109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון 12.5.08
דיון

סיכום אימון 12.5.08

7 הודעות 73 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון :

א"א -ספיטפיירים

א"ק - ספיטפיירים

נוכחים:

IAF.101~Fibola, IAF.101~Nightbird IAF.101~Nighthawk,IAF.101~DingoIAF.101~SchniX, IAF.101~Hedgehog,IAF.101~Viper ,IAF.101~Maverik
IAF.101~guliver
אורחים: IAF.116~Setup
מהלך האימון:

א"א זוגות בשימוש בספיטפיירים

א"ק-תקיפת שהייה בשימוש בספיטפיירים

סיכום ומסקנות מהאימון

1) צוות הפיקוד החליט על צ'ופר לטייסי 101 והוא :
בכל חודש נעקוב אחר הטייסים ויבחר טייס מצטיין של החודש ,הטייס יקבל במייל\בפורום הודעה רשמית ומעוצבת עם השם ועל מה הוא הצטיין , הנתונים לטייס המצטיין יהיו
-יכולת אישית וקבוצתית.
-השתפרות ניכרת בנושאים הנלמדים ובכלל.
-תרומה לטייסת .

2) גיא חוזר מהמילואים עקב פציעה מהצבא ונראה שהוא ישאר איתנו עוד זמן שכרגע לא ידוע בוודאות אבל נראה שלא מעט .
גיא חוזר בתפקיד סמ"ט א'.

3)נקבע חוק חדש לגבי היציאות לקרבות- הכניסה לטיסה תבוצע ע"י כתיבת FLY בצ'אט מכל חברי המבנה .
ולאחר מכן לוחצים FLY וברגע שנכנסים הופכים לכיוון הנגדי עד ששני המבנים מסודרים וערוכים לקראת הקרב .
לאחר מכן רק המובילים יכתבו RDY וברגע שניתן הסימון מפי שני המובילים אז הופכים לכיוון הקרב.

טעיות שנעשו במהלך הקרב ואיך ניתן לשפרם

- ירידה משמעותית בגובה במהלך הקרב :
במהלך הקרבות ראיתי שהרבה פעמים הייתה ירידה בלתי מוצדקת מאחד הטייסים במבנים מה שגרם לכל המבנה לרדת ולכל הקרב אחריו , הירידה בדרך כלל קרתה משתי סיבות והן:
* או שישבו על מישהו חזק .
*או שמישהו רדף אחריי מטרה וירד איתה לגובה דק.
ברגע שמישהו יושב עלינו בקרב זוגות הדבר הראשון שאנחנו צריכים לחשוב עליו אחריי השבירה זה איך אנחנו מקרבים אותו לווינגמן שלנו כדי שיוכל לעזור לנו ולא להתחיל לצלול בטירוף אלה לעשות D&B לווינגמן.

עוד דבר הוא זה ברגע שאתם מרשים לעצמכם לרדוף אחריי מטרה הרבה מן זה בדרך כלל שאתם ביתרון ,אל תבזבזו אותו אלה תשמרו קרובים והמשיכו בשמירת היתרון תוך כדי B&Z למיניהם או דבר אחר הוא שאתם ביתרון מהירות אז הדבר הראשון שאתם צריכים לחשוב עליו זה איך אתם מנצלים אותו בדרך הכי טובה שברוב הפעמים זה הפיכתו לאנרגיית גובה ולנהל את הקרב למעלה שאתם ביתרון גובה .

-חליפה לא נכונה :

דיברנו על זה המון פעמים ואני רואה שדזה עדיין קורה
אם אתם חולפים פנימיים :אז אתם הופכים החוצה , ואם אתם חולפים חיצונים: אז אתם הופכים פנימה מהסיבה הפשוטה שאם אתם תחלפו אחרת מזה אתם תפנו את השש שלכם לאויב ותהרסו לעצמכם את החליפה.

-דיבור והזהרות בקשר :

במהלך הקרב היו הרבה הזהרות בקשר וזה מעולה אבל חשוב שיהיו הזהרות מדויקות כמו "שבור ימינה ותתחיל בטיפוס ספירלי לימין" למשל כי ברגע שאתם מזהירים אתם רואים את האויב שנכנס על הווינגמן שלכם בצורה אחרת אתם חייבים להגיד לו לאן לשבור וכמה שיותר לגרום לאיוב לזוית קשה לפגיעה ואחרי השבירה לאן לפנות או לטפס כדי שאתם תוכלו לעזור לו .

-מרחקים בקרבות אנרגטים:

באימון היו כמה מקרים שיש זוג גבוה וזוג נמוך לא ראיתי שיושם מה שדיברנו עליו לפני כמה אימונים שהזוג הגבוה צריך לשאוף להישאר קרוב והזוג הנמוך להתרחק טיפה ולנסות לבודד את הגבוהים.

-סטינגר:

שאיפתו העיקרית של הסטינגר היא כמה שיותר להפתיע את האויב אם זה לבוא גבוה מהשמש וכולי..,
מכיוון שאנחנו בטייסת נבוא בשיוון כמה שיותר מבנה מול מבנה לפני החליפה ורק אחריה נוכל לעשות מה שבא לנו אם זה לטפס או לבוא מהשמש.
הסטינגר אחרי החליפה צריך לשאוף לטפס גבוה יחסית (לא לטפס בצורה דרסטית כי הוא צריך ליהיות זמין ומהיר ככל האפשרבמקרה שמישהו נתקל באיזו שהיא צרה הוא יהיה הראשון בדרך כלל לעזור) .
עוד דבר חשוב הוא שאם קרה שהסטינגר ירד למטה מסיבות כל שהן הוא חייב להודיע בקשר על חילוף שהוא כרגע למטה ולא יכול לתפקד כסטינגר ושמישהו יחליף אותו רצוי שזה יהיה מי שיותר גבוה בקרב.

4)א"ק הלך טוב מאוד בצד הכחול והבנתי שבצד האדום לא כל כך טוב עם קצת אבדות .
הצד האדום הגיע נמוך מידי הגובה הנכון הוא בין 1500-2000 מטר , ןהצד האדום גם לא הגיע מסודר בארבע אצבעות.
חשוב מאוד לשים דגש איך מגיעים לקראת הנ"מ ואיך מטפלים בו בצורה הכי טובה ,אם למישהו יש שאלות ולא סגור על עצמו עם א"ק ניתן לשאול את קצין א"ק שלנו שמוליק ואני בטוח שהוא יענה בצורה הכי נכונה.
שמתי לב שבצד הכחול הנ"מ לא כל כך מגיב למרות שבסוף הוא איך שהוא התעורור , ובצד האדום הוא תפקד טוב .

5)אחלה אימון חברה בנוסף, אני מזכיר לכולם שמי שלא מסוגל להגיע לאימון טייסת מחוייב להודיע מראש על אי הגעה.

בברכה,
IAF.101~Nighthawk
#2 · לפני 18 שנים
כמה דברים שעלו בתחקורים הפנימיים:

לגבי המשיכה למטה והתארכות הקרב תוך כדי ירידה מתמדת - הדבר קרה כשהייתי סטינגר והגענו בגובה אחיד לכל המבנה בעוד שהמבנה שמולנו הגיע עם סטינגר גבוה משמעותית. תוך נסיון לתאם איתו גובה נכנסתי למצב חסרון שבו ישבו עלי חזק והייתי חייב לתפוס מרחק. נוצר מצב שבמקום שאני אעזור לבני הזוג, אור היה צריך להתפנות ולחלץ אותי. מתוך ההוראות שלו של "פנה ימינה\פנה שמאלה\תצלול" וכו', יצא מצב של רכבת כי לא הגענו למצב של ניקוי מהיר מספיק, ואז מחוסר ברירה היתי חייב לצבור מהירות ולפתוח טווח - ולכן הצלילה המתמשכת.

טעויות עיקריות:
- ברגע שהפכתי למותקף, לא ביצענו החלפת תפקידים - אור היה יכול לתפוס את עמדת הסטינגר ולתפקד יותר טוב ממני.
- לא הצלחתי למלא אחרי ההוראות של אור בזמן המתאים עקב שבירות מתמשכות, ולכן לא היה מצב טוב לניקוי מהיר ונוצרה רכבת
- לא שמרתי על אנרגטיות ונאלצתי למשוך לצלילה למרות ההזהרות של אור.

לגבי הא"ק:
נוצר מצב מאוד מוזר, שבו כל הנ"מ התאפס על אייל שמשך עבורינו, אבל ברגע שנכנסתי על העמדה הקרובה שזיהיתי, כל הנ"מ עזב את אייל ופנה בבת אחת מולי כך שנתקלתי באש חזיתית מכל המקורות ביחד ולא היה לי לאן לנתק. נפגעתי ונפלתי מייד, אבל לדעתי הייתי היחיד שנפל בגיחה הזאת, ועד שהגעתי מחדש לאיזור, כל הנ"מ כבר שותק בהצלחה ע"י שלושת האחרים.

לגבי גובה ההגעה - הגובה המתאים לתקיפה שהייה הוא 1000-1400 מטר. אנחנו הגענו ב-1200 ובמבנה סביר ביותר וגם פתחנו להקפה כמו שצריך, רק אולי בטווח קרוב מדי עקב טעות בזיהוי מצידי - הטווח הנכון הוא כ-5 קילומטרים לפני ההגעה למטרה (ולא 1 ק"מ כמו במקרה שלנו).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
Hedgehog כתב/ה:לגבי גובה ההגעה - הגובה המתאים לתקיפה שהייה הוא 1000-1400 מטר. אנחנו הגענו ב-1200 ובמבנה סביר ביותר וגם פתחנו להקפה כמו שצריך, רק אולי בטווח קרוב מדי עקב טעות בזיהוי מצידי - הטווח הנכון הוא כ-5 קילומטרים לפני ההגעה למטרה (ולא 1 ק"מ כמו במקרה שלנו).

מחזק.

כדאי להשתדל לא להגיע גבוה מ-1500 מטרים מעל פני השטח, מטעמי קשר עין ונוחות ביעפי התקיפה.

אם אתם מעוניינים, אני אשמח להסתכל על המפה ולתת משוב בנושא הפן האוויר-קרקעי שלה, כמו שאתם יודעים הקומבינציה של בנית מפות ואוויר-קרקע זה אחד הדברים שהתעסקתי בהם הכי הרבה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#4 · לפני 18 שנים
נוכחות מרשימה באימון.

מדהים לראות אימון אחרי אימון 10 -12 טייסים פעילים ומסוכנים.

משמעת: אני הודעתי לסמט ב שלא אגיע, כמ וכן הודעתי לו שיימי שני מאד לא טובים לי - ערבי רביעי לדוגמא או חמישי טובים יותר.

לעניין האימון -כל נושא איבוד הגובה נובע מחוסר מקצועיות ביכולת לנקות את עצמך מבלי לסמוך על בן הזוג ,רבותי המוביל שלכם לא משחק שש-בש בזמן שאתם נלחמים ,הוא נלחם בעצמו ומול מישהו שהוא מבחינתו מסוכן לא פחות ממנו עצמו .

לחדד את דברי -אני, מבקש ניקוי מאנשי המבנה שלי רק!! כברירת מחדל אחרונה וחביבה !!
אחרי שניסיתי -שבירה הרמה סיבסוב ,אחרי שניסיתי הכנסה ליו-יו מקסימאלי להכניס אותו לבלאק אאוט - מה לגבי מספריים אופקיות ואלה רק כמה אפשרויות......

מה גם שבשלב שאחרי חלוקת מטרות וכניסה לקרבות -כל אחד צריך לבדוק - איזה פעולה הביאה לכך שהוא "הפסיד" ב 1 על 1 הפרטי הזה בטרם הקרב בא לידי ביטוי כקרב זוגות

גם אם שברו לכם את האוזן באוזניה לשבור לא צריך לצלול 90 מעלות לרצפה 🤩 ,ו90 אחוז להפסיד- בטווח האסטרטגי את הקרב - כי אז זה יוצר מצב של כמה דקות 2 על 1 עד שתשחזרו אנרגיה אפקטיבית מינימאלית

כל טוב 101kenny 😢
#5 · לפני 18 שנים
כמה דברים קטנים לגבי דברים שנאמרו פה-

אמנם זה דברים שחלקם הם די סינית בשבילכם כי עכשיו אנחנו הולכים לעבור על הכל מחדש אבל עדיין שווה להעיר ולתקן. קודם כל ברגע שאתם מגיעים במבנה מסודר כל הקרב שלכם הוא מסודר. במבנה שלך שמוליק בקרב שלישיות, נוצר בלבול מסויים בתחילת הקרב אשר גרר למצב של בלבול במהלך הקרב ולרכבת.

שימו לב! אם אתם שומרים על המהירות שלכם אין שום בעיה שתגררו אחד בשביל השני אפילו שזה נראה לכם סוג של "רכבת". אנחנו ניגע יותר במאפייני הגלגולים האינסופיים האלו בהמשך.

הירידה למטה מסכנת לא רק אתכם אלא את כל המבנה. כאמור, ניתן לרדת בגובה על מנת לצבור מעט מהירות ולגרור עבור הווינגמן שלי אבל לא לצלול בצורה דרסטית אשר תסכן בעתיד את כל המבנה .

א"ק-

כאמור, הגעה בגובה 1,500-1,700 היא אופטימלית. כאשר הסתכלתי על המבנה שלכם היה נראה כאילו הגעתם טיפה נמוך מדי וגם לא מסודר כ-4 אצבעות אופטימלי. מכיוון שרוב הזמן הייתי עסוק בלטפל במחשב המקרטע שלי ולראות את התקיפה של החמישייה של אור אז יכול להיות שפספסתי כמה דברים.

מעבר לכך, בהגעה השנייה שלך רוב חברי המבנה שלך היו פגועים די קשה. אמנם הם שיתקו את הנ"מ אבל הם היו פגועים. בתקיפה של נ"מ עדיף להטות כנף ולחכות מעט עם הכניסות ולנסות למשוך את הנ"מ אחד בשביל השני.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#6 · לפני 18 שנים
בהגעה של השלישיות, אור הוביל, ואני הייתי סטינגר. הזוג טס ברוחבי להגנה ואני הייתי במרכז, וכ 500 מ' מאחור. בחליפה, הזוג פתח לפולנייה, בעוד שאני ניסיתי לטפס. הבלבול היחיד שהיה נגרם מכך שהסטינגר שמולנו בא עם יתרון גובה משמעותי וכשאני ניסיתי להגיע אליו, שי קיבל ממני 6 וסגר אלי ולא אל זה שחלף מולו - כמו שכל טייס חכם אמור לעשות.

ברגע שזיהיתי את הבעייה הייתי במהירות די נמוכה ולמעשה הייתי תלוי. האופציה היחידה (וגם ההמלצה שקיבלתי בקשר) הייתה לשבור ולצלול. מאחר ושי היה יותר מהיר ממני, לא יכולתי למעשה לברוח ממנו - אז מה שעשיתי היה מספר שבירות שמנעו ממנו לפגוע בי - מספריים אופקיות כמו שמציין גיל ולא הרמת ידיים מיידית וקריאות נואשות לעזרה. אור בעצמו זיהה את הבעייה והיה מספיק קרוב לנקות, אז הוא הודיע לי איך ולאן לתמרן - מאחר והוא לא היה במהירות סגירה מספיקה, הניקוי לא היה מיידי אלא נמשך מס' שניות, במהלכן אור ביקש ממני להפסיק את הפניות החדות. מאחר וראיתי ששי מתקרב אלי יותר ויותר, כאשר אני מנסה להימנע מתמרונים חדים מדי כדי לאפשר אור להגיע לפתרון ירי, נאלצתי להנמיך אף ולצבור מהירות. זאת לא הייתה צלילה של 90 לאדמה כמו שגיל חושב, אלא צלילה מאוד מתונה ומבוקרת.

כלומר - מה שאני מנסה להבהיר כאן - זה לא היה מצב של חוסר אונים מוחלט שבו לא ניסיתי כלום בעצמי והייתי תלוי לחלוטין שאור יציל אותי וכל מה שיכולתי לחשוב עליו זה לצלול כמו מטורף לדק, אלא שילוב של כמה נסיבות וכמה מהלכים שלא עלו יפה, ובסופם באמת היה איבוד גובה. ד"א בסה"כ ירדנו מ-2000 ל -1000 - לא משהו סופני.

ובנוסף, כמו שטורחים להבהיר לנו את זה בכל אימון, מטרת האימון היא דווקא לא עבודה על יכולות אישיות, אלא על עבודה בצוות. אין עבודה על על קרבות אחד על אחד, אלא של זוגות\שלישיות\רביעיות. ולכן הסקת המסקנות בתחקורים מתמקדת אך ורק על התפקוד של הצוות, ואף פעם לא על התפקוד האישי.

לגבי א"ק:
למיטב זכרוני מהחומר של הקורס, ובעקבות החיזוק של דן שתי תגובות למעלה - ההגעה לתקיפת שהייה היא בגובה של עד 1400. אנחנו הגענו בגובה של 1200 (בוודאות, כי כל הזמן עקבתי אחרי זה).
אני לא יודע מה בדיוק ההגדרות של המפה הזאת, אבל נראה לי שיש הבדלים גדולים בין המצב של הבסיס הכחול לעומת האדום. כמו שציין לידור, למבנה הכחול היו מספר שניות של הפוגה עד שהנ"מ התחיל להגיב - למבנה שלנו לא היה אפילו רגע מת אחד.

מה שיכול להיות לדעתי הוא שה AI תמיד מפנה את הקנים לעבר המטרה הקרובה ביותר. מרגע שזיהיתי שהנ"מ ננעל על אייל והוא מושך אליו, ועד הרגע שהגעתי לטווח הייתה כנראה החלפת מטרות כי אייל כנראה יצא מהטווח ואילו אני נכנסתי אליו - כי ראיתי למשך שנייה-שתיים שהנותבים לכיוון אייל נפסקו. במקום לראות בתופעה סימן שהנ"מ מתכוונן אלי ולשבור החוצה מייד, ניסיתי בכל זאת להמשיך ביעף - פשוט לא האמנתי שהקנים יצליחו לפנות 180 מעלות כל-כך מהר.

מסקנה - לא להיכנס\להישאר ביעף אם לא מזהים בוודאות נותבים שמופנים אל מישהו אחר. בכל מצב של הפסקת נותבים, או יותר גרוע - נותבים שפונים אליכם, מייד לשבור ולצאת מהטווח.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
Hedgehog כתב/ה:לגבי א"ק:
למיטב זכרוני מהחומר של הקורס, ובעקבות החיזוק של דן שתי תגובות למעלה - ההגעה לתקיפת שהייה היא בגובה של עד 1400. אנחנו הגענו בגובה של 1200 (בוודאות, כי כל הזמן עקבתי אחרי זה).
אני לא יודע מה בדיוק ההגדרות של המפה הזאת, אבל נראה לי שיש הבדלים גדולים בין המצב של הבסיס הכחול לעומת האדום. כמו שציין לידור, למבנה הכחול היו מספר שניות של הפוגה עד שהנ"מ התחיל להגיב - למבנה שלנו לא היה אפילו רגע מת אחד.

מה שיכול להיות לדעתי הוא שה AI תמיד מפנה את הקנים לעבר המטרה הקרובה ביותר. מרגע שזיהיתי שהנ"מ ננעל על אייל והוא מושך אליו, ועד הרגע שהגעתי לטווח הייתה כנראה החלפת מטרות כי אייל כנראה יצא מהטווח ואילו אני נכנסתי אליו - כי ראיתי למשך שנייה-שתיים שהנותבים לכיוון אייל נפסקו. במקום לראות בתופעה סימן שהנ"מ מתכוונן אלי ולשבור החוצה מייד, ניסיתי בכל זאת להמשיך ביעף - פשוט לא האמנתי שהקנים יצליחו לפנות 180 מעלות כל-כך מהר.

מסקנה - לא להיכנס\להישאר ביעף אם לא מזהים בוודאות נותבים שמופנים אל מישהו אחר. בכל מצב של הפסקת נותבים, או יותר גרוע - נותבים שפונים אליכם, מייד לשבור ולצאת מהטווח.

שוב מסכים בעניין הגובה, אבל זה לא משהו שכדאי להתעכב עליו לפה או לשם, ה-200 מטרים האלה. בכל מקרה אם אתם מוצאים את עצמכם על הצד הגבוה של 1500 מטרים מעל פני השטח (ולא מעל פני הים כפי שמודד מד הגובה) כדאי להנמיך קצת. זה עניין של נוחות במהלך היעף שעתיד לבוא - אתם לא רוצים למצוא את עצמכם במהירות גבוהה מדי תוך כדי ירי. המהירות בזמן הקפת איזור המטרה צריכה להיות כ-400 קמ"ש.

אני חושב שמה שאולי השתבש בתרחיש שאתה מתאר הוא שהסביבה לא הייתה מספיק רוויה במטרות עבור הנ"מ. אולי הווינגמנים שלך היו רחוקים מדי. האפקט הקבוצתי הוא החלק המאוד עקרוני כאן: להגיע ביחד, להתפצל לשתי קבוצות שמקיפות בכיוונים שונים, להתחיל לכרסם את הנ"מ על בסיס הזדמנות, ולדאוג לא להתקע ב"גושים" - כלומר 2 מטוסים בטווח קרוב ובאותו כיוון תנועה. בדיוק כמו שאמרת, אנחנו רוצים שהנ"מ יתזז כמה שיותר עם צידוד הקנה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.