לא אומר לך מה לעשות אבל במקומך הייתי...":
ישנן שיטות לייצור PCB'S בלי CNC. אני הייתי משתמש בשיטה מסורתית לייצור ה PCB'S ומשתמש ב CNC לקדיחת הלוח. אותו CNC יתאים כמובן גם לייצור הפאנלים.
אפשר לדבר עוד הרבה על איך ומה. וכמובן כל מי שרוצה מוזמן לשאול פה הכל.
עדיין, יש היום SKYPE כמעט לכל אחד... כן גם לי יש... ויש גם את ה TS הנהדר פה...
ה SKYPE שלי הוא nirb1979
ואשמח לדבר ביחד בשיחת ועידה. כל אחד יכול לתרום מהידע שלו...
באהבה גדולה לאנשים ולתחום.
ניר
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי