138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 19.05.08
דיון

סיכום אימון טייסת 19.05.08

7 הודעות 54 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון :

א"א ספיטפיירים- שיעור ראשון בפרוייקט "חזרה לאחור"

מהלך האימון:

חזרה על החומר הכתוב באופן פשטני.

הדגמה של הפולנייה הסימטרית בשילוב של הפולניה האנרגטית הסימטרית והקפדה על הדגשים

אימון של כל חברי הטייסת שהגיעו לאימון על החומר הנלמד

נוכחים באימון:

IAF.101~Hedgehog, IAF.101~kenny, IAF.101~Nightbird, IAF.101~Nighthawk, IAF.101~Fibola, IAF.101~Viper, IAf.101~Dingo, IAF.101~Slash, IAF.101~Maverik

אורחים באימון : Alternus

סיכום ומסקנות מהאימון:

1) זהו למעשה היה שיעור ראשון בפרוייקט שטייסת 101 השיקה שנקרא "חזרה לאחור". כפי שאמרנו- פרוייקט זה נועד לרענן את החומר עבור הטייסים הותיקים של הטייסת וללמד חומר חדש את הטייסים החדשים בטייסת.

2) אני שמח מאוד שהייתה היענות גבוהה לכך ומי שלא יכל להגיע הודיע לפני זה. חשוב להזכיר שהאימונים האלה מאוד חשובים ונועדו בשבילכם. אנחנו לא נחזור על שיעור שלם בשביל טייס אחד שלא יכל להגיע והפסיד את האימון. טייס שלא מגיע לאימון מתבקש להשלים את החומר עם אחד מהחבר'ה בסגל (בדר"כ חלק מהשיעורים יחזרו על עצמם מספר פעמים). כמובן שאין שום צורך להגיד שאלו שיעורים מאוד מאוד ארוכים ולכן רצוי לא לאחר. להשתדל להגיע בזמן מקסימום עד שמונה וחצי.

3) האימונים מתחלקים בחלקם להסבר תיאורטי שנעשה על ידי המדריך וחלקם הדגמה מעשית ולאחריה אימונים של הטייסים עצמם. אני מודע לעובדה שיש חבר'ה שקשה להם לשבת מרוכזים יותר מדי מול חומר כתוב /מישהו שמדבר בקשר הרבה, אך יש להבין שגם זה הוא חלק מתהליך הלמידה. החבר'ה שמעבירים את האימונים האלו משקיעים לא מעט באיך להעביר, כמה להעביר וכו' כדי שלכם יהיה הכי נוח שבעולם ולא יכבידו עליכם יותר מדי ועדיין תוכלו ללמוד כמו שצריך. אני דורש מכם לכבד את מי שמעביר מכם את האימון כיוון שהוא טרח והשקיע ומגיע לו הכבוד הזה .

4) נתחיל ונאמר כי לפי דעתי רעיון הפולנייה הסימטרית (ולאחריה שימוש באנרגטית) תוך כדי יישום של הדגשים החשובים היה די מוצלח. רוב החבר'ה הצליחו לבצע את הפולניה בצורה די יפה ואני חושב שזה כבר התחלה טובה. עקב כך- אני אעיר בעיקר הערות שקשורות לטעויות בפולניה עצמה ולא בכל השאר-

*לשים לב! אם אתם הפנימיים אתם צריכים לצאת החוצה ואז לחזור פנימה כמו שהדגמתי לכם. זה מונע מהיריב שלכם להגיע לזנב שלכם בצורה קלה ונותן לכם לצבור מהירות/גובה בצורה יותר משמעותית משאר הטייסים. רוב הטייסים הקפידו על זה אך עדיין פה ושם הבליח ניצוץ קטן של שגיאה.

*אם אתם מגיעים למצב שאתם בחיסרון אנרגטי לעומת הזוג שמעליכם- תיפרדו מעט וכך תקשו על החיים של היריבים שלכם ותעלו לסנאפשוטים קלים. באותה מידה אם אתם במצב של יתרון אנרגטי בקרב תשתדלו להישאר צמודים כמה שאפשר כדי למנוע סנאפשוטים כאלו בקלות- עוד נלמד על כך בהמשך כאשר ניגע במרכיבי התקיפה מדורגת/כפולה.

*הכניסות שלכם לעיתים היו אגרסיביות. תבחרו מדי פעם את הכניסות שלכם ותחשבו טוב טוב אם הן מספיק מתאימות ולא מסכנות אותך ואת הבן זוג שלך למבנה. לפעמים היו מקרים שנכנסתם אגרסיבי מדי על היריבים שלכם ומנגד היו פעמים שהתמהמתם עם הכניסות ואפשרתם ליריבים שלכם לצבור גובה.

*הרבה פעמים (די נגמלתם מזה אך עדיין יש פה ושם שגיאות כאלו ואחרות) אתם נמצאים למישה על הזנב וממשיכים לירות עליו למרות שיש לכם מישהו שיושב לכם על הזנב! מצב כזה הוא טעות הכי קשה שיש כיוון שהוא בעצם מעמיד אתכם במצב של סיכון. תילחמו על שלכם למרות שהמצב נראה לכם בלתי אפשרי- לפעמים זה לא כך!

*בזמן האחרון אני רואה קצת בעיה בפניות ובטיסה במבנה. אנשים פונים מהר מדי, חד מדי, לא שומרים על מבנה רוחבי נכון- אינני מתכוון במשך אימון שלם להתעסק במבנים ולכן אם מישהו מרגיש שיש לו בעיה בכל הקטע של מבנים, פניות טקטיות וכו'- שיפנה אלינו ואנו נשמח להסביר לו- מעבר לכך, תוכלו לפנות ללינקים שנמצאים בדביק ולחפור קצת בהם ולראות איך עושים את הפניות כמו שצריך.

5) מעבר לכך, לימוד הפולנייה עבר בצורה די טובה, כל הכבוד חבר'ה!

6) אם מישהו לקח טראק, הוא מתבקש להעלות אותו בהקדם האפשרי לדיון הזה על מנת שטייסים שלא היו (וגם כאלו שהיו) יוכלו לצפות בכך.

7) לאימון הבא כל אחד מתבקש להגיע עם הסקין האישי שלו (לבדוק מראש אם יש לכם ואם לא, להגיד על כך לנו בהקדם האפשרי) על מנת שנוכל לקחת כמה תמונות קבוצתיות/אישיות כדי לחדש את התמונות של הפורום וגם האתר.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
נערך לאחרונה: לפני 18 שנים
#2 · לפני 18 שנים
בעניין קושי עם פניות טקטיות ומבנה - אני מציע, כפי שהצעתי בעבר, לא להגמל לגמרי מהמראה קרקעית ולבצע קרב אחד באימון לא ב-Airstart אלא בהמראה רגילה. חשוב לא לאבד הרגלים של המראה מסודרת ומהירה, חבירה למבנה ושמירת המבנה לאורך זמן (בתקווה לא יותר מדי זמן...) תוך כדי טיסה "עם הראש בחוץ" עד למפגש. זה לא יכביד יותר מדי מבחינת זמנים וישתלם לצרכי טיסות "בפועל" - היפר לובי וכדו'. הבנתי שהמפה החדשה מכילה גם אפשרות להמריא מבסיס רגיל, ככה שזה יכול לעבוד יפה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
Twister כתב/ה:בעניין קושי עם פניות טקטיות ומבנה - אני מציע, כפי שהצעתי בעבר, לא להגמל לגמרי מהמראה קרקעית ולבצע קרב אחד באימון לא ב-Airstart אלא בהמראה רגילה. חשוב לא לאבד הרגלים של המראה מסודרת ומהירה, חבירה למבנה ושמירת המבנה לאורך זמן (בתקווה לא יותר מדי זמן...) תוך כדי טיסה "עם הראש בחוץ" עד למפגש. זה לא יכביד יותר מדי מבחינת זמנים וישתלם לצרכי טיסות "בפועל" - היפר לובי וכדו'. הבנתי שהמפה החדשה מכילה גם אפשרות להמריא מבסיס רגיל, ככה שזה יכול לעבוד יפה.

ההמראה וחבירה למבנה בדרך כלל נעשית בתרגול א"ק.
במהלך קרבות א"א, זהו בזבוז של זמן להתחיל להמריא ולהסתדר במבנה. במקום להספיק שלושה קרבות באימון אתה בקושי מספיק אחד כולל תחקור והסברים שלפני האימון ולכן זה לא לעניין.

לכן הצעתי שלמי שיש בעיה וחושב שהוא צריך הבהרה לגבי העניין הזה שיפנה אלינו- במידה ולא תפנו- נראה את העניין הזה כברור לעיני כל.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

#4 · לפני 18 שנים
המלצה שלי לגבי פניות - כדאי להגדיר מס' פרמטרים שאם יבוצעו באופן אחיד, יביאו לפניות הרבה יותר מתואמות. פנייה במטוס היא לא רק שבירה חדה לצד הפנייה בתשעים מעלות ומשיכה מטורפת בסטיק בנסיון לבצע פנייה מקסימלית - זה טוב לקרב אויר, אבל לא לפניות במבנה.

א. הטיית כנף - כדאי להחליט על מידת הטיית כנף קבועה לפניות במבנה - למשל 60 מעלות. אם כולם יבצעו את הפניות באותה הטיית כנף, לכולם יקח אותו זמן לסיים אותה. וכולם יעשו את אותה דרך בשמיים, כך שהמבנה ישאר מיושר לרוחבי כמו לפני הפנייה. יש לצורך זה את מד הפנייה בכל קוקפיט שקיים. מומלץ לתת מבט לפחות בהתחלה ולזהות שאנחנו ב-60, ואז להוציא את הראש החוצה כדי לקלוט את מצב האופק, ואז פשוט לשמר אותו למשך כל הפנייה.
ב. משיכת סטיק - המשיכה צריכה להתבצע בדיוק במידה הנחוצה להחזיק את האף באותו מצב מעל האופק - לא יותר ולא פחות. זה ימנע פניות שבהם אחד מהזוג טיפס פתאום ב-500 מטר וזרק 100 קמ"ש מהמהירות שלו ונזרק לאחור או לחילופין ירד 500 מטר וצבר מהירות ופתח פער קדימה. אפשר להתייחס למד הנסיקה\צלילה כדי לוודא שהמחט נשארת על 0, אבל מאחר והוא מגיב באיחור קל, עדיף דווקא להשאיר את הראש מחוץ לתא ופשוט להתייחס לאופק ולהציב את הכוונת בגובה קבוע מעליו.
ג. מצערת - מאחר ובביצוע פנייה יש פחות עילוי ויש ירידת מהירות, מומלץ להרים טיפה מצערת ממש לפני הכניסה לפנייה. אם למשל המוביל הגדיר טיסה על 80% מצערת, אז בביצוע הפנייה כדאי להעלות ל-85% ולהוריד בחזרה ל-80% מיד בהתיישרות.
ד. תזמון פנייה - אם זאת פנייה סימטרית כגון "פנימה פנה", שני בני הזוג יבצעו את הפנייה בו-זמנית על-פי הוראת ה GO של המוביל. אם זאת פנייה לא סימטרית כגון "פנייה טקטית", החיצוני לפנייה יתחיל ראשון בזמן ה-GO, והפנימי בפנייה יתחיל כאשר הוא מזהה את השני בשעה 4-5 שלו (או שעה 7-8 בהתאמה). אם אחד מבני הזוג קדימה מדי בעת תחילת הפנייה, הוא צריך להקדים\לעכב את זמן תחילת הפנייה שלו כך שבסיומה ישאר במבנה רוחבי.
ה. הכרזות בקשר - המוביל מכריז את סוג הפנייה ואת זווית המצפן הסופית המבוקשת, ומכריז על תחילת הפנייה עם GO. כל אחד במבנה מכריז את מספרו ומודיע "מתחיל", ובסיום הפנייה מכריז את מספרו ו "מיושר לכיוון XXX". אם נוצר ריחוק\קירבה, כל אחד מתקן 5 מעלות לימין\שמאל בהתאמה כדי להגיע לטווח המומלץ הידוע (600-1200 מטר בהתאם לסוג הפעילות).

מאוד ממליץ לקרוא את הדיון א"א זוגות - רמה בסיסית להבנת הצורה של המבנים והפניות, וכן את המדריכים שפרסמתי בעבר ב IFS בנושא "טיסה - תיאוריה ומעשה" (6 חלקים):
http://www.preflight.us/HE/forum-22.html לגבי ביצוע התמרונים מחוץ ומבפנים לתא והמכשירים.

:עריכה:
ותראו איזה קטע - בדיוק באותו נושא בפורום פאלקון:
http://www.preflight.us/HE/ftopic-11052-days0-orderasc-0.html

יש שם עוד כמה פניות שאנחנו עוד לא ניסינו.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#5 · לפני 18 שנים
לגבי הפניות-

ראשית הייתי מציע שתקראו כולכם את הדיון של א"א זוגות- רמה בסיסית. ברגע שהצלחתם להפנים ולהבין אותו בצורה טובה רק אז אפשר להתחיל לקבוע סטדנרטים ונהלים לגבי פניות במבנה.

לגבי מה שמצויין אצל טייסת 140- כל הפניות שיש שם אנחנו מכירים בוריאציה כזו או אחרת.

IAF.101~Maverik

#6 · לפני 18 שנים
Maverik כתב/ה:[quote="Twister"]בעניין קושי עם פניות טקטיות ומבנה - אני מציע, כפי שהצעתי בעבר, לא להגמל לגמרי מהמראה קרקעית ולבצע קרב אחד באימון לא ב-Airstart אלא בהמראה רגילה. חשוב לא לאבד הרגלים של המראה מסודרת ומהירה, חבירה למבנה ושמירת המבנה לאורך זמן (בתקווה לא יותר מדי זמן...) תוך כדי טיסה "עם הראש בחוץ" עד למפגש. זה לא יכביד יותר מדי מבחינת זמנים וישתלם לצרכי טיסות "בפועל" - היפר לובי וכדו'. הבנתי שהמפה החדשה מכילה גם אפשרות להמריא מבסיס רגיל, ככה שזה יכול לעבוד יפה.

ההמראה וחבירה למבנה בדרך כלל נעשית בתרגול א"ק.
במהלך קרבות א"א, זהו בזבוז של זמן להתחיל להמריא ולהסתדר במבנה. במקום להספיק שלושה קרבות באימון אתה בקושי מספיק אחד כולל תחקור והסברים שלפני האימון ולכן זה לא לעניין.

לכן הצעתי שלמי שיש בעיה וחושב שהוא צריך הבהרה לגבי העניין הזה שיפנה אלינו- במידה ולא תפנו- נראה את העניין הזה כברור לעיני כל.

IAF.101~Maverik[/quote]

מסכים.

הנקודה שלי לא הייתה שצריך לתרגל את זה כחלק מא"א אלא לפחות פעם אחת כחלק מהאימון בכלל, א"א או א"ק - זה כבר לא משנה.

אגב שמוליק, מאוד אהבתי את הדיונים של תיאוריה ומעשה!

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#7 · לפני 18 שנים
לדעתי, רק מקריאה וללא אימון בפועל, לא יהיה ניתן להפנים ולהבין בצורה טובה. כדאי לתת את הדעת ולהוסיף איזה פעם אחת מרוכזת כדי ליישר קו ולוודא שכולם מסוגלים לבצע כהלכה. הסטנדרטים והנהלים לפניות במבנה חייבים להיות חלק אינטגרלי כי על זה בדיוק מדובר בדיון של א"א זוגות- רמה בסיסית - הוא מסביר בדיוק איך לבצע את הפניות ולהיות מסוגלים לשמור על מבנה - ולכן יש צורך בסטנדרטים.
מה שקורה עכשיו זה שלכל אחד יש בראש תמונה בערך של איך ומה מבצעים, ולכן נוצרים הפערים האלה.

אם זה לא יכול להיות חלק מתכנית האימונים הנוכחית, כדאי להוסיף את זה כסדנה שעומדת בפני עצמה, אבל אני חושש שההיענות לסדנה כזאת לא תהיה גבוהה כי זה נחשב לנושא "משעמם".

דן,
תודה רבה על המחמאה - אני בשוק אבל שרק עכשיו ראית את זה - זה די ישן 😄
ד"א - רועי הפך את בזמנו למדריך מרוכז והכניס את זה לאיזור המדריכים, אז אפשר להוריד את זה גם בפורמט PDF. רק צריך לזכור שבזמנו כשכתבתי את זה התמקדנו בעיקר במטוס המוסטנג.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.