אוקיי... אם אמרת שאתה יכול לברוח מטיל AIM-120 בטווח 7 מייל (ואני מניח שאתה אומר את זה בביטחון של טייס מיומן) אז אין לי מה להגיד חוץ מזה שכנראה יש הבדלים רציניים בין הגרסאות... בפאלקון יש המון data והמון קוד מעורב כאן, מספיק שהם שינו כמה ערכים עם F4Browse כדי לנסות להגביר ריאליזם (לפחות מ POV שלהם), או ששינו כמה פקטורים בקוד, או שהקוד שהם מתבססים עליו ישן יותר (OF ו RV שניהם מבוססים על BMS 2 לפני שהתפצלו, AF כעיקרון מבוסס על SP3 ללא BMS ככה שיש הבדלים, אני זוכר עוד מהימים שעדיין AF לא יצא...)
בכל מקרה, וכדי להבהיר את זה! לי אין שיטה להתחמק מ AIM-120, לפחות לא שיטה "מבצעית"... צלילה מטורפת לכיוון הקרקע ותמרוני SPLIT-S כדי לשמור על אנרגיה גבוהה וגם לתמרן חדות זה הדבר היחיד כמעט שאני מנסה... השיטה הכי טובה להתחמק היא לנהל נכון את הקרב ולא להגיע למצב שאתה בתוך ה NEZ של היריב...
לא יודע מה אתה מתכוון כשאתה אומר "לא מתייחס ל NEZ", מדובר בפקטור, תרצה או לא תרצה לטיל מודרני שמשוגר אליך יש NEZ, אם אתה בפנים והטיל הוא מהסוג שמתמרן מספיק טוב, סיכויים מאוד גבוהים שאתה נפגע...
וכמובן, עוד משהו ששכחתי לציין... כשאתה נלחם נגד מטוסים עם ARH אתה כעיקרון לא יכול לדעת בדיוק מתי משגרים עליך... (אני כמובן מדבר ללא לצאת מהקוקפיט ולראות...), יש לך נעילת מכ"מ שיכולה להתחיל מאוד רחוק ויש את הסימן של הטיל ב RWR... ויש גם את ה padlock, אבל לגבי הטילים שאנחנו מדברים עליהם, קשה מאוד לזהות אותם... כל שכן להתחמק... לפחות בשבילי
🙂
אני יודע להתחמק מטילי SAM מסויימים (יש טילי SA-11או SA-17 או SA-10 שלא בלתי-אפשרי אבל גם קשה מאוד לחמוק מהם...) או לפעמים מטילי א"א ש"אפשרי" להתחמק מהם... כמובן שאם רואים את השובל (ב RV לטילי AIM-120 אין שובל, בפאטץ' הבא יהיה להם שובל אבל כזה שקשה לזהות, כמו במציאות) זה מאוד עוזר כי אתה בעצם יכול "לצייר" את המסלול של הטיל בראש ולדעת אם הוא ב track עליך או לא... אבל AIM-120 או פיתון 4 או משהו שווה ערך, קשה (לפחות מנסיון שלי) עד קשה מאוד לחמוק מהם, במידה ואתה בתוך ה NEZ...
סטטיסטית, נראה לי שאם יריתי משהו כמו 1000 טילי AIM-120 (המספר האמיתי בטוח יותר גדול), אני מניח שפגעתי לפחות 900, כשרוב ההחטאות היו בגלל פרמטרי שיגור לא כל כך טובים מצידי... אם יריתי 100 פיתון 4 אני מאמין שפגעתי את כולם (לא זוכר מתי החטאתי עם פיתון 4), אולי היו 1 או 2 שיריתי קרוב מידי על מטוס עם מהירות סגירה גבוהה יחסית... אבל מנסיון שלי הפיתון 4 כמעט לא מחטיא, אפילו במצבים שטילים אחרים מחטיאים בד"כ...
וכן, מסכים... אין טעם להתווכח. ואני גם לא יכול ממש לראות את הסרטונים שלך, אז לא רלוונטי יותר מידי... לדעתי גם יש הבדל בין הגרסאות, וההבדל יכול להיות רציני... אני אומר לך את זה גם מנקודת מבט של מי שמפתח...

Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200