[quote="avlolga"]schredder
1מה עוצמת המנועים במכונה שלך?
2ודרך אגב חשבתי שאולי המכלול המרכזי קצת כבד למכונה מה שיכול להאט אותה?
3כמו כן עם איזו כרסומת אתה משתמש?
4אני חושב להוסיף כרסומת נוספת לאלומיניום - אולי אתה יכול להמליץ?[/quote]
1עוצמת המנועים ?!
דיי תלויה בזרם שזורם דרכם. המהירות מגיעה ממתח העבודה ומהירות ה CLOCKING.
המנועים שלי מוגדרים לעבודה של עד 75 וולט ו 2.5 אמפר לפאזה שזה פשוט המון !
אני לא מספק להם הספקים כאלה. כי זה OVER KILL. אני כן מתכוון להעלות את מהירות העבודה ע"י העלאת המתח. הזרם יוגבל לתחום בטוח. איזור ה 1- 1.5 אמפר לפאזה.המתח יעלה כנראה מ 12 וולט לאיזור ה 24 או 35 וולט.
2חלק ניכר במכלול המרכזי הוא המנוע הגדול (מבחינת משקלים). קל להסירו ולהרכיבו ובעצם כשהוא עובד אין סיבה או אפשרות לעבוד כל כך מהר מבחינת קידמת הצירים.
בכל מקרה הייתי די בטוח שבתבריג עם פסיעה של מ"מ אחד והנעה ישירה המנועים לא אמורים להתאמץ יותר מדי כדי לשנע את העסק הזה.גם תחת עומס. בדיקות הוכיחו זאת...
3כרסומת...
הכרסומת היא בעצם כל המכונה . אם אתה מתכוון לספינדל הגדול הירוק - זה טרימר שקניתי בהום סנטר במבצע... 😂 הוא גם שווה לתXת... אבל בשביל מה שאני צריך - סבבה...
4כרסומת לאלומניום ?! אתה צריך להיות בטוח שהצירים שלך יכולים לספק חוזק מבני כזה שיאפשר עבודה עם ספינדל גדול יותר. (לא מבחינת משקל אלא מבחינת מומנטים)
אין סיבה לא להשתמש באותו הספינדל (דרמל) ולעבוד עם ביט קטן.
הבעיה באלומניום (שהיא מתכת רכה) נעוצה בכך שהיא חייבת קירור (נוזלי) אלא אם כן יש לך ביט עם שחרור מהיר וקידמה איטית. עדיין הבלאי שלו יהיה גבוה... אבל זה חתיכת בלאגן.קירור נוזלי זו קפיצת מדרגה.
אני בטוח שההתלהבות בשיא ואתה יכול לחשוב על פתרון של מגש על משטח העץ שאליו יתנקזו הנוזלים וכו' וזה פתרון מתאים כל עוד הוא עובד. אך אם מגיעים נוזלים ללוחות העץ - העץ יתעוות. דיוק המכונה יפגע וחבל.
אני ממליץ לך ללמוד את המכונה ולהכיר אותה. אולי תוכל לענות על הצפיות גם כך...
אל תהייה כמוני. כל הזמן אני משכלל אותה ושוכח את הכיף האמיתי. הכח שהניע אותי מלכתחילה לתכנן ולבנות אותה. אהבתי לתעופה ולסימולטורים.
טיפ בחינם:למרות שאני לא מתיימר להיות מומחה גדול... ובכל זאת מציע לך לבצע ניסיונות "על יבש" לפני שאתה הורס לוח פרספקס או כרסום כזה או אחר. סתם מבאס ומרחיק אותך מהמטרה (משלוח,מחיר,מורל ברצפה ל 10 דקות 😂 וכו'😉...
בהצלחה !
ושתף בתוצאות.
תקבע את הרף. מקווה שאוכל לעמוד בסטנדרט...
יש פה סוג מסויים של תחרות בריאה. שבה הדמיון עובד שעות נוספות והיצירתיות חוגגת. רק שבמקום תחרות - יש פה שיתוף.
אני מאוד מרוצה ממה שקורה פה... 🙂
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי